Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Doba hojení zánětu středního ucha

( Redakce Ordinace.cz | přečteno: 22873x )

Dobrý den, minulý týden jsem byla na ORL s bolestí ucha. Pan doktor diagnostikoval zánět středního ucha s tím, že bubínek ještě nemůže píchnout. Druhý den jsem přišla na kontrolu a pan doktor mi sdělil, že již bubínek samovolně praskl. Dva dny z ucha vytékal hnis, ucho jsem prokapávala borovou vodou. Včera (po týdnu) jsem byla na kontrole, prý již bubínek vypadá v pořádku. Největší bolest sice ustoupila, ale ucho mám stále zalehnuté a velice mě bolí a v noci nemohu spát. Prosím, jak dlouhá může být rekonvalescence? Je to normální průběh? Děkuji za odpověď.

Otázky a odpovědi
shutterstock.com

Odpověď k tomuto případu: Hojení zánětu středního ucha s perforací bubínku trvá obvykle v řádu týdnů. Může být i spojeno s bolestivostí a zalehnutím ucha.

Další informace: Jestliže by Vaše problémy přetrvávali několik týdnů, případně se zhoršovaly, doporučuji vyhledat ORL specialistu.

MUDr.Plzák

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Známky zhoršování sluchu aneb Jak mne slyšíte?

Musíte partnera v konverzaci často žádat o opakování určitých slov nebo vět, které jste dobře neslyšeli? Musíte partnera v konverzaci často žádat o opakování určitých slov nebo vět, které jste dobře neslyšeli...

Otoskopie

Pro úplnost je třeba dodat, že existuje ještě vnitřní ucho složené z blanitého a kostěného hlemýždě.

Sluch

Vyšetření sluchu pomocí jednoduchých testů nebo podrobnější vyšetření sluchu ve sluchové komoře umožní lékaři stanovit stupeň a charakter poruchy sluchu.

Akutní zánět středního ucha (otitis media acuta)

Akutní zánět středního ucha je náhle vzniklé prudké onemocnění způsobené bakteriální nebo virovou infekcí. Zánět postihuje střední ucho.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce