Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Časové nálože číhají nejen v genech

( Redakce Ordinace.cz | přečteno: 6639x )

Vážení návštěvníci Ordinace, v tomto týdnu jsme pro vás připravili několik užitečných rad, týkajících se péče o vlasy , které jsou jedním z estetických kritérií našeho zjevu, ale také citlivým „senzorem“ našeho životního stylu. Z vnějšího prostředí mohou být poškozeny nejen sluncem a horkým vzduchem, ale také vlhkostí, které si v tomto ročním období ještě určitě užijeme dost. Vlhkost totiž působí to, že se stávají křehčími.

Dále se dočtete o tom, co je smyslem genetických poraden nebo proč je tak důležitá pravidelná kontrola hodnot cholesterolu.

Zaléhají Vám uši, nebo jen „nechcete slyšet“ určité věci? Nedoslýchavost může být i závažným onemocnění a nelze ji tedy podceňovat, proto neodkládejte vyšetření u odborníka. V podrobnějším textu si přečtete, co Vás v takovém případě čeká.

Vitiligo je kožní nemoc, při níž je porušena tvorba pigmentu. I když léčba je náročná a zdlouhavá, i v této oblasti už medicína zaznamenává pokroky. Prodělali jste někdy žloutenku a zajímá Vás, zda se může objevit znovu? Případně, co dělat, abychom se jí vyhnuli? Více se dozvíte v textu o hepatitidách.

K velmi podstatným tématům jistě patří i farmakoterapie v těhotenství, tedy které léky jsou nepřípustné, akceptovatelné nebo naopak neškodné. Poranění elektrickým proudem v domácnosti není bohužel žádnou vzácností. Podívejte se tedy, jak v takovém případě zvládnout první pomoc.

Ještě jedna informace by neměla minout především ženy – v rubrice Aktuálně o zdraví se dozvíte o možnosti, jak účinně předcházet rakovině děložního čípku a kde se dozvědět o akreditovaných laboratořích, které jsou zárukou kvality preventivního vyšetření.

Za tyto rady se neplatí, využijte jich.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

banner_voucher_sleva_magniflex

Mohlo by vás zajímat

Příběh Olgy: Omdlela na dovolené v Řecku – mohla za to vzácná nemoc

Lékaři Olze odhalili vzácnou a někdy velmi závažnou nemoc kosterních svalů – myozitidu

Ponocování vede ke zdravotním a sociálním obtížím

V poslední době zaznamenávají lékaři u nás i ve světě stále častější výskyt zpožděné spánkové fáze. Ponocování se týká nejen dospělých, ale v současnosti také dětí a mladistvých.

Výlet do Telče

Výlet do Telče.... Zuzana Lamačová

Máte před menstruací chuť na sladké? Mohou za to hormony

Každá žena pravděpodobně zná nutkavou potřebu jíst těsně před menstruací zvýšené množství sladkých a nezdravých potravin. Jedná se o běžné příznaky premenstruačního syndromu, který v určité fázi cyklu postihuje více než 90 procent žen. Proč je touha po čokoládě v tomto období tak silná a jak omezit přejídání?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce