Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Femibion Intima: konec vleklých poševních zánětů

( Komerční prezentace | přečteno: 16159x )

Úporné vaginální infekce dokáže efektivně zlikvidovat směs speciálních prebiotik, která má navíc dlouhodobý účinek. Gel Femibion® Intima, novinka českých lékáren, může zabodovat hlavně u žen, které trpí opakovanými vleklými záněty.

Nejnovější trend v léčbě vaginálních infekcí spočívá v obnovení zdravé mikroflóry a vytvoření takových podmínek v pochvě, že nežádoucí mikroorganismy (nejčastěji přemnožené kvasinky) nemají prostor pro množení a růst. Právě součinnost obou postupů zaručuje, že typické gynekologické potíže spojené s výtokem, pálením, svěděním a zápachem ustanou, a hlavně se nebudou opakovat. Odborný výzkum se proto soustředil na vývoj a využití prebiotik neboli látek podporujících růst užitečných bakterií. Ty jsou nesmírně důležité, protože snižují kyselost v pochvě a vytvářejí důležitý dezinfikující peroxid vodíku. Díky tomu dochází k potlačení přemnožení těch škodlivých a je zajištěno přirozené prostředí v intimních ženských oblastech.

Prokazatelně účinnou směs speciálních prebiotik obsahuje průlomový přípravek Femibion® Intima v podobě gelu. Jeho působení ještě násobí extrakt z jetele lučního, jenž přispívá ke zvlhčení, a tudíž k regeneraci a správné funkci vaginální sliznice. Velkou výhodou je, že účinkuje dlouhodobě. Navíc řeší další problém – každá žena má specifické přirozené vaginální prostředí, v němž se v rovnovážném stavu vyskytuje 20 až 50 různých bakterií. Použitím přípravku, který obsahuje „potravu“ pro růst tělu příznivých bakterií (glykogen), se nastaví vždy individuální rovnováha.

Jednoduché a bezbolestné použití

Novinka na našem trhu, vaginální gel Femibion® Intima, je již nadávkován v jednorázových aplikátorech. Nejlépe večer před usnutím si prodloužené, tenké ústí tuby zavedete do pochvy a obsah do ní vymáčknete. Jelikož je gel čirý a nevytéká, nemusíte se obávat znečištění nočního oděvu nebo ložního povlečení. Léčbu je ideální zahájit den po ukončení menstruace a pokračovat bez přerušení v následujících osmi dnech. Když ani poté potíže neodezní, je nezbytné navštívit gynekologa.

V průběhu této kúry odborníci nedoporučují používat mechanickou antikoncepci jako pesar a kondom, aby nedošlo k jejich porušení, a rovněž spermicidní přípravky, které účinnost vaginálního gelu snižují.

 Vhodný pro dívky i zralé ženy

Narušení bakteriální mikroflóry v pochvě mívá řadu příčin a přímo souvisí s oslabeným imunitním a hormonálních systémem. Vaginální infekce se tak můžou projevit po léčbě antibiotiky a při užívání některých typů hormonální antikoncepce. V hojné míře potrápí kojící matky, ženy v menopauze nebo diabetičky.

Kromě zdravotních důvodů se na vzniku mykóz podepisuje rovněž životní styl: stres, jenž výrazně snižuje přirozenou obranyschopnost organismu, nevyvážený způsob stravování s přemírou sladkostí, střídání sexuálních partnerů apod. Škodlivá je nedostatečná, stejně jako přehnaná hygiena, tedy časté a nešetrné omývání či výplachy intimních partií. Některým ženám nesvědčí určitý druh mýdel, sprchových gelů a deodorantů, jiné zase bouřlivě zareagují na parfémované vložky nebo toaletní papír. K rizikovým faktorům se řadí těsné spodní prádlo a kalhoty i mokré plavky, neboť vlhko a teplo rovněž vede k přemnožení bakterií vyvolávajících záněty.     

Díky unikátnímu složení je vaginální gel Femibion® Intima určený nejenom pro případy akutních poševních potíží, nýbrž funguje i jako spolehlivá prevence. V lékárničce ženské části populace má proto nezastupitelné místo. Vyjma dívek v prepubertálním věku a těhotných žen, které by jeho aplikaci měly konzultovat s lékařem.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Diskuse k článku
J1
2x

Femibion Intima: ZAČÁTEK vleklých poševních zánětů...nyní mé zkušenosti... dva kvasinkové záněty po bezprostředních aplikacích tohoto gelu, návštěva gynekologa a pokaždé týdenní léčba Jenamazolem mi naprosto stačily. Jeden zánět by mohla být náhoda a mohla jsem k němu mít již "nakročeno", ale dva rozhodně náhodou nejsou. Nepoužité tuby skončily v "koši" spolu s více než dvěma stovkama, které jsem utratila za tento "zázrak". Zajímalo by mě, jestli má někdo dobré zkušenosti s tímto gelem. PS: Výrobek jsem skladovala a používala dle návodu.

J1

ještě jsem chtěla dodat že tuby nejsou v jednotlivých uzavřených obalech/sáčcích ale jen tak "nasypány" v krabičce.

Dudu
1x

Mám s ním neutrální zkušenosti. Ale souhlasím, že jen tak naházené tuby v krabičce působí hodně nevěrohodně, když všechny takovéto tuby pro vaginální použití se jednotlivě normálně balí...


Celkový počet příspěvků v diskusi: 18. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Ženské problémy

MUDr. David Cibula Gynekologicko-porodnická klinika VFN, 5. dubna 2001

Gynekologické vyšetření

Gynekologické vyšetření zahrnuje vyšetření zevních a vnitřních pohlavních orgánů ženy. Mezi zevní pohlavní orgány patří zevní rodidla.

Gynekologické potíže k létu patřit nemusí

Horké počasí a koupání dovedou potrápit. Své o tom ví mnoho žen, které právě v tuto dobu sužují opakované záněty. Jak jim předejít?

Pánevní zánětlivá nemoc

Pánevní zánětlivá nemoc může svými příznaky napodobovat zánět slepého střeva, vaječníkovou cystu, mimoděložní těhotenství, septický samovolný potrat, endometriózu, pánevní srůsty, močovou infekci, ledvinnou koliku, zánětlivé onemocnění trávicího traktu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce