Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Letošní dovolená bude bez strachu ze střevních potíží

( Renata Vyšínová | přečteno: 8796x )

„Neříkejte přede mnou Egypt, protože to byla jedna z nejhorších dovolených. Země je to krásná, moře nádherné a hotel se také povedl, jenže znám z něj hlavně záchod. Střevní potíže dorazily třetí den pobytu a bohužel mne neopustily za pár dní jako všechny ostatní lidi kolem,“ vypráví paní Jitka.

shutterstock.com

Právě to byl důvod, proč se Jitka bránila dovolené v „problematických zemích“ ještě další tři roky. „Když se dívám zpátky, tak to mělo tehdy jedinou výhodu – byla to první dovolená, při které jsem výrazně zhubla. Ale odpočinutá jsem nebyla ani trošku, spíš totálně vyčerpaná. Nejdřív z toho, že jsem pořád běhala na záchod, a když jsem pochopila, že mne to jen tak nepustí, padnul na mne strach, jak to zvládnu cestou v letadle,“ vzpomíná.

Po návratu Jitka raději zašla ke svému obvodnímu lékaři. „Bála jsem se, že to nebyl jen klasický turistický průjem, když mi vydržel tak dlouho. Potřebovala jsem uklidnit, že jsem nechytla něco horšího,“ říká. Během několika dní bylo – z výsledků i toho, jak se Jitka cítila – jasné, že už je vše v pořádku. „Doktor mne uklidnil a poradil, abych nějaký čas užívala probiotika, že mým střevům pomohou se z toho všeho vzpamatovat. Udělala jsem to, a protože zabrala, vzpomněla si na ně i loni, když jsem poprvé svolila, že zase vyrazíme k moři. Pár týdnů předem jsem je užívala. Jsem přesvědčená, že jen díky nim byla dovolená zcela v pořádku. Jen jsem musela najít taková, která nepotřebují držet v chladu a mohou s vámi cestovat jen tak v kufru,“ říká Jitka. „Vlastně jsem je objevila ve spolupráci s lékařem. Dobře si vzpomínal na to, jak zničená jsem přijela, takže mi poradil, jak vybrat ta správná – podle obsahu probiotických kultur i prebiotik. Nebýt jeho, tak jsem ani nevěděla, že mě mají zajímat i takové věci,“ doplňuje Jitka.

Vyberte si z nabídky probiotik na na naší internetové Lékárna.cz zde .

I letos se Jitka chystá k moři - a dokonce se i těší. „Potřebuju jen jistotu, že už nevyhodím peníze za to, abych na moře koukala z okna a místo zaplacených dobrot se živila jen suchým pečivem. Když mám probiotika, jsem v klidu."

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Diskuse k článku
Katka

mám stejnou zkušenost. začala jsem užívat laktobacily imunit a střeva se mi uklidnili. Beru je každý den, koupila jsem je i dětem. Jsou méně nemocné.


Celkový počet příspěvků v diskusi: 1. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Pálení žáhy

Pálení žáhy vzniká v důsledku tzv. gastroesofageálního refluxu neboli refluxní choroby jícnu.

Zánět žaludku

Akutní zánět žaludku bývá nepřesně označován jako žaludeční chřipka.

Zažívací potíže nejen o Vánocích - 1. část - žlučník

Je to tak. Vánoce neslavíme "pouze" jako svátek rodiny, zrození, nového začátku. Ale také jako svátek dobrého jídla, a to nejlépe v co největším množství. A často v co nejdivočejších kombinacích. Ale vedle nedopnutého knoflíku na kalhotách nám mohou hrozit i více či méně závažné zažívací potíže. Pokud už na ně dojde, buďte připraveni!

Zažívací potíže nejen o Vánocích - 2. část - pálení žáhy

Pálení žáhy sice zdaleka není tak závažný stav jako akutní žlučníkový záchvat, ale je to nepříjemnost, které dokáže pořádně pokazit sváteční náladu. A vzhledem k našemu chování u přeplněných vánočních stolů nás může snadno zaskočit. Dokážeme pálení žáhy poznat a najít rychlou úlevu? A můžeme mu předejít?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce