Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

K pěkné kštici pomůže kosmetika, ale i kvalitní strava

( Romana Žatecká | přečteno: 8485x )

Z vlasů odborník vyčte nejen to, jak dobře se o ně staráte, ale také jak kvalitně se stravujete. Nehty, pokožka a právě vlasy jsou totiž zrcadlem našeho aktuálního zdravotního stavu i naší péče o sebe.

shutterstock.com

Stejně jako nehty a pokožka mohou být i vlasy poškozeny při nedostatku některých minerálů a vitamínů. Je to například nedostatek vitamínu A, B, C, D, E a H, zinku, selenu, železa nebo některých aminokyselin. Na trhu je řada vhodných nutričních doplňků pro výživu vlasů – vyberte si například na naší internetové lékárně.

Také různá onemocnění se „podepisují“ právě na vlasech, vypadávání je často důsledkem nemoci nebo léčby.  Asi nejznámější a nejběžnější je onemocnění štítné žlázy. K vypadávání může dojít i po těžkých infekcích, vysokých horečkách, psychickém či fyzickém stresu a po užívání některých léků. I v těchto případech vám po skončení léčby pomůže kvalitní vlasová kosmetika.

Dobré rady pro pěkné vlasy

  • Pokud se vám líbí silně utažené drdoly nebo copy, nenoste je dlouho, rozhodně ne celý den, a nechte vlasy odpočinout rozpuštěné. Promasírujte jemnými krouživými pohyby pokožku hlavy.
  • Vlasy nechte po umytí volně schnout. Pokud to nelze, pak sušte vlasy proudem studeného vzduchu, horký vzduch vlasy přesušuje, jsou pak křehké a mohou se snadno zlomit.
  • Nepoužívejte kulmy nebo žehličky na vlhké či mokré vlasy. Bylo dokázáno, že vlhkost uvnitř vlasu se při kontaktu s horkou kulmou změní ve vodní páru, která je tlakem schopna vlas doslova roztrhat.
  • Vlasy češte jen lehce, a to směrem od hlavy k volnému konci. Pokud jsou vlasy zacuchané, postupujte po malých kouscích od konce vlasu.
  • Nepřehánějte to se šamponem. Neplatí, že čím více pěny, tím lépe jsou vlasy umyté. Nejdůležitější je šampon z vlasů řádně opláchnout. Jinak je budete mít zplihlé a matné, na pokožce se také může objevit vyrážka.
  • Pokud si myjete vlasy denně, pak používejte speciální k tomu určené šampony, které vlasy příliš nevysuší.
  • Po omytí vlasy v ručníku jemně vymačkáme od přebytečné vody a volně necháme uschnout.
  • Slunce vlasy vysušuje, poškozuje a odbarvuje. Na obranu proti UV záření jsou na trhu spreje na vlasy s UV filtrem. Nezapomeňte je vždy znovu aplikovat po namočení vlasů ve vodě.

Podívejte se na naši nabídku vlasové kosmetiky zde.

Vitamíny a stopové prvky v každodenní stravě jsou nezbytné pro Vaše zdraví. Onemocnění může být signálem nedostatku některé z těchto složek. Důležité je proto jejich doplnění. V katalogu naší internetové lékárny zde naleznete mnoho multivitamínových produktů, které zajistí optimální příjem těchto látek.

Přečtěte si také

Vyčistěte na jaře tělo i mysl

Kosmetika pro pleť, která tak trochu zlobí

Hledáme projekty, které podporují zdravý růst dětí

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Krásné vlasy

Nádherné a kvalitní vlasy jsou jedním z největších darů přírody. Stav vlasů zcela zásadně ovlivňují vrozené dispozice a strava.

Dlouhé vlasy, které nerostou

Chtěla bych poprosit o radu. Je mi 21 let. Už několik let mám vlasy dlouhé na ramena a vůbec mi nerostou. Mám je pořád neupravené a nedrží tvar. Nevypadají vůbec zdravě. Co je opět vzpamatuje k životu?

Krepaté vlasy

Mám kudrnaté vlasy,ale jsou často krepaté. Nemůžu je nosit rozpuštěné, protože pak vypadám jako čarodějnice. Prosím poraďte, co s tím.

Vši - nebezpeční společníci

Zavšivení je parazitární onemocnění jehož původci jsou příčinou pestrých kožních příznaků.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce