Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Jak upečeme bezlepkový chléb?

( | přečteno: 17635x )

I bezlepkový chlébpro celiatiky může být chutný, když ho vylepšíme sýrem nebo kmínem.


Jednoduchý, rychlý, dobrý a hlavně bezlepkový

Do misky nasypeme 3 polévkové lžíce chlebové směsi Ampa Pardubice (v současné době vyrábí Paleta), 3 polévkové lžíce jakékoliv jiné škrobové bezlepkové směsi (nedávat samostatnou kukuřičnou ani sojovou mouku) a 1 polévkovou lžíci tmavého Apromixu, trochu soli, kmín, asi 1 polévkovou lžíci oleje, několik kapek octa.

Bezlepkový chléb

Připravíme si kvásek - asi 2 až 2,5 dcl teplé vody, půl lžičky cukru, droždí. Kváskem zalijeme škrobovou směs, ručně uhněteme tuhé těsto, pokud je moc řídké, raději přidáme škrobovou mouku (pokud dáme péct řídké, rychle vykyne a potom se srazí), nalijeme do nejlépe teflonové obdélníkové formy, ihned vložíme do studené elektrické trouby nebo remosky, kterou nastavíme na 220 stupňů a pečeme ze shora i zespodu přibližně 30 minut.

Než se trouba rozehřeje, chléb vykyne a velmi málokdy se stane, že se nepovede. Můžeme vylepšit tím, že před pečením posypeme nastrouhaným sýrem, případně i kmínem.

Chléb je dobrý 2 dny, třetí den už jenom tak na topinky nebo knedlíky, čtvrtý den by již zplesnivěl.

Zdroj: Zpravodaj Sdružení celiatiků ČR, 01-02/2002

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Jak se vyznat ve značení potravin číslem E - 2.část

Podívejme se ale na druhou funkci kódu čísel E a to funkci informační. Potravinová legislativa ukládá výrobcům také povinnost informovat své spotřebitele, jaké suroviny byly pro ten který výrobek použity...

Na obaly potravin se třetina Čechů vůbec nedívá

Nejčastěji lidé vyhledávají informace o minimální trvanlivosti výrobku. Údaje o konzervačních látkách lidé téměř nesledují.

Mnoho lidí vůbec netuší, že má celiakii

Celiakie čili nepřiměřená reakce organismus na lepek se nejčastěji zjistí již v dětství, ale mnoho lidí to netuší a přijdou na to až v dospělosti.

Syntetická barviva v potravinách

Barviva hrají velmi důležitou roli při výrobě průmyslových potravin. Barva potraviny často utváří první dojem spotřebitele. Většina lidí v samoobsluze nesáhne pro bezbarvou pomerančovou limonádu, zejména je-li vedle ní vystavena limonáda krásně oranžová. Dalším pádným důvodem pro použití barviv je snaha přesvědčit spotřebitele o tom, že výrobek obsahuje maximum přírodních složek.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce