Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Jaký jste barevný typ?

(Komer n prezentace Oriflame | přečteno: 33485x )

Abyste se dokázala správně nalíčit, a aby zvolené barvy harmonizovaly s barvami, které jsou vám vlastní, je důležité vědět, ke kterému barevnému typu patříte. Každá žena by měla přinejmenším vědě...

shutterstock.com

Abyste se dokázala správně nalíčit, a aby zvolené barvy harmonizovaly s barvami, které jsou vám vlastní, je důležité vědět, ke kterému barevnému typu patříte. Každá žena by měla přinejmenším vědět, jestli je teplý, nebo studený barevný typ.

JARO - teplý barevný typ

Ženy jarního typu mají světlou až průhlednou pleť se zlatavým podtónem, někdy bývá jejich pleť jemně narůžovělá či broskvová, nikdy však není v odstínech do modra (namodralá, nebo nafialovělá). Snadno se červenají a působí svěže a mladistvě. Barva rtů je jemně červená, čímž se liší od studených barevných typů, jejíchž barva rtů je jemně namodralá.

Jarní typ se poměrně dobře opaluje, pokožka získá po slunění nádherně medovou, zlatavou, zlatě hnědou, někdy až červenou barvu i přes to, že je poměrně světlá. Vlasy a obočí žen jarního typu jsou většinou světle blond až středně hnědé, vždy se zlatavým podtónem. Pokud má žena jarního typu pihy, jsou obvykle zlatohnědé.

Ženám jarních typů sluší jak v oblečení, tak v líčení všechny světlé až středně tmavé barvy se žlutým podtónem. Ideální je meruňková, zlato-béžová, hráškově zelená, korálová, zlatohnědá. Ženy jarního typu by se měly vyhnout hodně tmavým a ostrým barvám.

LÉTO - studený barevný typ

Ženy letního typu často s barvami, kterými je příroda obdařila, příliš spokojené nejsou. Jejich pleť má chladný spodní podtón, může být bledá, porcelánová, nebo s chladným olivovým nádechem. Barva rtů je světlá, chladně růžová. Letní typ se dobře opaluje, barva opálení má chladný hnědo-olivový odstín. Pihy, pokud jsou, mají šedohnědou barvu. Obočí a řasy bývají popelavě šedé.

Vlasy mohou být platinově blond, světle plavé až středně hnědé, vždy však s šedavým popelavým nádechem. Nikdy nemají zlatý podtón. Ženy letního typu proto často experimentují se svojí barvou vlasů. Svědčí jim nejlépe jemné, chladné, lehce tlumené barvy.

Barvy vhodné pro letní typy ať v líčení či v oblékání by vždy měly vypadat jako by byly smíchány se šedou. Ideální je šedomodrá, šedá, vínová, smaragdově zelená, starorůžová, fialková. Ostré barvy, i kdyby byly sebekrásnější, letnímu typu slušet nebudou.

PODZIM - teplý barevný typ

Ženy podzimního typu mají světlou barvu pleti v teplém odstínu slonové kosti, nebo šampaňského, ale také v sytě béžovém, nebo broskvovém tónu. U tohoto typu se často vyskytují pihy, které mají zlato-hnědou, či hnědočervenou barvu. Rty bývají sytě červené.

Vlasy podzimních typů zřídka potřebují změnu barvy, neboť jsou většinou červenohnědé, či hnědé s medově zlatým odleskem a bývají velmi bohaté. Obočí bývá stejné barvy jako vlasy. U žen s narudlými vlasy jsou řasy často světlé. Podzimní typ se ze všech barevných typů nejhůře opaluje. Většinou se opálí jen do červena a pak hned vybledne.

Tomuto typu, jako jedinému, opravdu sluší ostře oranžová barva. V líčení i oblékání jsou vhodné všechny barvy podzimního listí, tento typ dobře vypadá v každé barvě se žlutým spodním podtónem. Slušivá je olivová, khaki, rezavě-hnědá, žlutá, béžová, písková. Ve studených barvách působí podzimní typ příliš tvrdě.

ZIMA - studený barevný typ

Ženy zimního typu lze rozdělit do dvou kategorií.

První je "Sněhurka", která má světlou pleť, tmavé vlasy a může mít i světlé oči. Je to typ podobný letnímu, odlišuje ho však výrazný kontrast mezi barvou očí, pleti a vlasů. Opaluje se buď do jemného, olivově hnědého odstínu, nebo se neopálí vůbec.

Druhou kategorií zimného typu je "jižanka" s výrazně tmavými vlasy, které jsou popelavě hnědé až černé, tmavýma očima a olivovou pletí. Barva obočí a řas bývá výrazně tmavá. Barva rtů je červená s lehkým namodralým podtónem, tento typ se velmi dobře opaluje.

Ženám zimního typu často brzy šediví vlasy. V oblékání i v líčení sluší zimním typům všechny jasné, studené barvy a výrazné barevné kontrasty, které by na ostatních typech vypadaly příliš tvrdě. Zimní typy by měly vždy volit chladné odstíny s namodralým nádechem, ale i neonové barvy. Ideální tóny jsou jedlová zeleň, sytě červená, královská modrá, citrónově žlutá, vínová, bílá. Tomuto typu, jako jedinému sluší i černá barva. Ve světlých letních barvách bude zimní typ vypadat nevýrazně, v teplých tónech bude působit unaveně.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

banner_voucher_sleva_magniflex

Mohlo by vás zajímat

Ponocování vede ke zdravotním a sociálním obtížím

V poslední době zaznamenávají lékaři u nás i ve světě stále častější výskyt zpožděné spánkové fáze. Ponocování se týká nejen dospělých, ale v současnosti také dětí a mladistvých.

Výlet do Telče

Výlet do Telče.... Zuzana Lamačová

Máte před menstruací chuť na sladké? Mohou za to hormony

Každá žena pravděpodobně zná nutkavou potřebu jíst těsně před menstruací zvýšené množství sladkých a nezdravých potravin. Jedná se o běžné příznaky premenstruačního syndromu, který v určité fázi cyklu postihuje více než 90 procent žen. Proč je touha po čokoládě v tomto období tak silná a jak omezit přejídání?

Pandemie negativně ovlivnila duševní zdraví. Pojišťovny přispívají na psychology

V obtížné covidové době stoupl výskyt duševních onemocnění, a rychlé rozpoznání a řešení těchto obtíží je zásadním krokem pro prevenci. I proto se rozhodly některé tuzemské zdravotní pojišťovny nabídnout klientům příspěvky na psychoterapie.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce