Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Další nebezpečné panenky

( Ministerstvo zdravotnictví České Republiky | přečteno: 6763x )

Ministerstvo zdravotnictví varuje před těmito panenkami, které mohou ohrožovat zdraví.

shutterstock.com

PANENKA „MONSTER GIRL“, ITEM NO. 608
značení dle dolepené etikety (jednoznačně se nevztahuje k druhu balené panenky): HOMESpecial, panenka česací hlava a kadeřnictví, panenka pro dívky s módním oblečením s okatá panenka barbie s doplňky, kabelky, botičky, hřeben, oblečky, klobouček a jiné, EAN: 8860876630563, A63056-216 PCS

MonstergirlPopis výrobku: Plastová panenka o velikosti cca 25 cm, hlava, tělo a končetiny v zelené barvě, růžové a zrzavé dlouhé vlasy. Horní část šatů ze stříbrné lesklé látky, sukně z lesklé růžové látky ve tvaru okvětních lístků překrytá další sukní z průhledné světlemodré látky s bílými tečkami. Růžový pásek. Panenka je balena do černo-růžového kartonu s průhledem.

Riziko obsahu di-(2-ethylexyl)ftalátu (DEHP) v hračce spočívá v tom, že při hře mohou estery kyseliny ftalové přicházet do kontaktu s ústy a kůží dítěte, mohou přecházet do slin, ulpívat na rtech a sliznici a v neposlední řadě mohou být společně se slinami konzumovány. DEHP působí na reprodukční orgány.

PANENKA „Faddism beautiful“, NO.92336

značení dle dolepené etikety: Item no: HRAČKY, EAN: 8663328095312

Popis výrobku: Plastová panenka o velikosti cca 22 cm s blond vlasy, v bílém plášti a červených nazouvacích Fadismpanenkaholínkách představující lékařku s doplňky: bílým fonendoskopem ve tvaru srdce s červenou plastovou hadičkou, bílou textilní pokrývkou hlavy, rozkládacím lůžkem z tvrdého plastu a barevnou kartonovou podložkou. Vše uloženo v plastovém sáčku všitém do barevného kartonu.

Riziko obsahu di-(2-ethylexyl)ftalátu (DEHP) a diisononylftalátu (DINP) v hračce spočívá v tom, že při hře mohou estery kyseliny ftalové přicházet do kontaktu s ústy a kůží dítěte, mohou přecházet do slin, ulpívat na rtech a sliznici a v neposlední řadě mohou být společně se slinami konzumovány. DEHP působí na reprodukční orgány. Podle některých studií DINP funguje jako endokrinní disruptor, tj. látka měnící funkci endokrinního systému (soustavy žláz s vnitřní sekrecí, produkující hormony).

PANENKA S KONĚM, No. 316

Item No: 4910076, B: 96, EAN: 8713149100761

panenka s koněmPopis výrobku: Plastová usmívající se panenka s dlouhými blond vlasy zapletenými do dvou copů, oblečená do červených šatů s červenými kozačkami na nohou. Panenka sedí na bílém koníkovi s modrým postrojem. Je uložena v blistru připevněném k barevnému kartonu s vyobrazením krajinky s dvěma létajícími koňmi na obloze a na nich sedícími panenkami.

Riziko obsahu di-(2-ethylhexyl)ftalátu (DEHP) v hračce spočívá v tom, že při hře mohou estery kyseliny ftalové přicházet do kontaktu s ústy a kůží dítěte, mohou přecházet do slin, ulpívat na rtech a sliznici a v neposlední řadě mohou být společně se slinami konzumovány. DEHP působí na reprodukční orgány.

ANGEL THE BEAUTIFUL GIRLS SET, My Delicate, FASHION VOGUE GIRL, NO.2388

značení na dolepené etiketě: Panenka, Baba játék, PT6123, TOY805191, 33*14.5*4.5CM, A73658#DOLL TOY, CET NO: 10082588887TS, EAN: 6933315571238

Popis výrobku: Plastová panenka o velikosti cca 28 cm s dlouhými blond vlasy svázanými do culíku a modrýmaPanenka Angel očima, oblečená do různobarevných šatů. Součástí balení je zelená kytara a další dvoje šaty. Panenka je balena v barevné kartonové krabičce s plastovým průhledem.

Riziko obsahu di-(2-ethylhexyl)ftalátu (DEHP) v hračce spočívá v tom, že při hře mohou estery kyseliny ftalové přicházet do kontaktu s ústy a kůží dítěte, mohou přecházet do slin, ulpívat na rtech a sliznici a v neposlední řadě mohou být společně se slinami konzumovány. DEHP působí na reprodukční orgány.

PRETTY GIRL, NO.2285

značení na dolepené etiketě: Palenka, ITEM NO:2035141216, EAN: 8595586351414

Pretty girlPopis výrobku: Plastová panenka o velikosti cca 28 cm s dlouhými blond vlasy svázanými do culíků, a modrýma očima, oblečená do různobarevných šatů. Panenka je balena v barevné kartonové krabičce s plastovým průhledem.

Riziko obsahu di-(2-ethylhexyl)ftalátu (DEHP) v hračce spočívá v tom, že při hře mohou estery kyseliny ftalové přicházet do kontaktu s ústy a kůží dítěte, mohou přecházet do slin, ulpívat na rtech a sliznici a v neposlední řadě mohou být společně se slinami konzumovány. DEHP působí na reprodukční orgány.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Velmi nebezpečné kousátko

Dětské vibrační kousátko ve tvaru včelky by mělo dětem ulevit, když se jim prořezávají zoubky. Ve chvíli, kdy se "zakousnou" do jeho tykadel, mělo by se jim dostat úlevné masáže. Bohužel se ukázalo, že intenzita vibrací je taková, že by mohla dítěti vážně poškodit zdraví.

Afrodisiakum Magic Power Coffee nečekaně snižuje tlak

Původně to mělo být zaručeně účinné přírodní afrodisiakum, ale odborníci prokázali, že to může být zabiják. Ve spojení s některými léky může totiž nečekaně a velmi zásadně snížit krevní tlak.

Z takových misek děti nekrmte!

Krmit děti z podobných misek je nebezpečné - uvolňuje se z nich velmi nebezpečný formaldehyd! Maminky by je měly rozhodně odstranit z dosahu dětí, protože vzhledem k barvám a tvarům je svádějí i k okusování!

Tenhle bryndák ohrožuje vaše dítě

Jestli jste pro své miminko koupili tenhle bryndák, tak ho vraťte do obchodu nebo vyhoďte. Kousátko, které je jeho součástí, uvolňuje do těla dítěte škodlivé ftaláty, které ohrožují funkce ledvin a jater, zvyšují riziko vzniku alergií či astmatu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce