Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Lída: Kvůli výtoku jsem manžela podezírala z nevěry

( Eva Vlastníková | přečteno: 27220x )

Jak se třiatřicetiletá Lída přesvědčila, příčiny vaginální infekce se někdy složitě odhalují. O svůj příběh se podělila v rámci projektu „Hledáme pro vás řešení“, který Ordinace.cz nově připravuje.

shutterstock.com

„Z ničeho nic mě začalo pobolívat v podbřišku a měla jsem čím dál silnější výtok. Bez vložky jsem nemohla ani na krok. Několik zánětů jsem už prodělala, takže jsem tušila, o co se jedná. Infekci jsem v minulosti dostala potom, co jsem dobrala antibiotika, nebo když jsem si byla zaplavat v bazénu. Nic z toho se ale tentokrát nestalo, proto jsem netušila, jak jsem se mohla nakazit,“ svěřila se Lída.

Gynekologické vyšetření potvrdilo vaginální infekci. „S lékařem jsme pátrali po možné příčině. Ptal se mě na spoustu věcí a mimo jiné i na to, jestli jsem neměla náhodný nechráněný pohlavní styk. Po pravdě jsem řekla, že ne,“ uvádí Lída. Dostala recept na tablety, které si měla na noc zavádět do pochvy, a také na léky pro manžela.   

Určitě má jinou!

Cestou z ordinace se jí otázka nevěry rozležela v hlavě a napadlo ji, že si možná manžel našel jinou. Než přišla domů, měla Lída jasno: manžel má milenku a původcem infekce je tedy on! Hned po příchodu domů mu to vmetla. I když byla hodně rozčilená, naštěstí v sobě našla sílu slyšet argumenty manžela, který své ochladnutí vysvětlil problémy v práci, takže uvěřila, že ji skutečně nepodvádí. Oba podstoupili naordinovanou léčbu a její vaginální potíže ustaly. Před kontrolou u gynekologa ale zase pociťovala, že se výtok vrací.

Znovu s lékařem probírali možné důvody, až se dostali i ke spodnímu prádlu. Přiznala, že v poslední době nosí pořád sexy krajkové kalhotky, aby se manželovi líbila. Kvůli zdraví jí ale lékař doporučil vrátit se k bavlněnému prádlu. „Nikdy bych nevěřila, že si takovou maličkostí, jakou je prádlo, můžu ublížit. Od té doby, co jsem kalhotky z umělých materiálů odložila, mám celkem pokoj,“ shrnuje Lída.

Co na potíže Dity říká lékař se dočtete v pokračování článku.

kapitola
Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Diskuse k článku
Zuzana
1x

S vaginálními infekcemi jsem s užila své. Až jsem si všimla, že potíže kopírují menstruační cyklus. Při menstruaci nic, do osmi dnů svědění. Nasadila jsem tablety se železem (vždy týden po menses) - Ferronat, Tardyferron. Od té doby mám pokoj.


Celkový počet příspěvků v diskusi: 1. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Ženské problémy

MUDr. David Cibula Gynekologicko-porodnická klinika VFN, 5. dubna 2001

Gynekologické vyšetření

Gynekologické vyšetření zahrnuje vyšetření zevních a vnitřních pohlavních orgánů ženy. Mezi zevní pohlavní orgány patří zevní rodidla.

Hysteroskopie

Hysteroskopie je metoda, která lékaři umožní prohlédnout děložní dutinu. V jejím průběhu vyšetření je možné provést i léčebný zákrok nebo odebrat vzorek tkáně.

Gynekologické potíže k létu patřit nemusí

Horké počasí a koupání dovedou potrápit. Své o tom ví mnoho žen, které právě v tuto dobu sužují opakované záněty. Jak jim předejít?

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce