Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Krásné vlasy

(Komer n prezentace Oriflame | přečteno: 7732x )

Nádherné a kvalitní vlasy jsou jedním z největších darů přírody. Stav vlasů zcela zásadně ovlivňují vrozené dispozice a strava.

Krásné vlasy

Nádherné a kvalitní vlasy jsou jedním z největších darů přírody. Stav vlasů zcela zásadně ovlivňují vrozené dispozice a strava. Jídelníček s vysokým obsahem proteinů se spoustou ovoce a zeleniny je pro vlasy ideální, ale většina lidí potřebuje navíc používat i kondicionér a další ošetřující přípravky.

Kondicionéry obnovují vyváženou energii vašich vlasů a zvláčňují keratinovou vrstvu vlasů, takže jsou hladké a méně zacuchávají. Vlasy po trvalé, nebo vlasy barvené či poškozené pobytem na slunci lze ozdravit pravidelným používáním do hloubky působících výživných masek či zábalů po nich by měly být znovu hladké a přirozeně lesklé.

Jak rozpoznat typ vlasů?

Normální vlasy

Normální vlasy jsou lesklé a zdravé, jsou výsledkem dobrého zdraví a péče. Je jednoduché je vytvarovat do účesu a dobře drží svůj tvar. Na jejich mytí jsou vhodné neutrální šampony, myjí se, když je potřeba a vhodné je aplikovat lehký kondicionér.

Suché vlasy

Jsou bez lesku, vypadají bezvýrazně a mají roztřepené konečky. Na vině je buď příroda nebo jde o následek barvení, trvalé ondulace a přílišného slunění. Lehce se zacuchávají a je těžké je rozčesat. Myjí se pouze když jsou opravdu špinavé, vždy je třeba aplikovat kvalitní kondicionér.

Mastné vlasy

Nádherně se lesknou když jsou umyté, ale velmi rychle se zašpiní a zplihnou. Jsou výsledkem nadměrné produkce mazu na pokožce hlavy. Mýt by se měly jemnými šampony a občas je dobré jim dopřát speciální hloubkovou péči.

Častý problém - lupy

Lupy jsou nejčastější příčinou potíží pokožky hlavy. Nejedná se o infekci, ale bez usilovné a důsledné péče toto může nastat. Jedná se o odumřelou tkáň pokožky hlavy, která se odlupuje a vytváří bílé skvrny u kořínků vlasů. Je vhodné tyto vlasy mýt často neutrálním šamponem, či šamponem určeným speciálně proti lupům bez ohledu na typ vlasů. Ke zlepšení stavu pokožky hlavy může přispět omezení konzumace cukru, škrobu a tuků.

Výživa vlasů

Po umytí vlasů šamponem použijte vždy kondicionér určený pro váš typ vlasů. Pro dosažení optimální účinnosti jej aplikujte na ručníkem vysušené, vlhké vlasy. Tak se zajistí, aby nestékal po mokrých vlasech. Také dopřejte kondicionéru dostatek času na působení.

Několik rad pro krásné vlasy

Vlasy umývejte často jemným šamponem a hlavně je pak důkladně opláchněte. Vlasy myjte jemně, používejte spíše méně šamponu. Jakýkoli zbytek šamponu ve vlasech způsobuje zplihlé, beztvaré vlasy, které navíc okamžitě přitáhnou všechny nečistoty. Při posledním opláchnutí zvolte chladnější vodu - uzavře póry a osvěží pokožku hlavy.

Neaplikujte šampon přímo na vlasy. Nalijte si potřebné množství do dlaní a chvíli jej v dlaních podržte.

Teplo vašich dlaní zaktivuje účinné složky obsažené v šamponu. Při vysoušení vlasů držte fén ve vzdálenosti nejméně 30 cm od vlasů, aby nedošlo k jejich poškození. Vlasy chraňte před sluncem s cílem zabránit jejich vyblednutí a vysušení. Pravidelné cvičení a dostatek spánku přispějí ke zlepšení stavu vašich vlasů.

Konečná úprava

K docílení moderních účesů vám pomohou přípravky určené ke tvarování vlasů. Pro docílení většího objemu vlasů jsou určena tužidla. Mohou být buď normální s mechanickým rozprašovačem, nebo pěnová. Pěnové tužidlo nikdy neaplikujte na úplně mokré vlasy. Většina by vám stekla. Nejdříve je třeba je téměř vysušit a poté prsty aplikovat tužidlo směrem od kořínků ke konečkům. Tužidlo bude mít nejefektivnější účinek. Jestliže vlasy svůj tvar mají, pak je na řadě lak na vlasy. Vlasy jemně postříkejte, raději méně než více, aby váš účes nepřipomínal "helmu". Na fixaci účesu můžete kromě laku použít i gel na vlasy. Má silnější účinek a vydrží i při velmi špatném počasí. Gel na vlasy rozetřete před aplikací v dlaních a pak se teprve vetřete do vlasů.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Krásné vlasy

Nádherné a kvalitní vlasy jsou jedním z největších darů přírody. Stav vlasů zcela zásadně ovlivňují vrozené dispozice a strava.

Krepaté vlasy

Mám kudrnaté vlasy,ale jsou často krepaté. Nemůžu je nosit rozpuštěné, protože pak vypadám jako čarodějnice. Prosím poraďte, co s tím.

Touha po krásných vlasech

Vážení, mám krátké, třepící se konečky, lámavé a mastící se vlasy. Používám často přeliv a různé přípravky s vitamíny k obnově přirozené struktury vlasů. Ale konečky mám stále rozptřepené. Toužím mít dlouhé vlasy, ale nedávno jsem je musela ostříhat, jakmile mi vlasy trošku narostou, začnou se třepit a musím je ostříhat. I po používání různých přípravků. Poraďte, prosím, jak mít krásné a zdravé dlouhé barvené vlasy. Děkuji

Vši - nebezpeční společníci

Zavšivení je parazitární onemocnění jehož původci jsou příčinou pestrých kožních příznaků.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce