Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Léky na sexuální potíže se dobře prodávají

( Markéta Grosmanová | přečteno: 14855x )

Platí to i pro ty volně prodejné. Jejich efekt je ale minimální. Navíc mohou uškodit zdraví.

shutterstock.com
Léky na sexuální potíže se dobře prodávají. Platí to i pro ty volně prodejné. Jejich efekt je ale minimální. Navíc mohou uškodit zdraví.

Co preparáty obsahují? A jak to fungují? Nejčastěji jde v poslední době o aminokyselinu L-arginin. Tato látka má nepochybně jisté podpůrné účinky na sexuální prožívání a sexuální reakce. Účinky jsou ovšem ne příliš výrazné, a navíc je nutné užít poměrně vysoké dávky argininu. Několik gramů denně ale již může způsobit i poměrně nepříjemné vedlejší účinky, zejména bolesti břicha a závratě.

Velmi často preparáty na sexuální potíže obsahují různé více či méně exotické rostliny. Některé z nich podle sexuologů jistý účinek mají. Obsahují třeba zmíněnou již aminokyselinu L-arginin, alkaloid yohimbin, některé saponiny a další alkaloidy. Problém je, že všechny tyto látky mohou opět mít vedlejší účinky, a to i velmi nepříjemné. Například zvyšují alergické reakce či snižují krevní tlak.

Sexuolog Ondřej Trojan upozorňuje například na bylinu s názvem kokotice čínská (cuscuta chinensis). " Přes svůj název, který vyvolává lecjaké asociace nejen na Slovensku ale i v Čechách, je to plevelnatá parazitická rostlina. U nás běžný druh je kokotice evropská, obávaný plevel, který může znehodnocovat zemědělské produkty a běžně cizopasí na kopřivách, vrbách či na rostlinách rostoucích ve vlhkých příkopech. Některé výzkumy pak skutečně potvrdily, že tento plevel obsahuje látky, jež mohou podpořit obranyschopnost organismu - imunitu. Nikoli však schopnost erekce," říká Ondřej Trojan.

Kromě již zmíněných látek bývají v preparátech také vitamíny a minerální látky. "To může být argument pro jejich prospěšnost, nicméně samotné vitamínové preparáty jsou obvykle podstatně levnější a vyváženější. Klienty každopádně podle sexuologů mate i to, že preparáty doporučují i lékaři. Většinou ovšem ti, kteří již nevedou svoji praxi.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Diskuse k článku
Petra
1x

Takže, když nastanou problémy s erekcí, mám se prostě smířit s tím, že nastal konec sexu? S přípravky z lékárny mám naopak velmi dobré zkušenosti! Neměl jsem žádné nepříjemné vedlejší příznaky a účinky byly stoprocentní!


Celkový počet příspěvků v diskusi: 1. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Impotence

Nedostatečná tuhost mužského pohlavního údu patří k nejčastějším funkčním sexuálním poruchám. Alespoň někdy v životě se s tímto problémem setká naprostá většina mužů.

Poranění krku, páteře a míchy

V některých případech se poranění páteře vyskytuje společně s poraněním míchy.

Rychlé sexuální vzrušení

Znáte nějakou bylinu, která by mi pomohla se rychleji vzrušit při pohlavním styku? Vlaďka

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce