Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Když přetrvává únava po nemoci

( Redakce Ordinace.cz | přečteno: 12874x )

Určitě se s tímto stavem setkal každý ať už po běžné chřipce, nebo ten, kdo prošel náročnou terapií, třeba i s hospitalizací. Nedostatek energie, pocity vyčerpanosti, únavy a apatie. Prostě se nemůžeme dostat do správné kondice. Bereme spoustu vitamínů, upravili jsme jídelníček, chodíme dříve spát, ale moc to nepomáhá. Potřebný impuls organismu dodají homeopatika. Nastartují regenerační procesy a podpoří vlastní obranyschopnost.

shutterstock.com

Na běžnou únavu po virózách je jedním z nejlepších homeopatických léků SULFUR IODATUM – vyčistí vazivo a lymfatickou tkáň od imunokomplexů. Ty vznikají v procesu léčení spojením protilátek imunitního systému s původci nemoci. Často je nemocí oslabený organismus nedokáže zcela zpracovat a vyloučit – usazují se ve vazivu, které slouží jako jakýsi odpadní koš a blokují lymfu, která má v našem těle funkci čističky. Proto nás po chřipce často bolí klouby, přetrvává rýma a pokašlávání. A právě s tímto problémem si poradí výše zmíněný lék. Podáme-li SULFUR IODATUM 15 C 2xdenně 5 granulí nebude únava po chřipce trvat 2 týdny, ale pouze 2 dny.

Čtěte také: Homeopatie pomůže zvládnout dětem začátek školního roku

Pokud po nemoci přetrvává psychická únava s pobolíváním hlavy, závratěmi a nespavostí. Objevují se výrazné pocity tíhy v zátylku, unavené oči, přecitlivělost na hluk. Unavuje čtení i poslech rádia či sledování televize. Nejsme schopni se na nic pořádně soustředit, vyčerpá nás i krátká návštěva přátel. V tomto případě je homeopatickým lékem volby KALIUM PHOSPHORICUM 15 C 2x denně 5 granulí. Během několika dnů se vrátí přirozená činorodost.

Čtěte také: Růstové bolesti

Občas se stane, že se viróza vleče. Teploty nic moc, jen do 37,5 st., ale trvají už několik dnů. Kůže je vlhká, ale žádné velké pocení. Škrábe v hrdle, pobolívá ucho, ale žádný závažný nález. Pálení za hrudní kostí doprovází suchý dráždivý kašel, někdy se ve vykašlaném hlenu objeví nitky krve. Rýma je spíše vodnatá, ale i při mírném smrkání často teče krev z nosu. Celý stav doprovází bledost, veliká únava, jako by tělo nemělo sílu s nemocí zabojovat. Tento stav jednoznačně ukazuje na potřebu homeopatického léku FERRUM PHOSPHORICUM 9 C 4xdenně 5 granulí. Za pár dnů vymizí jak lokální příznaky nemoci, tak i bledost a únava. Pokud se časem objeví podobné potíže znovu, opět tento lék situaci rychle vyřeší a navíc postupně zlepší celkovou obranyschopnost a vyřeší i sklon k anémii a nechutenství, kterými lidé tohoto typu často trpí.

Čtěte také: Molusky - virové onemocnění umí zlikvidovat homeopatika

Pokud nemoc doprovázely velké ztráty tělních tekutin způsobené průjmem, pocením, zvracením, eventuelně krvácením, přichází po nemoci stav velké slabosti s výraznými sklony k omdlení doprovázený silnými bolestmi hlavy s tepáním v uších. Člověk slyší zvuky jako by přicházely z dálky, mohou být i poruchy vidění. Člověk sotva stojí na nohou v hlavě mu hučí a nemá chuť na žádné jídlo. Někdy je i přecitlivělost kůže na dotyk, takže jedinec nesnese ani peřinu, přestože je zimomřivý. Regeneraci tohoto stavu výrazně urychlíme podáním léku CHINA RUBRA 9 C 4x denně 5 granulí. Tento lék také umí upravit poruchy termoregulace. V případech, kdy se horečku nedaří zvládnout osvědčenými léky na teplotu (homeopatickými či jinými), je potřeba přidat toto homeopatikum vyrobené z chininovníku, který používali už peruánští Indiáni.

Zdroj: www.svethomeopatie.cz

komerční sdělení500x150_sedatif_2020_12_ordinace.cz.jpg

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Partner rubriky Homeopatie
Partner rubriky Homeopatie

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/vzdalena-odborna-pece/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=vzdalena-odborna-pece

Mohlo by vás zajímat

Zmůže homeopatie paradentózu?

Fungují homeopatika i na léčbu a prevenci paradentózy? To vám zodpoví odborník?

Nejčastější mýty o homeopatii

Homeopatií se dá léčit rakovina, při užívání homeopatik musíte zapomenout za žvýkačky a čištění zubů. To jsou některé z mýtů o homeopatii, které bychom rádi probrali.

Najděte si svého homeopata

Pokud potřebujete najít ve svém okolí cetrifikovaného homeopata, bude se vám hodit přehled těch, které garantuje Homeopatická lékařská asociace, čili Sdružení lékařů, praktikujících homeopatii.

Homeopatie

Homeopatie je lékařská léčebná metoda založená na principu, že podobné se léčí podobným. Pacientovi je tedy podávána látka, zpracovaná speciálními homeopatickými postupy do homeopatického léku, která je-li podána zdravému jedinci, vyvolá u něj krátkodobě tytéž příznaky a potíže, jakými se projevuje pacientova choroba.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce