Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Bolesti při růstu zubů zmírní Camilia

( Komerční prezentace | přečteno: 5965x )

Když miminku rostou zoubky, bývá uplakané, nevrlé a nic ho nebaví. Noci tráví v bolestech, křiku a někdy i v horečkách. Zoufalí rodiče, zejména maminky, zkouší opravdu všechno. Od doporučení lékařů až po „babské rady“. Řešení nabízí i homeopatie.

shutterstock.com

Příznaky růstu zoubků

K častým příznakům růstu zubů patří pláč a podrážděnost, když se zub bolestivě prořezává dásní. Zaznamenat lze i to, že dítě víc sliní a má tendenci strkat si do úst prsty, případně rozličné věci, například své hračky. Často se stane, že dítě ztratí chuť k jídlu a pozorujeme i zarudlou tvář v místě, kde se zoubek právě prořezává. Růst zubu se může odrazit i v neklidném spaní, dítěti dokonce nezřídka trvá déle i usínání. V neposlední řadě se u citlivějších jedinců vyskytnou i průjem nebo zvýšená teplota, která obvykle nepřechází v horečku, je tedy zpravidla nižší než 38 stupňů. A můžeme také zjistit, že dáseň kolem klubajícího se zubu je nateklá, měkká a tmavá.

I když jsou výše uvedené jevy nepříjemné, důležité je zachovat klid a chladnou hlavu. Nikde není řečeno, že dítě musí tyto komplikace opravdu postihnout, případně že prodělá všechny. Růst zubů je proces poměrně dlouhodobý, takže i kdyby se skutečně stalo, že rodiče u svého dítěte zaznamenají větší množství nepříjemných příznaků, nemusí to být během jednoho dvou dnů. V každém případě existuje řada prostředků, kterými lze tyto příznaky mírnit.

Jakými způsoby zmírnit potíže při růstu zoubků?

Některé z nich jsou, dalo by se říct, intuitivní. Lze využít jemných masáží tváří či dásní, které uleví od bolesti. Téhož lze docílit i chladivými obklady. Na řadu můžou přijít i různé pomůcky. Toho, že má dítě tendenci do všeho kousat, lze využít. Existují třeba gelová kousátka, která je navíc možno předem vychladit. Pokud tak činíme, musíme dávat pozor, aby byl gel sice chladný, ne však zmrzlý. Předejdeme tak možnému poranění dásní.

Nabízejí se i jiné osvědčené prostředky. Jedním z nich je homeopatický léčivý přípravek Camilia®, který se vyrábí v laboratořích společnosti Boiron. Pomůže ulevit od více příznaků při růstu zoubků, jako jsou např. bolesti při prořezávání, podrážděnost, červené tváře, nebo průjem. Je velmi šetrný, speciálně vyvinutý pro kojence a batolata. Obsahuje 3 složky rostlinného původu v homeopatickém ředění (heřmánek pravý, líčidlo obecné a reveň) a čištěnou vodu. Camilia® se může podávat přesně podle míry obtíží dítěte 3 až 6 denně, po dobu 3 až 8 dnů, denní doba nerozhoduje. Přípravek se může podávat samozřejmě i v noci. Úleva bývá rychle zřetelná. Pokud však příznaky přesto po 3 dnech přetrvají, měli by se rodiče obrátit na lékaře, aby potvrdil, že se skutečně jedná o potíže spojené s růstem zubů. Důležité je, že přípravek Camilia® lze kombinovat s jinými způsoby úlevy od obtíží, a k dalším jeho pozitivům patří i přesné a hygienické dávkování. Jde totiž o roztok v praktických jednodávkových obalech.

camiliaHomeopatický přípravek Camilia® vrátí vašemu dítěti úsměv na rtech a přinese klid také vám.

Vše o růstu prvních zoubků naleznete na www.camilia.cz

Camilia® je homeopatický léčivý přípravek užívaný tradičně v homeopatii ke zmírnění potíží spojených s růstem zubů u kojenců a batolat. Lék k vnitřnímu užití. Čtěte pečlivě příbalovou informaci.

Kalendář růstu mléčných zubů

  • zuby se začínají prořezávat mezi 6. a 16. měsícem věku dítěte, je to však individuální
  • každý zub se prořezává po dobu přibližně 8 dní
  • dítě bude mít všech 20 mléčných zubů kolem 3. roku života

kalendář zoubky

Zdroj: BOIRON.cz

komerční sdělení500x150_sedatif_2020_12_ordinace.cz.jpg

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Partner rubriky Homeopatie
Partner rubriky Homeopatie

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/vzdalena-odborna-pece/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=vzdalena-odborna-pece

Mohlo by vás zajímat

Zmůže homeopatie paradentózu?

Fungují homeopatika i na léčbu a prevenci paradentózy? To vám zodpoví odborník?

Jsou homeopatika podvod?

Homeopatici na ni nedají dopustit, pediatři ji nezatracují a ostatní lékaři ji spíše neuznávají.

Homeopatie: šetrná a účinná léčba bez vedlejších účinků

„Není to zázrak s okamžitým efektem, ale je bezpečná, bez vedlejších účinků a na některé nemoci zabírá zaručeně a velmi rychle,“ říká o homeopatii MUDr. Renáta Sikytová z Homeopatické ordinace v Dobřichovicích.

Homeopatie

Homeopatie je lékařská léčebná metoda založená na principu, že podobné se léčí podobným. Pacientovi je tedy podávána látka, zpracovaná speciálními homeopatickými postupy do homeopatického léku, která je-li podána zdravému jedinci, vyvolá u něj krátkodobě tytéž příznaky a potíže, jakými se projevuje pacientova choroba.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce