Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Chystáte se na lyže? Přibalte homeopatika.

( Redakce Ordinace.cz | přečteno: 4132x )

O nejrůznější pády a nárazy na lyžích není nouze, obzvlášť u začátečníků. Nešťastný pád a vážný úraz ale mohou potkat i zkušeného lyžaře. V těchto případech můžeme použít homeopatické léky, které velmi účinně a rychle pomáhají hojení jakéhokoliv traumatu, včetně psychického.

shutterstock.com

Nezbytným lékem jakéhokoliv úrazu je lék Arnica montana. Arnica pomáhá zastavit krvácení, působí proti rozvoji rozsáhlého pohmoždění, které rychle hojí, léčí tržné i řezné rány, zlomeniny a má výrazný účinek při zmírňování bolesti. Lék podáváme v ředění 9 C, v superakutním stavu i co 10 minut a pak postupně, podle zlepšení, prodlužujeme intervaly mezi dávkami léku. Nakonec podáváme 3x denně 5 granulí až do úplného zhojení rány. K léku Arnica (podáváme u každého úrazu) přidáváme některý z následujících léků podle toho, k jakému úrazu došlo, popřípadě podle příznaků, na které si postižený stěžuje.

Jestliže se vám přihodí úraz, lék Aconitum 30 C vám pomůže zvládnout stres. V zimě má lék rovněž velký podíl v prevenci prochlazení. Proto ho můžete mít třeba i v kapse lyžařské kombinézy, když jste vystaveni delšímu chladu a zvláště chladnému větru. Jako prevenci prochlazení podáváme 5 granulí léku 1x denně.

Lékem úrazů je také Rhus toxicodendron 9 C, který používáme v případě potíží s vazivem a chrupavkou. Zvláště jedná-li se o úraz kolene, kotníku, či jiného velkého kloubu. Pacient si stěžuje na výraznou bolestivost kloubu, celkově je velmi neklidný a bolest se vždy zhoršuje v absolutním klidu (kloub se musí „rozhýbat“).

Prvním příznakem každého úrazu je otok postižené tkáně, proto podáváme lék Apis mellifica 30 C, zpočátku každých 15 minut, pak po zlepšení co 1-2 hodiny a následně 3x denně až do úplného vymizení otoku.

Jestliže úraz poškodí kloub natolik, že se v něm začne vytvářet tekutina (tzv. voda v koleně), použijeme lék Bryonia 9 C, zpočátku 4x denně a dále 3x denně 5 granulí až do úplného zhojení. Pacientům, kterým lék Bryonia pomůže, přináší úlevu absolutní klid, stav se naopak výrazně zhoršuje sebemenším pohybem.

Při poškození, natažení, natržení nebo přetržení vazů podáváme kromě léku Arnica a Apis rovněž lék Ruta graveolens 9 C, zpočátku 4x denně 5 granulí, postupně snižujeme na dávku 2-3x denně 5 granulí. Lék výrazně zmírňuje bolest a zrychluje hojení.

Jestliže spadnete v zimě tak nešťastně, že si narazíte kostrč, užívejte kromě Arniky také Hypericum perforatum 15 C, 3x denně 5 granulí. Lék působí na ostré vystřelující bolesti, které vznikají v důsledku pohmoždění nervů. A také lék Symphytum 9 C, 3x denně 5 granulí, který působí na hojení i na bolest naražené okostice (lék je pouze na lékařský předpis).

Při pohmožděninách a namožených svalech můžete kromě léku Arnika použít zevně k natírání i homeopatický gel Arnigel, který zrychluje hojení, nebo krém Traumel Hell.

Arnica montana je také vhodná při léčbě svalové námahy, či spíše jejích následků. Měli by na ni myslet ti, které po celodenním lyžování či běžkování bolí celé tělo. Je vhodné, když se Arnica montana 9 C bere každé ráno po 5 granulích, a večer se může podle stavu tato dávka ještě několikrát zopakovat.

Při složitějších stavech, nebo při následcích úrazů rozhodně kontaktujte lékaře homeopata, který vybere léky individuálně. Zkrátíte si dobu nemoci a zpříjemníte případnou rehabilitaci.

Zdroj: svethomeopatie.cz

komerční sdělení500x150_sedatif_2020_12_ordinace.cz.jpg

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Partner rubriky Homeopatie
Partner rubriky Homeopatie

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/vzdalena-odborna-pece/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=vzdalena-odborna-pece

Mohlo by vás zajímat

Zmůže homeopatie paradentózu?

Fungují homeopatika i na léčbu a prevenci paradentózy? To vám zodpoví odborník?

Jsou homeopatika podvod?

Homeopatici na ni nedají dopustit, pediatři ji nezatracují a ostatní lékaři ji spíše neuznávají.

Najděte si svého homeopata

Pokud potřebujete najít ve svém okolí cetrifikovaného homeopata, bude se vám hodit přehled těch, které garantuje Homeopatická lékařská asociace, čili Sdružení lékařů, praktikujících homeopatii.

Homeopatie: šetrná a účinná léčba bez vedlejších účinků

„Není to zázrak s okamžitým efektem, ale je bezpečná, bez vedlejších účinků a na některé nemoci zabírá zaručeně a velmi rychle,“ říká o homeopatii MUDr. Renáta Sikytová z Homeopatické ordinace v Dobřichovicích.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce