Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Křečové žíly začněte léčit co nejdříve

( Redakce | přečteno: 79364x )

Všimli jste si, že vám na nohách prosvítají první drobné, rozšířené žilky? Nejprve vám asi budou vadit hlavně z kosmetických důvodů, postupně se to ale může zhoršovat. Nohy začnou bolestivě otékat, v noci vás budou probouzet nepříjemné křeče, žíly se nepěkně rozšíří a sebemenší oděrky se budou špatně hojit. Určitě navštivte cévního specialistu dříve, než vaše příznaky budou opravdu vážné. Křečové žíly je důležité začít ošetřovat včas.

Video
shutterstock.com

Ženy upřesdnostňuji v léčbě sklerotizaci

Onemocnění nejprve nebolí, není příliš nepříjemné a omezující. Proč tedy vlastně lidé přicházejí do cévních ordinací nebo flebologických či angiologických ambulancí ještě v raných stadiích? V počátku onemocnění přicházejí především ženy a to z kosmetických důvodů. Existuje možnost, jak se efektivně zbavit nehezkých popraskaných žilek a drobných varixů, které jim zpočátku asi vadí nejvíce:

"Účinnou léčbou je tzv. sklerotizace, se kterou mám velmi dobré zkušenosti. Do zvětšené povrchové žilky se drobnou jehlou vpíchne přesná dávka speciálního roztoku, například na bázi alkoholu. Tato látka žilní stěnu sklerozituje. Díky tomu se v místě aplikace roztoku sráží krev a varikózní žilka se později ucpe malou sraženinou. Jak bylo řečeno, není to na škodu, protože krev si sama najde jinou cestu v žilní síti, což nás může časem donutit zákrok zopakovat. Ucpané místo postupně zaroste vazivem a varix zmizí. Zákrok ale musí provést lékař s bohatými zkušenostmi, lék je nutné vpíchnout přesně do žilky, což někdy není jednoduché. Sklerotizační roztok se musí dostat tam, kam patří, jinde by udělal "neplechu". To, že jsem roztok aplikoval správně, poznám tak, že bezbarvý roztok léku v místě vpichu naředí krev a ta se odbarví - modrá žilka přestane prosvítat přes kůži," vysvětluje MUDr. Pacík.

kapitola
Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Diskuse k článku
jitka
6x

Dnes je naštěstí velká nabídka punčoch. Já používám kompresní punčochy Avicenum od Aries. Je to pro mě nejpřijatelnější řešní a zatím jsem spokojená. Mají široký sortiment, takže je z čeho vybírat. Dá se i dobře vybrat na www.aries-shop.cz.

Pavel
1x

Sice to stále nejsou jen jemné punčošky, ale proti punčochám před 15 lety je to nesrovnatelný pokrok. Nosí se výrazně pohodlněji a estetická stránka je rovněž výrazně lepší. Pokud jde o domácí značky, tak si každý vybere - Loana, Deona, Maxis i Aries vyrábí moderní kompresní punčochy.

Alča
1x

Punčochy nosím také ale ještě k tomu užívám Priessnitz žilní. Mají k tomu i mazání, vše se dá pořídit v lékárně a finančně je to únosné :). Dcera má strach, že to po mě zdědí, proto už raději taky maže, já ji v tom jen podporuji... sama vím, jak tím trpím..


Celkový počet příspěvků v diskusi: 3. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Varixy

Jedná se o onemocnění při kterém dochází k tvorbě vakovitě rozšířených, vinutých žil, které způsobují větší či menší zdravotní nebo jen kosmetické komplikace.

Žilky na nohou

Ráda bych se dozvěděla, proč se mi na nohou trhají žilky. Chybí mi snad nějaké vitamíny? Věrka

Vyrážky, akné a křečové žíly

Upravený a zkrácený záznam živé diskuse (chatu) s MUDr. Hanou Hořínkovou z Dermatovenerologické kliniky VFN, která proběhla ve čtvrtek 29. listopadu 2001 mezi 12. a 14. hodinou na www.ordinace.cz.

Bércový vřed

Co to je? Bércovým vředem nazýváme delší dobu se nehojící ránu dolní končetiny, od kolena níže. Vzniká většinou po menším, drobném poranění kůže jako drobná ranka, ale postupně se může změnit v rozsáhlý kožní defekt, který přechází do chronického stadia. Nezřídka se vyskytují pacienti, kteří se s tímto onemocněním léčí i několik let.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce