Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Centrum pro řešení kýly Chirurgické oddělení
Oblastní nemocnice Příbram, a.s.

( Redakce Ordinace.cz | přečteno: 11553x )

Oblastní nem. Příbram, a.s. Centrum pro řešení kýly Gen. R. Tesaříka 80, 261 01 Příbram I.

Centrum pro řešení kýly CHIRURGICKÉ ODDĚLENÍ
OBLASTNÍ NEMOCNICE PŘÍBRAM, a.s.

Centrum pro řešení kýly
Oblastní nem. Příbram, a.s.
Gen. R. Tesaříka 80, 261 01 Příbram I.

Umístění: AREÁL I, pavilon D3, přízemí

Lékaři:
MUDr. Biswas
MUDr.Kalát
MUDr. Jiřík

Kýlní poradna:
středa 9.00 - 12.00 hod.
tel.: 318 641 723, 950

Není třeba doporučení
obvodního lékaře!


Na našem pracovišti provádíme všechny metody operačního řešení kýl, jak laparoskopické, tak klasické. Je třeba upozornit, že tyto u nás provádíme s využitím nejmodernějších materiálů, které jsou částečně vstřebatelné a proto se lépe vhojí do tkáně, kde vytvoří pevnou a velmi odolnou vrstvu. Operujeme s použitím nejmodernějších metod jako je například aplikace sítěk 3DP a nebo trojitě jištěných sítěk PHS a nově dokonce i odlehčených, částečně vstřebatelných sítěk UHS. Pro laparoskopické operace pak již běžně používáme síťky Ultrapro, které jsou právě schopny částečného vstřebání a tím výše uvedeného výhodného efektu.

Před operací je pro Vás nejlepší osobní návštěva ambulance Centra pro řešení kýly. Zde přítomný lékař Vám zjistí, zde jde opravdu o kýlu, vysvětlí Vám situaci a navrhne Vám nejlepší typ řešení.

Nástup k operaci pak probíhá nejčastěji ráno den před plánovaným výkonem, s kompletním předoperačním vyšetřením, které zajistí obvodní lékař pacienta. Pacient je ubytován na pokoj, je s ním sepsána dokumentace a je navštíven také lékařem -anestesiologem, který pacientovi v klidu přiblíží všechny typy a možnosti znecitlivění při tomto výkonu. Pokud je to možné, respektujeme v první řadě přání pacienta.
Na našem pracovišti je na výběr i několik Nadstandardních pokojů (jednolůžkový pokoj s televizí a sprchou), který je možno objednat /nejlépe předem/ za poplatek 300,-Kč na den.

Po operaci je pacient převezen zpět na standardní oddělení nebo na jednotku intenzívní péče /závisí od rozsahu výkonu, přidružených chorob pacienta apod./. Zde jsou dle potřeby aplikovány léky na tišení bolestí a postupně je mu dodávána strava. Nejčastější doba odchodu domů po výkonu je druhý den, v závislosti na typu znecitlivění a pooperačním průběhu, v některých případě je možno opustit nemocniční zařízení již v den výkonu. U laparoskopického výkonu pak většinou trvá hospitalizace o den déle.

Po propuštění z nemocnice se pacient dostaví s odstupem 8-10 dnů na naši či spádovou chirurgickou ambulanci k vyjmutí stehů a následně pak s odstupem měsíce také na kontrolu do ambulance Centra pro řešení kýly v Příbrami. Zde sledujeme pacienty po měsíci, půl roce, roce a dvou letech od výkonu, neboť je statisticky prokázáno, že tyto časové úseky po provedeném zákroku jsou nejrizikovější období, kdy se může znovu kýla objevit (především při nedodržení určitých rad a postupů se kterými je pacient před propuštěním seznámen ). S použitím moderních metod je možné po uplynutí maximálně 10 dnů od výkonu se vrátit k běžnému aktivnímu životu, sportovat a zkrátka dělat vše jako v době, kdy jste žádnou kýlu neměli.

Jaké jsou tedy výhody moderních operací kýly prováděných na našem pracovišti v rámci Centra pro řešení kýly?
• Vyšší komfort a bezpečí pro pacienta
• Podstatně menší pooperační obtíže a omezení v porovnání s tradičními technikami
• Významné snížení výskytu recidivy
• Rychlejší návrat k aktivnímu životu

MUDr. František Kalát

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

banner_voucher_sleva_magniflex

Mohlo by vás zajímat

První gynekologická prohlídka - co vás čeká?

Každá dívka by měla první gynekologické vyšetření absolvovat ještě před zahájením sexuálního života, a to i když nemá žádné problémy.

Příběh Olgy: Omdlela na dovolené v Řecku – mohla za to vzácná nemoc

Lékaři Olze odhalili vzácnou a někdy velmi závažnou nemoc kosterních svalů – myozitidu

Ponocování vede ke zdravotním a sociálním obtížím

V poslední době zaznamenávají lékaři u nás i ve světě stále častější výskyt zpožděné spánkové fáze. Ponocování se týká nejen dospělých, ale v současnosti také dětí a mladistvých.

Máte před menstruací chuť na sladké? Mohou za to hormony

Každá žena pravděpodobně zná nutkavou potřebu jíst těsně před menstruací zvýšené množství sladkých a nezdravých potravin. Jedná se o běžné příznaky premenstruačního syndromu, který v určité fázi cyklu postihuje více než 90 procent žen. Proč je touha po čokoládě v tomto období tak silná a jak omezit přejídání?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce