Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Bolest hlavy v oblasti čela

(MUDr. Jolana Marková | přečteno: 43101x )

Syn - 14 let má pondělí až pátek, někdy i v sobotu a nebo neděli bolesti hlavy v oblasti čela spojenou s nevolností, někdy až zvracení, je světloplachý. Proto je úplně vyřazen z každodenního života - nechodí do školy ani ven. Bolesti jsou vždy poránu, takže si vezme lék ( momentálně zkoušíme homeopatika - Cephyl)mokrý ručník na hlavu a přes oči a jde si lehnout. Budí se kolem poledne pojí suché rohlíky a když mu není dobře jde si znovu lehnout. ostatní léky jako je brufen, ibalgin, paralen, panadol, acylpyrin atd mu nezabírají, ani dokonce Imigran nosní spray. Navštěvujeme lékaře - neurologa, CT mozku negativní, EEg abnormní nález, závěr: vazomotorická cephalea. Užívá: Piracetam 400 1 tbl. 1-0-0, Gingium 1-0-0, Clavigrenin forte 1 až 7 kapek 3x denně po 3 dnech v současné době 7 kapek 6 týdnů a pak zpětně na 1 kapku. Další lékaři a vyšetření: oční ( narodil se z obrnou vnitřních očních svalů, je po 2 operacích)vyšetření - Dítě je bez prostorových funkcí, které však nemohou způsobit denně tak silnou bolest hlavy, dětský psychiatr, otolaryngolog - vyšetření negativní, alergolog, kožní lékař, kardiolog - negativní, stomatolog - rovnátka, ortopedie Dg: M41.1 Juvenilní idiopatická skolioza. Prosím o radu co dělat, aby syn mohl normáně žít. Děkuji Topičová Sv.

Z Vašeho dopisu vidím, že nic nezanedbáváte a přesto obtíže vašeho syna se nezmírňují. Mohlo by se jednat i o migrenozní obtíže ( měl někdo v rodině – Vy nebo otec ditěte nebo Vaši rodiče migrénu?) Dále nevím, jaký abnormní nález byl na EEG ( pokud tam byly specifické projevy, velmi dobře jako prevence působí valproáty v malé dávce). Piracetam bych nedoporučovala, mám relativně dobrou zkušenost s obdobou Gingia – Tanakan ( jako denní preventivní léčba) je dostupný v tbl. i jako roztok. Pokud Clavigrenin nezabere, dále nepokračovat. S homeopatiky nemám žádné dobré zkušenosti v léčbě migrény ( sama je nedávám, ale reference od pacientů, kteří chodí do poradny, nejsou uspokojivé). Vzhledem k tomu, že synkovi je už 14 let, doporučovala bych jako lék akutní bolesti zkusit Naramig tbl. a zvážit jinou preventivní léčbu dle výsledků EEG. Rovněž bych doporučila i psychologické vyšetření ( obavy ze školy apod.)
Komerční sdělení
2022_Magniflex_Ordinace_Bannery_1900x500px_Bolesti hlavy.jpg
Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Partner rubriky Bolesti hlavy
Partner rubriky Bolesti hlavy

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

banner_voucher_sleva_magniflex

Anketní otázka

Podle čeho se rozhodujete při výběru matrace?

Zatím hlasovalo 59 lidí

Mohlo by vás zajímat

Pomoc při migréně

Záchvaty migrény jsem úspěšně zvládala včasným užitím Ergofeinu, později v kombinaci s Alnagonem. Ergofein se nedodává a Alnagon je přísně dokladovaný receptem. Jakou pro mne můžete mít radu? Migrénu mívám v posledních letech velmi často (každý týden). Jitka

Dotaz na migrénu

Mám žaludeční neurózu spojenou s migrénou a potící se nohy. Poraďte! Vendula

Nadměrné pocení v oblasti hlavy

Syn se poslední dobou nadměrně potí.Nejvíce ale v oblasti hlavy. I když je chladné počasí, potí se tak,že má úplně mokré vlasy.Trápí ho to a společensky velmi znemožňuje.Je mu 19let,180/90,nepije,nekouří.Doporučeno mu bylo magnesium,ale žádný efekt nenastal.Děkuji předem za odpověď a radu,kam se obrátit a co může být příčinou.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce