Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Daniel: motivace hubnutí? Rozhodně ne krása!

( Nina Šeblová | přečteno: 10697x )

Muž, který nejen, že dokázal zhubnout přes 11 kilo, ale už rok se drží. Jak se mu to povedlo? Co ho motivovalo vydržet? To všechno se dozvíte v posledním díle rozhovoru s Danielem. Jeho zkušenosti by mohly pomoci všem, kteří se chtějí přidat k projektu Hubnutí on-line!

shutterstock.com

Dostal jste se na novou váhu během tří měsíců, v červenci roku 2009. Za chvíli to bude rok, co jste s dietou začal. Vypadáte moc dobře, jak to tedy děláte?

Nemůžu říci, že by to bylo úplně bez problémů. Trochu jsem si v Himalájích pochroumal kotník, takže jsem po návratu nemohl sportovat a pak ještě přišly Vánoce. Navíc letos byla opravdu zima a to se člověku sportovat nechce. Mám totiž nejradši sportování v přírodě – volejbal, horské kolo, in-line brusle, běh. Teď mi začíná volejbalová sezóna, kotník už se uzdravil, takže teď už to bude lepší.

Co se týče jídla, od konce hubnutí, tedy někdy od srpna 2009, zase jím normálně. Snažím se jíst pětkrát denně, i když to vždycky nezvládnu. S přítelkyní jíme lehčí jídla, víc než dřív si děláme saláty. Rozhodně bych neřekl, že bych se omezoval. K snídani jíme sladké, přítelkyně ráda peče a snídaně je základ jídla na celý den, takže to se neomezujeme. Hodně lidí má problém překonat chuť na sladké, s tím já naštěstí moc nebojuji, čokoláda nepatří mezi má nejoblíbenější jídla.

Jak se celkově díváte na změnu s ročním odstupem?

Člověk si to uvědomuje paradoxně až zpětně, jsme na svoje tělo zvyklí a ty skoky ve váze nejsou tak rychlé. I při tom hubnutí má člověk pořád stejný pocit. Teď si toho všímám na starých fotkách, to potom vidím ten rozdíl, no posuďte přece sami. Rozhodně mám skvělou zpětnou vazbu z okolí.

Úpravu životního stylu a změnu v jídelníčku doporučují lékaři jako prevenci mnoha závažných chorob. Vypozoroval jste vy nějaké změny, co se týče zdraví?

Paradoxně jsem začal mít spíše problémy - po tvrdém tréninku začala trochu zlobit kolena, ale to proto, že jsem byl přetrénovaný. Díky nabyté fyzičce se mi pak ale rozhodně ulevilo, sport mi šel daleko lépe. A velký vliv to mělo na psychiku.

Daniel z Hubnutí online! po zhubnutí

Máte nějaký vzkaz pro účastníky projektu Hubnutí online a pro ostatní návštěvníky Ordinace.cz, kteří se snaží zhubnout a dostat se do kondice?

Musíte si najít tu správnou motivaci, proč to dělat. Motivace být krásnější není podle mého názoru nejlepší. Změna k lepšímu není hned tak brzy vidět. Zdravotní motivace je jasná. Já měl navíc hory. Také doporučuji dávat si postupné cíle, pár kilo, ne rovnou dvacet. Také je dobré se před začátkem hubnutí změřit. Pokud budete při hubnutí sportovat, což doporučuji, určitě zhubnete „na centimetry“. Změny na objemu mohou často vypovídat více než vaše váha, protože svaly jsou těžší než tuk.

A všímat si vlastních úspěchů – s přítelkyní jsme se účastnili Jizerské padesátky. Měl jsem čas 4 hodiny 26 minut, to je podle mě dobré, měl jsem ze sebe skvělý pocit, ale rozhodně můj dosažený čas nemůžu srovnávat s profesionálními závodníky. Stejně tak by se ženy neměly srovnávat s modelkami a herečkami. Něco vám prozradím, sám fotím a vím, co všechno lze upravit v počítači.

Daniel poskytl webu Ordinace.cz tabulku a grafy s váhovým úbytkem, zásady jídelníčku, které dodržoval a zásady, kterými se řídil při tréniku. Na tyto materiály se můžete těšit v následujích týdnech!

Také jste zhubli úspěšně? Jakou jste měli motivaci vy? Napište nám svůj příběh!

Diskuse k článku
Tazatelka

A kde jsou ty slibované tabulky a grafy?

Můžu doporučit

super na hubnutí je slimax


Celkový počet příspěvků v diskusi: 2. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce