Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Do cesty mi vběhl pes

( Návštěvníci Ordinace.cz | přečteno: 10953x )

Jak je vidět z vašich příspěvků, o našem osudu opravdu rozhodují náhody a vteřiny. Pro pana Vladimíra to byla chvilka, kdy mu při rychlé jízdě na kole vběhl do cesty pes. I když následky zranění pociťuje dodnes, je si vědom, že to stále byla nehoda s dobrým koncem, protože mohlo být hůř.

shutterstock.com

Už je to skoro rok, co jsem jel na kole na výlet. V jedné vedlejší silnici, kde bylo dobře vidět, jsem si to z kopce frčel, jak jsem později zjistil z údaje cyklocomputeru, slušnou "čtyřicítkou". Všude volno, ani živáčka a najednou zpoza jednoho osamoceného parkujícího auta podél chodníku vyrazil pes! Byla to setina vteřiny a všichni tři (kolo, já a pes) jsme se váleli na silnici.

Teď, s odstupem téměř jednoho roku, si říkám, že jsem měl vlastně štěstí, protože jet za mnou nebo proti mně auto, už jsem tento mail nemusel taky napsat. No, vypadal jsem dost potlučeně, pejskovi se vůbec nic nestalo, přiběhl ke mně a chtěl mi začít lízat krvavé šrámy, tak jsem ho odehnal. Ošetřila mě jeho majitelka, které pes utekl. Náhodou to byla zdravotní sestra na mateřské dovolené, tak mi poskytla první pomoc.

Za tři dny se z této kolize vyklubala trombóza jako hrom - nateklá pravá dolní končetina jako hrom. A tak hned houkačkou sanitkou na "Karlák". Kromě trombózy jsou dodnes ještě znát nějaké ortopedické problémy, ale jinak už kolo zase proháním a kolem inkriminovaného místa jezdím pořád, teď už ale pomaleji a pozorněji, a pejska si, když jdu pěšky, pohladím. Vím, že za to nemůže, prostě se chtěl proběhnout.

Toť vše, v podstatě nic vyjímečného, ale přece jen jezdím opatrněji, pořád mám na mysli zdravotní problémy, které jsem musel překonat a taky jsem tu už nemusel vůbec být...

Přeji Vám hezký den bez takovýchto zážitků. Vladimír Palan

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Srážka s kamionem dopadla dobře

Představte si, že nabouráte s autem, ve kterém vezete své dvě děti... Tenhle šok má za sebou maminka Lenka. Naštěstí to skončilo velmi dobře - bez zranění!

Zachránil mne batoh plný not a knih

Stačí chvilka nepozornosti nebo nešikovnost někoho druhého a neštěstí může být hotovo. Horké chvilky na jezdících schodech v metru prožila Dagmar. Ovšem dopadlo to dobře a tak nám mohla poslat svůj příběh s dobrým koncem.

Kterak synek sportem k úrazu přišel

Děti mají mít dostatek pohybu, ovšem některé mají tu schopnost, že jejich aktivity často končí nehodou. Jedním z takových je i syn paní Jájiny. Jeho anděl strážný se opravdu nenudí...

Víte, co by mělo být v lékárničce pro cyklisty?

Když se vydaří počasí, je všude plno lidí na kolech. Většina už má naštěstí helmu, ale kolik z nich vozí i lékárničku pro cyklisty? Přitom úrazů na kole není málo. Naštěstí mívají lehčí charakter, ale stejně se pak hodí mít po ruce alespoň základní zdravotnické vybavení. Jaké a proč?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce