Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Jste těhotná – sdělení, které vždy překvapí

( Redakce Ordinace.cz | přečteno: 17964x )

shutterstock.com

"Vynechaly mi měsíčky a je mi nějak divně…“ Kolikrát v životě už tuto větu slyšel lékař či sestřička v gynekologické ambulanci? A kolikrát už odpověděl: "Jste těhotná, ověříme to ještě ultrazvukem, ale je nanejvýš pravděpodobné, že budete maminkou!"

Projevy novopečené těhulky jsou různé, od prvotního překvapení přes radost až po "šok". Pomineme-li otázku plánovaného rodičovství, stále ještě spousta žen, přestože do budoucna předpokládají, že budou a chtějí být maminkami, je svým těhotenstvím překvapena a musí se s ním určitým způsobem vypořádat. Takže taková situace právě nastala, došlo ke smíření se s daným stavem a co dál …? Nastává období plné otázek, pocitů a projevů, na které je dobré znát odpověď.

Příprava před otěhotněním

Plánované těhotenství je sice skvělá myšlenka, ale víme, jak to ve skutečném životě chodí. Málokterá budoucí maminka si připouští, jak je pro vývoj plodu a zdraví miminka důležitá doba před otěhotněním. Když ovšem rodičovství se svým partnerem plánuje, dobře ví, že může co nevidět otěhotnět, a proto záleží jen na ní, jak omezí zdravotní rizika, která hrozí jak rodičce, tak plodu.

Jedno nebo dvě?

Pokud se ve vaší rodině vyskytují dvojčata, je možné, že se objeví i u vás. Dvojvaječná dvojčata vzniknou, když jsou dvě samostatná vajíčka oplozena dvěma samostatnými spermiemi. Jsou 3x častější než jednovaječná. Každé z dvojčat má svou vlastní placentu, mohou být stejného, ale i různého pohlaví a nejsou si podobná o nic víc, než jiní bratři a sestry.

Jednovaječná dvojčata vzniknou z jednoho vajíčka a jedné spermie. Při dělení dojde k rozdělení na dvě samostatné poloviny, z nichž každá se vyvine v identické dítě. Mají společnou placentu, jsou vždy stejného pohlaví, mají stejné fyzické rysy a genetické vybavení.

Celý seriál
Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Diskuse k článku
hanule
1x

Ahoj, jsem těhotná jen pár týdnů (a asi dva ty to vím). Přemýšlela jsem, jak to oznámit - partnerovi, rodině... našla jsem pár dobrých nápadů: http://www.mimino.cz/diskuse/tehotenstvi/jak-to-oznamit-/ a jeden z nich určitě použiji :) tak můžete také, pokud chcete...

pyqivmvtqz

zKVWXm mgmgxsnnuvjt, [url=http://nvvtnvhivpdg.com/]nvvtnvhivpdg[/url], [link=http://cfnbvodadefb.com/]cfnbvodadefb[/link], http://kccisffmvudf.com/


Celkový počet příspěvků v diskusi: 2. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Sekundární prevence v prenatální péči

Sekundární prevencí nazýváme soubor prenatálních vyšetření, jejíž cílem je zjistit, zda se plod vyvíjí správně. Tato informace je důležití jak pro rodiče, tak i pro lékaře, kteří se budou po porodu o dítě starat.

Dědičné poruchy a vrozené vývojové vady

Downův syndrom, Turnerův syndrom, poškození plodu zarděnkami, nebo některými léky užívanými v těhotenství - to všechno jsou choroby, které řadíme mezi dědičné poruchy a vrozené vývojové vady.

Prenatální diagnostika

Tři až pět dětí ze sta se rodí s vrozenou vývojovou vadou. Většinou se jedná o děti mladých a zdravých nepříbuzných rodičů bez jakékoliv zátěže v rodině.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce