Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Aplikace bandáže žaludku IV. - Pooperační dieta

( | přečteno: 12436x )

Okamžitě po operaci budete muset začít dodržovat dietu. Od odborného lékaře či obezitologa obdržíte podrobný stravovací plán s nutnými a důležitými radami. Můžete konzultovat s dietologem.

sagb Okamžitě po operaci budete muset začít dodržovat dietu. Od odborného lékaře či obezitologa obdržíte podrobný stravovací plán s nutnými a důležitými radami. V pooperačním období můžete konzultovat s dietologem podle doporučení Vašeho lékaře.

Obecně budete první čtyři týdny moci konzumovat pouze tekutou stravu, vývar, čaj, kávu, neperlivé neslazené nápoje, ovocné a zeleninové šťávy, jogurt apod. Budete však muset omezit množství přijímaných tekutin a konzumovat spíše menší porce a nejíst nebo nepít velké množství stravy naráz.

Další dva týdny budete moci přijímat malé porce kašovité rozmixované stravy.

Poté bude dieta postupně nahrazena běžnou stravou. Podrobnější informace si prosím vyžádejte od Vašeho obezitologa či lékaře.

Tyto pomalé změny stravování jsou důležité pro zotavení organismu. Během tohoto procesu bude manžeta díky reakci tělesné tkáně pevně umístěna na správném místě žaludku. Přijímáním velkých porcí či časnou konzumací tuhé stravy se zvyšuje riziko dislokace (posunu) manžety z pozice, případně možnost postupného rozšíření horní kapsy žaludku. Následkem může být nízký úbytek hmotnosti a v některých případech nutnost opětovné operace.

Některá jídla se Vám budou možná jíst obtížně. Většinou budete muset potravu rozžvýkat pečlivěji než před operací. To závisí zejména na velikosti průchodu mezi dvěma částmi žaludku, tzn. na tom, jakého hmotnostního úbytku chcete docílit. Mějte na paměti, že ani po operaci neexistuje rychlé řešení Vaší nadváhy a výsledky programu hubnutí závisí na Vaší schopnosti dodržovat doporučení ohledně stravy a pohybu. Úspěšný výsledek proto nelze zaručit u každého jednotlivce.
Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Kdo může za nadváhu?

V dnešním článku začneme hovořit více o konkrétních problémech týkajících se problematiky hubnutí a udržování stálé tělesné hmotnosti. Hovořit o specifických strategiích hubnutí však vyžaduje porozumět základním příčinám nadváhy.

Příjem a výdej energie

V minulém článku jsme došli jsme k závěru že tělesnou hmotnost ovlivňuje více faktorů. Dnes se zaměříme na to, jak naše tělo hospodaří s energií, kterou získáváme z potravin. Množstvi energie (ať již obsažené v potravinách či potřebné pro správnou funkci našeho těla) měříme v kaloriích (též v joulech - pozn. redakce).

Obezita jako nemoc

Obezita je vlastně zmnožení tuku v organismu, kterému je v poslední době stále častěji přičítáno, že se podílí na vzniku mnoha chorob.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce