Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Alergie berou Češi na lehkou váhu: K lékaři přestali chodit a příznaky prostě přetrpí

( Redakce Ordinace.cz | přečteno: 4898x )

Češi si užijí májový lásky pod kvetoucími stromy – a pak s prvními příznaky alergií míří do lékáren nebo se je snaží přetrpět za pomoci minima již osvědčených léčivých přípravků, 28 % alergiků zvolí homeopatika nebo byliny.

Tiskové zprávy
shutterstock.com

Vyplynulo to z průzkumu názorů o chování alergiků, který mezi internetovou populací pořídila v dubnu 2015 největší lékárna na českém internetu Lékárna.cz. Odpovědi poskytlo 1066 osob, z nichž dvě třetiny samy nějakou alergií trpěly. Výsledek byl šokující: téměř 43 % odpovídajících sdělilo, že postupem času přestali chodit k lékaři. Zde najdete další fakta!

Tento trend v chování alergiků může potvrzovat i strmý růst prodejů protialergických volně prodejných přípravků na největším českém e-shopu právě v květnu. Tržby v tomto sortimentu jsou na největším českém lékárenském e-shopu Lékárna.cz za první čtvrtletí 2015 o 48 % vyšší než ve stejném období roku loňského.

Kolik stojí alergie?

Alergie komplikuje koníčky, sportovní aktivity i společenský život, klesá pracovní výkon. Alergici zmiňují, že je pro ně komplikací i to, že nemohou jíst vše, na co mají chuť. Největšímu počtu alergiků ale vadí, že alergie jim leze do peněz (48 %) - každý třetí na „svou“ alergii doplácí zhruba pětistovku ročně, ale 15 % lidí utratí i více než 3000 korun. Tržby za volně prodejné léčivé přípravky na alergie vzrostly meziročně (2014/2013) jenom na internetové  lekarna.cz o 25 %.

Alergici sahají hluboko do kapes hlavně při úpravách svého bydlení alergiím na míru. Investice vyčíslují v řádu desetitisíců korun, ale i několika milionů korun za koupi nových nemovitostí, pokud trpí například alergiemi na plíseň. Průzkum ukazuje, že 41 % dotázaných své bydlení kvůli alergiím upravovala, nejčastěji investovali do antialergických ložnic – rozloučili s koberci a textiliemi, květinami, vyhodili péřové deky a pořídili antialergické, vyměnili matrace, nakupovali ionizátory, čističky vzduchu, zvlhčovače, postřiky proti alergenům, vysavače. Kvůli alergii na plísně jsou ochotni měnit bydliště, investují do speciálních nátěrů pod omítky, protipylových sítí, staví nábytek dále od zdí. Mnozí používají sušičky, speciální kosmetiku a drogerii. Oběťmi alergií jsou také zahrady („nevysazujeme stromy ani nic kvetoucího“), domácí zvířata („museli jsme darovat domácí zvířata“, „vyměnili jsme chlupaté domácí mazlíčky za zvířata bez srsti“, „vystěhovali jsme chlupáče do zahrady“) i hračky („plyšáky pro děti ošetřujeme pobytem v mražáku,“ popisuje jeden z odpovídajících).

A jakou radu mají alergici pro ostatní pacienty?

  • „Omezit jídlo na "čisté" potraviny a vařit co nejjednodušeji doma, nekupovat "blivajzy" dochucené a obarvené.“
  • „Snad jen pozitivní přístup k problému - co tě nezabije, to tě posílí aneb alergie sice ztrpčují život, ale nezkracují jej (doufám).“
  • „Mám dlouholetou zkušenost s alergií a dospěla jsem k tomu, že čím víc si jí připouštíte tím je to horší. Když jsem si začala uvědomovat, že alergie je hlavně o psychice, tak samovolně odezněla.“
  • „Narodit se v jiném století (čistém), bez chemie a zkaženého ovzduší“.

O Lékárna.cz

Lékárna.cz je lídrem internetového trhu v oblasti prodeje lékárenského volně prodejného sortimentu, její sortiment ale přesahuje tuto kategorii a stále se rozšiřuje zejména v segmentu zdraví a krása. Má 13 let zkušeností v oboru, špičkové logistické zázemí a koncovým zákazníkům poskytuje komfortní a spolehlivé služby. Obrat Lékárna.cz trvale roste, v loňském roce činil téměř 360 milionů korun a letos cílí díky vylepšování služeb k obratu kolem půl miliardy korun. Provozovatelem Lékárna.cz je společnost Pears Health Cyber, která v oblasti farmacie a zdravotnictví podniká letos už 16. rokem. Provozuje také dvě kamenné lékárny Harmonia. K dalším aktivitám společnosti patří konzultační služby v oblasti digitálního marketingu a edukační aktivity pro odbornou veřejnost i pacienty.

Více na www.pearshealthcyber.cz    

Přečtěte si také

Náhrada léku lékárníkem
Příspěvky zdravotních pojišťoven na bezlepkovou dietu 2015
Homeopatie vám pomůže při alergiích

               

partner_1.png

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Partner rubriky Alergie
Partner rubriky Alergie

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/vzdalena-odborna-pece/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=vzdalena-odborna-pece

Mohlo by vás zajímat

Průduškové astma

ASTMA je onemocnění, které bylo popisováno již ve středověku jako choroba nedostatkem dechu, nemoc se stíženým dechem. Dnes víme, že astma je onemocnění dýchacích cest, založené na podkladě chronického zánětu průdušek, který je spojen s projevy zvýšené citlivosti a zvýšené reaktivity průdušek a s projevy zúžení dýchacích cest ...

Senná rýma

Senná rýma patří mezi alergická onemocnění. Postihuje nosní sliznici a oční spojivky.

Alergie

Když se řekne alergie, vybaví se každému buď uslzený, usmrkaný a kýchající člověk v pylové jarní a letní sezóně.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce