Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Homeopatická pomoc při stresu, únavě a přepracování

( Redakce Ordinace.cz | přečteno: 11131x )

Předvánoční období je stále více obdobím stresu a únavy. Ze všech stran je na vás vyvíjen tlak. Generálním úklidem domácnosti počínaje přes nakupování dárků a pečení vánočního cukroví konče. Do toho pracovní povinnosti, blíží se uzávěrky. Není divu, že jste unaveni a bez nálady. Se stresem i s pocitem přepracování vám může pomoci homeopatie.

shutterstock.com

Ke skutečné vánoční pohodě vám mohou pomoci různé věci – dostatek pohybu, spánku, kulturní zážitek nebo třeba právě homeopatické přípravky.

Nux vomica 15 C

Homeopatický lék Nux vomica působí především (ale nejen) v oblasti nervového systému a zažívacího traktu. Je to přesně to, co vám může pomocí zvládnout předvánoční stres, ale i vánoční hodování. Nux vomica pomáhá navodit relaxaci, snížit svalové napětí. Tento lék pomáhá také při bolesti hlavy z přepracování, nadmíry kávy, alkoholu a přemíry bohaté stravy, kdy je člověk navíc z bolesti hlavy podrážděný. Příznakem bývá citlivost na světlo a pocit ucpaného nosu.

Je lékem pro pracovně velmi vytížené lidi, kteří i přes volno a svátky nemohou spát kvůli neustálým myšlenkám na práci.

V oblasti zažívacího traktu může Nux vomica tlumit zrychlenou střevní peristaltiku. Velmi často se stres projeví právě v oblasti trávícího traktu ve formě rozmanitých trávících potíží jako jsou např: bolesti a křeče žaludku, průjmy či zácpy a jiné.

Argentum nitricum 15 C


Výborný lék na úzkost, nervozitu a napětí. Tento lék je určen pro člověka, který je uspěchaný, stále má pocit, že něco nestíhá. Stres, jímž trpí jej může dostat až na hranici nervového zhroucení. Toto utrpení oslabuje jeho svalstvo a tak má často při psychické zátěži průjem, nebo chodí opakovaně močit. Je velmi neklidný, je stále v pohybu, začne více projektů, ale má problém dotáhnout práci do konce. Neklid a nervozita se zlepšuje sladkými pokrmy a sladkostmi, které ho uklidňují.

Cuprum metallicum 15 C

Lék může pomoci těm, kteří mají pocit, že musí všem maximálně vyhovět a proto se snaží pracovat až za hranice svých sil. Dochází pak často k tomu, že se přepínají a z toho pramení nejrůznější křeče - například bolesti břicha, chrapot, tiky, křečovitý kašel, křeče v dolních končetinách zejména v noci, škytavka apod.

Phosphoricum acidum 15 C

Lék je vhodný pro ty, kteří jsou velmi unaveni po nějaké nadměrné psychické zátěži - např. studenti, kteří mají státnice. Nebo to může být únava po velkém citovém traumatu - např. rozvod apod. Únava je fyzická i psychická s pocity slabosti a zhoršenou pamětí.

Kalium phosphoricum

Homeopatikum Kalium phosphoricum je lékem na fyzickou i psychickou vyčerpanost zejména v období přepracování a dlouhodobého přetěžování. Pacient se nechce s nikým scházet, cítí se zdeptaný a deprimovaný, netouží po společnosti. Může to ale být i preparát studentů, kteří trpí únavou z přepracování a ze studia. Ulevuje při zármutku, kdy se člověk cítí jako vysátý a vyčerpaný. Je lékem při duševním zhroucení z pracovního stresu.

Sepia officinalis

Jedná se o lék tzv. syndromu vyhoření zejména u žen. V důsledku nadmíry starostí v práci a o rodinu se žena cítí vyčerpaná, zejména na emocionální úrovni. To vede k rezignaci, která se projeví tím, že je vůči blízkým netečná nebo naopak snadno vznětlivá a podrážděná. Chce hlavně klid a samotu.

Arsenicum album

Jedná se preparát pro osoby, u nichž starosti o to, aby vše bylo o Vánocích naprosto ideální, vedou k neustálé činnosti, neklidu a nakonec i k nespavosti. Typické je pro ně probouzení kolem druhé hodiny ranní. Kromě toho je často pronásledují i starosti o zdraví své i blízkých. 

Coffea cruda

Lék je vhodný na hyperaktivní mysl, kdy neustálý tok myšlenek brání člověku v usnutí.

V případě složitějších problémů, jako např. deprese, je vhodné obrátit se na lékaře homeopata.

Zdroj: Světhomeopatie.cz

komerční sdělení500x150_sedatif_2020_12_ordinace.cz.jpg

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Partner rubriky Homeopatie
Partner rubriky Homeopatie

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/vzdalena-odborna-pece/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=vzdalena-odborna-pece

Mohlo by vás zajímat

Jsou homeopatika podvod?

Homeopatici na ni nedají dopustit, pediatři ji nezatracují a ostatní lékaři ji spíše neuznávají.

Nejčastější mýty o homeopatii

Homeopatií se dá léčit rakovina, při užívání homeopatik musíte zapomenout za žvýkačky a čištění zubů. To jsou některé z mýtů o homeopatii, které bychom rádi probrali.

Najděte si svého homeopata

Pokud potřebujete najít ve svém okolí cetrifikovaného homeopata, bude se vám hodit přehled těch, které garantuje Homeopatická lékařská asociace, čili Sdružení lékařů, praktikujících homeopatii.

Homeopatie

Homeopatie je lékařská léčebná metoda založená na principu, že podobné se léčí podobným. Pacientovi je tedy podávána látka, zpracovaná speciálními homeopatickými postupy do homeopatického léku, která je-li podána zdravému jedinci, vyvolá u něj krátkodobě tytéž příznaky a potíže, jakými se projevuje pacientova choroba.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce