Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Alternativní léčba rakoviny: pomůže česnek, zelený čaj nebo kombucha?

( Renata Vyšínová | přečteno: 113203x )

Mezi lidmi kolují zaručené zprávy o tom, že aloe vera, zelený čaj nebo kombucha umí uzdravit i lidi s rakovinou. Nemocní pak po těchto přírodních lécích sahají s velkou nadějí. Mohou jim ale skutečně pomoci? Tím se zabývalo mnoho vědeckých studií.

shutterstock.com

Makrobiotická dieta

Popis: Základem makrobiotické diety je strava původních japonských obyvatel, skládající se z celozrnných obilovin, luštěnin, zeleniny a v omezeném množství také z rybího masa a ovoce.

Výsledky lékařských výzkumů: Chybí jakýkoliv důkaz o účinnosti makrobiotické diety v prevenci a léčbě nádorů. Studie provedená na univerzitě v Tulane nezjistila zlepšené přežití nemocných s nádory prostaty, kteří byli odpovídajícím způsobem léčeni standardními postupy a stravovali se buď makrobiotickou či běžnou západní dietou.

Nežádoucí účinky: Makrobiotická dieta nepokrývá svým zastoupením potřeby nemocného s nádorovým onemocněním, vede k podvýživě a v konečném důsledku může být vlastní příčinou úmrtí.

kapitola
Diskuse k článku
zuzi
6x

Na léčbu rakoviny bych asi aloe vera nepoužila, ale vyléčila jsem si díky ní velké popáleniny po ozařování. Během týdne jsem měla zahojené vše a nevěřila tomu ani paní doktorka, která mi říkala, že bude trvat týdny, než se toho popálení zbavím. Proto doporučuji alespoň na tohle.

Josef
1x

Aloe je blokátorem rakovinového bujení...Lepší Aloe arborescens(Kapská-stromečková).

simona
2x

a kde jste aloe koupila..to byl krem? diky za odpoved


Celkový počet příspěvků v diskusi: 28. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Kombinovaná hormonální substituce zřejmě zvyšuje riziko rakoviny prsu.

U žen užívajících v období menopausy (přechodu) hormonální substituční léčbu na bázi kombinace estrogenu a progestinu je podle nejnovější americké studie mnohem vyšší riziko, že se u nich rozvine rakovina prsu. Toto riziko však neplatí pro ženy, které užívají hormonální substituci pouze na bázi estrogenu. Informovala o tom Americká lékařská asociace.

Hodgkinova choroba

Jde o relativně časté nádorové onemocnění, které postihuje mladé lidi mezi 25 - 35 lety a pak lidi po 55 roce. Naštěstí ho lze ve vysokém procentu zcela vyléčit.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce