Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Homeo - léčba virovych infekci

(MUDr. Miroslav Černý | přečteno: 6574x )

Homeopatika je možno k laickému použití zodpovědně doporučit u začínajících virových infektů a k doléčení příznaků proběhlého onemocnění. U závažných infekčních nemocí je vhodné a nezbytné podat současně klasický lék. V těchto případech homeopatikum zkrátí průběh nemoci a zmírní obtíže.

shutterstock.com

Homeopatie a léčba virových infekcí

Dosavadní způsob léčby chřipky a virových onemocnění dýchacích cest spočívá v potlačování jejich příznaků. Antipyretika snižují teplotu, analgetika tlumí bolesti hlavy, antibiotika mají zabránit vzniku komplikací.
Poslední poznatky imunologie, která se mimo jiné obranyschopností proti virovým agens zabývá, však naznačují možnosti jiného, logičtějšího přístupu k léčbě i prevenci těchto infektů. Farmakologický výzkum směřuje k vývoji antivirových léčiv, která potlačují množení virových částic, a tím i manifestaci a progresi nemoci. Preventivní zvyšování odolnosti organismu cestou stimulace jeho imunitního systému je další "zbraní" proti virózám.
Naznačené moderní možnosti efektivního boje s virovými infekty však v praxi praktického lékaře narážejí na dvě skutečnosti. Cena nově vyvinutých klasických léků je vysoká, předepisuje je pouze imunolog, a některé z nich mají podstatné nežádoucí účinky. To je důvod, pro který je takto koncipovaná léčba zaměřená zejména na pacienty s vážným postižením imunitního systému.

Homeopatie znamená východisko

Laboratoře, zabývající se výzkumem účinku homeopatických léků, jednoznačně potvrzují jejich stimulační efekt na imunitní systém. Homeopatická terapie příznaky nemoci nepotlačuje, ale stimulací imunitního systému pomáhá organizmu infekt překonat. "Nastartování" imunity vyžaduje čas, proto i účinek homeopatik narůstá postupně v průběhu 36 hodin. Zvýšení teploty není tak alarmujícím příznakem, za jaký jsme ho dříve považovali. Organizmus se prostě brání a zapojuje k činnosti jednotlivé obranné systémy. Prodělat jednodenní nevýznačnou teplotu je pozitivní, bezprostředně ji potlačit znamená "spánek" organizmu, bez reakce, bez odpovědi.

Homeopatika je možno k laickému použití zodpovědně doporučit u začínajících virových infektů a k doléčení příznaků proběhlého onemocnění. U závažných infekčních nemocí je vhodné a nezbytné podat současně klasický lék. V těchto případech homeopatikum zkrátí průběh nemoci a zmírní obtíže.

komerční sdělení500x150_sedatif_2020_12_ordinace.cz.jpg

Související články

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Partner rubriky Homeopatie
Partner rubriky Homeopatie

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/vzdalena-odborna-pece/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=vzdalena-odborna-pece

Mohlo by vás zajímat

Zmůže homeopatie paradentózu?

Fungují homeopatika i na léčbu a prevenci paradentózy? To vám zodpoví odborník?

Jsou homeopatika podvod?

Homeopatici na ni nedají dopustit, pediatři ji nezatracují a ostatní lékaři ji spíše neuznávají.

Nejčastější mýty o homeopatii

Homeopatií se dá léčit rakovina, při užívání homeopatik musíte zapomenout za žvýkačky a čištění zubů. To jsou některé z mýtů o homeopatii, které bychom rádi probrali.

Homeopatie: šetrná a účinná léčba bez vedlejších účinků

„Není to zázrak s okamžitým efektem, ale je bezpečná, bez vedlejších účinků a na některé nemoci zabírá zaručeně a velmi rychle,“ říká o homeopatii MUDr. Renáta Sikytová z Homeopatické ordinace v Dobřichovicích.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce