Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Další kliniky VFN budou spolupracovat s dobrovolníky

( Redakce Ordinace.cz | přečteno: 6060x )

Rádi byste svůj čas věnovali nezištné pomoci, jen nevíte, kam se máte obrátit. Pokud máte zájem stát se dobrovolníkem v nemocnici, do 13. května 2011 se můžete přihlásit v pražské VFN a začít využívat své schopnosti, dovednosti a nadšení ve prospěch druhých.

shutterstock.com

Dobrovolníkem se může stát prakticky kdokoliv od 18 let, ať už se jedná o maminku na mateřské, studenta, důchodce, nezaměstnaného. Vítán je každý, kdo si umí najít chvíli volna, kterou by chtěl věnovat pomoci ostatním.

V čem pomoc spočívá, vysvětluje vedoucí Dobrovolnického centra ADRA Alena Skutilová: „Dobrovolníci si mohou s pacienty povídat, číst knihy, kreslit, zpívat nebo je doprovázet na procházky. Samozřejmě se ale nebudeme bránit, pokud někdo bude chtít realizovat vlastní zajímavé programy. Dobrovolníci si sami určí četnost a dobu svého působení v jednotlivých programech.

Pro zájemce, kteří se chtějí stát dobrovolníky na klinikách Všeobecné fakultní nemocnice v Praze, je připravený odpolední výcvik, který se uskuteční v neděli 15. května 2011 od 14.00 do 19.00 hodin v sále prof. Charváta na III. interní klinice v areálu VFN v Praze, U Nemocnice 2, Karlovo nám., Praha 2.

Zájemci o výcvik se mohou přihlásit do pátku 13. 5. 2011 na adresu: Alena Skutilová, ADRA, Klikatá 90c, Praha 5, nebo e-mailem na [email protected], kontaktní telefon je 736 673 382. Alena Skutilová poskytne i jakékoli další informace týkající se dobrovolnického projektu.

Ve VFN v Praze zatím existuje dobrovolnický program na čtyřech klinických pracovištích: Geriatrická klinika VFN a 1. LF UK, Onkologická klinika VFN a 1. LF UK, 1. interní klinika VFN a 1. LF UK a Foniatrická klinika VFN a 1. LF UK. A počet klinik se bude právě aktuálním projektem rozšiřovat. Podrobnosti o dobrovolnických programech ve VFN najdete na http://www.vfn.cz/o-nemocnici/dobrovolnictvi-ve-vfn/.


Pokud máte vlastní zkušenost s dobrovolnictvím v nemocnicích, ať už jako pacient, nebo dobrovolník, budeme rádi, když nám o tom napíšete nebo přispějete do diskuse.
Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

LDL-aferéza

LDL-aferéza je přístrojová léčebná metoda, která umožňuje selektivní odstranění cholesterolu z krve pacienta. Je v současné době nejúčinnější a přitom bezpečnou metodou léčby zvýšené koncentrace cholesterolu v krvi - hypercholesterolémie.

Toxoplazmóza

Původce onemocnění: Toxoplasma gondii. Parazit se složitým vývojovým cyklem a řadou morfologicky odlišných stádií. Infekčním stádiem je oocysta, která se vytváří pouze ve střevě nakažené kočky (event. jiných kočkovitých šelem) a je vylučována trusem.

Po šedesátce je třeba manažera v první linii vystřídat

Rozhovor Dr. Vladimíra Finsterleho s MUDr. Janem Burianem, bývalým ředitelem FN Brno.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce