Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Balónky s horkou vodou mohou léčit dělohu

( | přečteno: 17382x )

Současně je účinnější než farmakologická léčba a přináší vysokou pravděpodobnost, že v budoucnu nebude muset dojít k úplnému odstranění dělohy

Metoda UBT (Uterinní endometriální termální Balónková Terapie) představuje jednu z možných léčebných metod, jak lze odstranit děložní sliznici. Gynekologové tento zákrok odborně nazývají ablace endometria (chirurgické odstranění děložní sliznice). Nejčastěji se tato operace provádí v případech dysfunkčního děložního krvácení, což je krvácení, které je nepravidelné a silné.

Cílem metody UBT je odstranění celé sliznice dělohy jako zdroje zvýšeného krvácení. Každé operaci tohoto typu musí předcházet diagnostická hysteroskopie (endoskopické vyšetření dělohy) – ke zhodnocení poměrů v dutině děložní a k vyloučení jiného závažného onemocnění.

Při operaci je do dutiny děložní zaveden speciálně upravený balónek naplněný roztokem 5 % glukózy. Přístroj ThermaChoice od výrobce Gynecare (divize společnosti Johnson & Johnson) kontrolovaně zahřeje roztok v balónku na přednastavenou teplotu 87 stupňů Celsia. Tato teplota dokáže zničit děložní sliznici bez nebezpečí jakéhokoliv možného poškození jiných orgánů. Přístroj ThermaChoice výkon ukončí přesně po 8 minutách. Balónek se může zavádět do dělohy v celkové nebo lokální anestezii.

UBT lze provést jako jednodenní chirurgický zákrok s minimálním rizikem komplikací, který pacientkám nabízí kratší rekonvalescenci. Současně je účinnější než farmakologická léčba a přináší vysokou pravděpodobnost, že v budoucnu nebude muset dojít k úplnému odstranění dělohy (hysterektomii) pro opakované silné krvácení.

 

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Diskuse k článku
ubeqszu

lJsRPN neuybrdvhyyg, [url=http://vyfdvabntqbx.com/]vyfdvabntqbx[/url], [link=http://dgwltsyqvrki.com/]dgwltsyqvrki[/link], http://qwavvmgqzzou.com/

ubeqszu
1x

lJsRPN neuybrdvhyyg, [url=http://vyfdvabntqbx.com/]vyfdvabntqbx[/url], [link=http://dgwltsyqvrki.com/]dgwltsyqvrki[/link], http://qwavvmgqzzou.com/


Celkový počet příspěvků v diskusi: 2. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Ženské problémy

MUDr. David Cibula Gynekologicko-porodnická klinika VFN, 5. dubna 2001

Gynekologické vyšetření

Gynekologické vyšetření zahrnuje vyšetření zevních a vnitřních pohlavních orgánů ženy. Mezi zevní pohlavní orgány patří zevní rodidla.

Gynekologické potíže k létu patřit nemusí

Horké počasí a koupání dovedou potrápit. Své o tom ví mnoho žen, které právě v tuto dobu sužují opakované záněty. Jak jim předejít?

Pánevní zánětlivá nemoc

Pánevní zánětlivá nemoc může svými příznaky napodobovat zánět slepého střeva, vaječníkovou cystu, mimoděložní těhotenství, septický samovolný potrat, endometriózu, pánevní srůsty, močovou infekci, ledvinnou koliku, zánětlivé onemocnění trávicího traktu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce