Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Antibakteriální gely: Pomocník nejen při letním cestování

( Redakce Ordinace.cz | přečteno: 3150x )

Bakterie jsou každodenní součástí našeho života. Těm nebezpečným se ale musíme bránit, a to především správným a často prováděným mytím rukou. Jenže, co když to zrovna z nějakého důvodu nejde? Vyplatí se mít u sebe antibakteriální gely na ruce.

Dobrá rada
shutterstock.com

Výhody antibakteriálních gelů

  • rychlá a jednoduchá aplikace
  • okamžité vstřebání gelu do pokožky
  • bez nutnosti použít vodu
  • praktické balení vhodné především na cesty

A ještě jako bonus navíc: některé gely obsahují látky, díky nimž jsou ruce jemné a hebké; některé také obsahují peelingové částečky, které pokožku zbaví nejen bakterií, ale též odumřelé kůže.

Čtěte také: Žloutenka typu A. Víte, jak se jí vyhnout?

Nejúčinnější jsou ty s obsahem alkoholu

Vybírejte si výrobky, které obsahují více alkoholu. Gely na bázi alkoholu jsou totiž nejúčinnější a měly by ho obsahovat minimálně 60 %, aby dokázaly zničit co největší množství různých typů bakterií. A když už je řeč o složení, zaměřte se také na obsah látky triklosan, která bývá součástí nejen těchto gelů, ale v podstatě všech antibakteriálních přípravků. Bývá mu souzeno dost negativních vlivů na zdraví. Pokud to tedy jen trochu půjde, raději se mu vyhněte a porozhlédněte se po jiném výrobku.

Čtěte také: Příspěvky pojišťoven na očkování proti žloutence 2018

Skvělý pomocník, ale ne napořád

Antibakteriální gely jsou opravdu vítaným prostředkem ve chvílích, kdy si nemůžete umýt ruce běžným způsobem, to znamená pomocí mýdla a vody. Hodí se tedy zejména v období letních dovolených a cestování vůbec a chybět by neměly ani ve výbavě maminek s dětmi. Nicméně i u nich platí, že všeho moc škodí, a rozhodně byste jimi neměli nahrazovat pravidelné mytí rukou. Při časté aplikaci se také můžete potýkat s vysušenou pokožkou rukou, případně alergickými reakcemi apod.

Závěrem lze tedy říci, že ani ten nejlepší antibakteriální gel nenahrazuje vodu a mýdlo, ale na cesty do práce, na rande a víkendové výlety jsou tyhle přípravky perfektním řešením.

Přibalte si ho do cestovní tašky, nebo ho prostě mějte vždy při ruce ve své kabelce.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Žloutenka (ikterus)

Pojmu "žloutenka" se běžně používá ve dvojím významu: jednak správně pro příznak, spočívající ve žluté barvě kůže a sliznic (latinsky ikterus) v důsledku ukládání žlučového barviva, jednak nesprávně pro jednu z příčin žloutenky, virovou hepatitidu ("infekční žloutenka"). Zde se budeme věnovat prvnímu případu.

Co je to virus

Virus je nebuněčný živý organismus, drobná částice tvořená pouze bílkovinným obalem, pouzdrem, uvnitř kterého se skrývá dědičná informace ve formě nukleové kyseliny ...

Cirhóza jater

Nejčastější příčinou cirhózy u nás je alkoholismus a dále chronický zánět jater v důsledku infekce virem hepatitidy B nebo C.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce