Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Jak se bránit strachu homeopatickými léky?

( Redakce Ordinace.cz | přečteno: 5785x )

Strach nás provází celým životem. Má nejrůznější podoby (strach z výšek, ze tmy nebo i ze smrti). Je důležitým obranným mechanismem organismu. Jakmile ale překročí jistou míru, působí nám problémy somatického i psychického rázu – např. žaludeční vředy, neurogenní tetanii, deprese, neurózy apod.

shutterstock.com

MUDr. Kateřina Formánková doporučuje podle jednotlivých příznaků tyto homeopatické léky:

Strach ze smrti (panický strach ze smrti, včetně strachu ze smrti při porodu) může vyřešit lék Aconitum v ředění 30 CH několikrát denně 5 granulí.

Strach z bolesti odstraníme obvykle velmi dobře pomocí léku Arnika 15 CH v dávce 3x denně 5 granulí.

U dětí často pozorujeme také strach z bolesti při vpichu (odběry krve, očkování apod.). Na takový typ strachu podávejte lék Silicea 15 CH 2−3x 5 granulí v den, kdy dítě musí očkování absolvovat.

Strach ze tmy je častý u dětí, které mívají noční můry, křičí ze spaní a rodiče je nedokáží probudit a uklidnit. Takové stavy vyřeší zpravidla velmi dobře lék Stramonium 15 CH večer před spaním 5 granulí. Dávku opakujeme v případě nočního probuzení, tj. znovu 5 granulí.

Strach z výšek a uzavřených prostor vyřeší lék Argentum nitricum 15 CH.

Pokud má pacient strach z letadla, dítě z chůze po schodech, z vyhazování nad hlavu nebo z kolotoče, je vhodným lékem Borax 15 CH, 2x denně 5 granulí. Je to lék i pro děli, které se nadměrně bojí hluku (vysavač, vrtačka, mixér) a také bouřky (hrom).

Strach z porodu (a při něm) je do určité míry přirozený. Pokud je ale strach opravdu velký, používáme lék Actea racemosa 15 CH 5 granulí večer před spaním, po dobu posledního měsíce před porodem.

Strach z hmyzu má ve svém obraze lék Pulsatilla, lék podáváme v ředění 15 CH 1−2x denně 5 granulí.

Strach z „čehokoliv“ léčíme pomocí léku Arsenicum album. Je to jeden z největších léků strachu. Pacient, který potřebuje lék Arsenicum album, má strach ze všeho nového, z nemoci, ze smrti, z nečistoty, nepořádku. Pacient má pocit, že nemůže nikomu důvěřovat, může mít strach ze ztráty sebekontroly.

Lucie Nestrašilová

Šéfredaktorka Svět homeopatie.cz

Zdroj: Světhomeopatie.cz

Přečtěte si také

Homeopatie vám pomůže při alergiích

Jaká homeopatika používat a kdy?

Bradavic se zbavíte i bez chirurga

komerční sdělení500x150_sedatif_2020_12_ordinace.cz.jpg

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Partner rubriky Homeopatie
Partner rubriky Homeopatie

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/vzdalena-odborna-pece/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=vzdalena-odborna-pece

Mohlo by vás zajímat

Zmůže homeopatie paradentózu?

Fungují homeopatika i na léčbu a prevenci paradentózy? To vám zodpoví odborník?

Nejčastější mýty o homeopatii

Homeopatií se dá léčit rakovina, při užívání homeopatik musíte zapomenout za žvýkačky a čištění zubů. To jsou některé z mýtů o homeopatii, které bychom rádi probrali.

Najděte si svého homeopata

Pokud potřebujete najít ve svém okolí cetrifikovaného homeopata, bude se vám hodit přehled těch, které garantuje Homeopatická lékařská asociace, čili Sdružení lékařů, praktikujících homeopatii.

Homeopatie

Homeopatie je lékařská léčebná metoda založená na principu, že podobné se léčí podobným. Pacientovi je tedy podávána látka, zpracovaná speciálními homeopatickými postupy do homeopatického léku, která je-li podána zdravému jedinci, vyvolá u něj krátkodobě tytéž příznaky a potíže, jakými se projevuje pacientova choroba.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce