Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Charitativní skóre Lékárna.cz: Celkem 925 tisíc korun pro pacienty s EB

( Romana Žatecká | přečteno: 4758x )

Při dnešním slavnostním zahájení výstavy fotografií o životě pacientů s nemocí motýlích křídel na náměstí v Chrudimi převzala Magda Hrudková ze společnosti DebRA ČR šek v hodnotě 330 tisíc korun od ředitele chrudimské společnosti Lékárna.cz Pavla Hrstky.

PHC

Díky této částce nakoupila DebRA pro pacienty s EB ošetřovací materiál, Lukášovi zlepšuje kvalitu života nové polohovací lehátko a Tomáš se může vzdělávat a komunikovat se světem díky novému notebooku. „Tato částka od Lékárna.cz není jediná určená na charitu - za čtyři roky spolupráce jsme předali pacientům s EB již 925 tisíc korun z celkem 29 sbírek,“ shrnuje P. Hrstka. „DebRA má partnera, o kterého se mohou pacienti opřít,“ doplnila M. Hrudková.

"Není běžné, že firmy podporují nezisková sektor - Lékárna.cz ale patří mezi společensky odpovědné firmy v Pardubickém kraji. Sama hledá formy podpory a díky ní se dostává pomoci potřebným. Jejich vstřícný přístup může být inspirací pro ostatní," ocenil dlouholetou spolupráci radní Pardubického kraje zodpovědný za sociální věci a neziskový sektor Pavel Šotola.

Akci podpořilo také město Chrudim, jak uvedl místostarosta Miroslav Tejkl, je pro město čest být už podruhé partnerem této charitativní akce. Na skvělé atmosféře se podílel nemalou  měrou chrudimský BigBand.

/img/library/politici.jpg

Foto ze zahájení - více fotografií ve Fotogalerii

 

 

 

O společnosti Pears Health Cyber

Lékárna.cz je součástí holdingu Pears Health Cyber, české firmy založené v roce 1999. Jejím hlavním posláním je vytváření nových, netradičních informačních, vzdělávacích a obchodních řešení v oblasti zdravotnictví. Již dnes je používá cca 1,5 milionu obyvatel ČR a asi  50 % lékařů a lékárníků. Společnost provozuje síť lékáren Harmonia, první lékárnu na internetu www.lekarna.cz a respektovaný portál o zdraví www.ordinace.cz. Pears Health Cyber je firma se společenskou odpovědností, od svého vzniku podporuje charitativní projekty a pacienty s nevyléčitelnou nemocí EB (Epidermolysis bullosa) přes sdružení DebRA, a to dobrovolnickou prací i finanční podporou pacientů.

 

O projektu 12plus12

Osvětovou kampaň 12plus12 realizuje DebRA ČR spolu se svou patronkou Jitkou Čvančarovou. DebRA ČR je občanské sdružení, které se jako jediné v ČR věnuje podpoře a péči o pacienty s EB a ve spolupráci s tzv. Klinickým EB Centrem při FN Brno jim poskytuje komplexní služby. EB patří do kategorie tzv. vzácných onemocnění. Jedná se o geneticky podmíněné puchýřnaté onemocnění, které je vidět zejména na kůži pacientů, ale trápí i sliznice, pohybový aparát a sekundárně postihuje celý organizmus. Lékaři označují EB za jedno z nejkomplikovanějších onemocnění vůbec.  

12plus12 je osvětová kampaň, která vstoupila do svého třetího ročníku. Dvanáct významných českých osobností spolu s tanečníky Baletu Národního divadla na velkoplošných fotografiích vyjadřují, co a jak cítí lidé s nemocí motýlích křídel. Fotografie a související příběhy mají podobu kalendářů, diářů a velkoformátových panelů pro putovní výstavy. Osvětová kampaň je podporována a financována sponzory a dvěma nadacemi, Pears Health Cyber je jedním z významných dlouholetých partnerů.

Na projektu se podílely tyto významné osobnosti:

Foto: Lucie Robinson

Oděvní tvorba: Liběna Rochová

Make-up: Filip Novák

Organizace: Jitka Čvančarová

Fotografované osobnosti: Karel Schwarzenberg, Tomáš Klus, Aneta Langerová, Petr Zuska, Aňa

Geislerová, David Švehlík, Dan Bárta, Radek Jaroš, Jiří Bartoška, Libuše Šmuclerová, Ladislav Špaček, Pavlína Němcová.

Tanečníci: Balet Národního divadla

Choreografie: Zuzana Šimáková, sólistka BND

Více na www.12plus12.cz, www.debra.cz
Nacházíte se v archivu neaktuálních článků!

Pokud hledáte aktuální informace o nemocech a jejich příznacích, chcete vědět detaily a průběh různých vyšetření, nebo se zajímáte o možnosti prevence, využijte horního menu nebo navštivte hlavní stránku Ordinace.cz.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce