Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Jestli se chystáte připlatit si za výběr doktora, schovejte zatím peněženky

( Renata Vyšínová | přečteno: 22912x )

Za „obyčejného“ doktora pět tisíc, za primáře patnáct. To jsou částky, které byste si měli připravit, pokud si chcete připlatit za péči konkrétního lékaře u plánovaného zákroku.

shutterstock.com

Ještě počkáme, říká většina nemocnic

Nabídnete pacientům možnost vybrat si lékaře? Odpověď na naši otázku si můžete teď přečíst:

PRAHA

Mgr. Pavlína Danková,Odbor komunikace FN Motol: FNM tuto možnost pacientům prozatím nabízet nebude - budeme situaci monitorovat. Na dětské části to neplánujeme ani v budoucnu. Jsme vysoce specifické pracoviště a nechceme pacienty nijak diskriminovat a blokovat přístup nejlepších lékařů ostatním pacientům.

Dr. Jitka Kalousková, tisková mluvčí Nemocnice Na Homolce: Nemocnice Na Homolce v současné době neplánuje zavedení možnosti volby lékaře za příplatek. Jsme superspecializované pracoviště, naši lékaři se specializují i v rámci oborů na určité typy výkonů a musí splňovat odbornou způsobilost k těmto výkonům. Ta je například jedním z důležitých ukazatelů mezinárodní akreditace JCI, kterou Nemocnice Na Homolce má (tzv. Lékařské kompetence). Ani od pacientů jsme zatím nezaznamenali poptávku po této službě.

Bc. Petra Pekařová, asistentka ředitelky, tisková mluvčí, Všeobecná fakultní nemocnice v Praze: Všeobecná fakultní nemocnice v Praze zatím nenabízí možnost volby lékaře pacientem. Tato možnost je v současné době v jednání.  

Mgr. Lukáš Matýsek, tiskový mluvčí Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, Praha: Pacienti si budou moci zaplatit za konkrétní specialisty, především vedoucí oddělení a pracovních skupin, primáře, docenty a profesory. Jejich konkrétní seznam stanoví v nejbližší době přednostové jednotlivých klinik. Z toho, že by v důsledku toho opatření mohli být znevýhodněni ostatní pacienti, vedení FNKV obavu nemá. Platby za výběr konkrétního operatéra budou příjmem nemocnice. Zhruba polovinu z těchto příjmů si nemocnice ponechá a polovinu vyplatí ve formě odměn lékařům, kteří budou operace s doplatkem provádět. Seznam lékařů a jejich specializací, které si budou moci pacienti za poplatek vybrat, bude uveřejněn na www.fnkv.cz.

BRNO

Mgr. Šárka Urbánková, vedoucí Oddělení vztahů s veřejností a komunikace FN u sv. Anny v Brně: V této záležitosti mapujeme na klinikách zájem především ze strany pacientů a také náhled lékařů, jichž se problematika dotýká. Předpokládáme, že do 14 dní budeme mít relevantní informace k tomu, abychom se rozhodli, zda vůbec a případně od kdy bychom pravidla pro poskytování této služby nastavili.

Mgr. Anna Mrázová tisková mluvčí Fakultní nemocnice Brno: FN Brno se zavedením možnosti počítá. V současné době se intenzivně připravuje nejen ceník, ale také provozní a organizační podmínky na jednotlivých zdravotnických pracovištích. Předpokládáme, že do konce června by tato možnost měla být uvedena do života.

Egon Havrlant, Tiskový mluvčí Fakultní nemocnice Olomouc: Od 1. 6. 2012 tuto službu pacientům nenabídneme, o jejím případném zavedení v budoucnu bude vedení nemocnice jednat.

Mgr. Petra Černo, tisková mluvčí, Nemocnice Havlíčkův Brod p.o.: Nemocnice Havlíčkův Brod p.o. prozatím výběr lékaře od 1. června  nabízet nebude. V současnosti probíhají jednání vedení nemocnice s naším zřizovatelem - Krajem Vysočina a hodláme postupovat jednotně s ostatními nemocnicemi v kraji. K možnosti připlácení za konkrétního lékaře máme své výhrady.

kapitola
Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Internet mění tvář amerického zdravotního pojištění

Internet nabízí mnoho výhod pro americké pojištěnce.

Kodex práv pacienta

Jaká jsou práva pacieta? Jsou vaše zkušenosti s jejich dodržováním dobré nebo špatné? Zapojte se do diskuse!

Na dovolenou jen s cestovním zdravotním pojištěním

Cestujete-li do zahraničí, sjednejte si cestovní pojištění. Ani po vstupu do EU vás v zahraničí neošetří zadarmo.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce