Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Gynekologické potíže mohou způsobit i mokré plavky

( Markéta Grosmanová | přečteno: 20903x )

Horší hygiena při cestování ale také mokré plavky – to jsou časté důvody, proč ženy v létě trpí gynekologický i potížemi.

Horší hygienické podmínky při cestování ale také mokré plavky – to jsou časté důvody, proč ženy v letním období častěji trpí gynekologický i potížemi.

Gynekologické potíže mohou způsobit i mokré plavkyMykotický zánět je nejčastějším gynekologickým problémem. Projevuje se svěděním, pálením a také výtokem. Obvykle se přidává zarudnutí zevních rodidel, případně bolesti při močení a při pohlavním styku. Poševní výtok bývá hustý, bílý a typicky tvarohovitý.

Pochva je normálně osídlena baktériemi, mezi ně patří i kvasinka rodu Candida, proto se také o onemocnění hovoří jako o kandidóze. Za určitých okolností se tato kvasinka může pomnožit a způsobit onemocnění. Nejčastěji k tomu dochází při oslabení organismu, ať již při léčbě antibiotiky, či v těhotenství a při nachlazení. Svůj vliv má také těsné oblečení, prádlo z umělých materiálů, vlhko v oblasti pohlavních orgánů, tření v rozkroku například při turistice či sportování, horké koupele a také třeba voňavé menstruační či slipové vložky, barevný a voňavý toaletní papír, špatně vymáchané prádlo a koupání v ne příliš čisté vodě. Potíže mohou vyvolat také mokré plavky, které způsobí podchlazení pánve. To sníží její prokrvení a imunitní systém pak nedokáže v pochvě udržet rovnováhu baktérií.

Každá žena, která potížemi trpí častěji, již moc dobře onemocnění pozná a také by měla mít připravenu první pomoc. Nejlepší je se poradit se svým gynekologem. V lékárnách jsou také k dispozici různé volně prodejné preparáty. Buď ničí přemnožené baktérie nebo kvasinky, či pomáhají obnovit kyselé poševní prostředí. Na trhu je i přípravek, který tyto účinky kombinuje. Existují buď ve formě globulí, krémů nebo jde o preparáty určené k výplachům. Pokud je v pochvě ale skutečně zánět, což se obvykle projeví horšími potížemi a také tím, že po použití volně prodejných preparátů problémy neustupují, musí lékař předepsat antibiotikum nebo antimykotikum a výplach pak slouží jen jako podpora léčby.

Související články

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Anketní otázka

Podle čeho se rozhodujete při výběru matrace?

Zatím hlasovalo 59 lidí

Mohlo by vás zajímat

Gynekologické vyšetření

Gynekologické vyšetření zahrnuje vyšetření zevních a vnitřních pohlavních orgánů ženy. Mezi zevní pohlavní orgány patří zevní rodidla.

Plísňová onemocnění nehtů, kůže, sliznic a vlasů

Mykózy jsou nakažlivé (infekční) nemoci, přenosné na různé hostitele. Začínají průnikem podhoubí (mycelia) do rohovinové vrstvy různých tkání.

Gynekologické potíže k létu patřit nemusí

Horké počasí a koupání dovedou potrápit. Své o tom ví mnoho žen, které právě v tuto dobu sužují opakované záněty. Jak jim předejít?

Gynekologické potíže mohou způsobit i mokré plavky

Horší hygiena při cestování ale také mokré plavky – to jsou časté důvody, proč ženy v létě trpí gynekologický i potížemi.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce