Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Lipa a Borek 2. - vyšetření spermiogramu přineslo dobrou zprávu...

( | přečteno: 15266x )

...a těch je nám třeba. Čtěte pokračování příběhu dalšího páru, který se zapojil do projektu "Početí online!". Jaká jsou úskalí vyšetření spermiogramu a jak se k nim dá postavit čelem? Lipa slyšela o cvičení podle Ludmily Mojžíšové a rozhodla se ho vyzkoušet.

shutterstock.com

Výsledek spermiogramu


"S návštěvou mého gynekologa jsme dlouho neotáleli, chtěli jsme co nejdříve vědět, na čem jsme, abychom se k tomu mohli nějak postavit. Hned v prvních minutách se nám ulevilo již tím, když nás doktor ujistil, že Borkův věk nehraje až tak důležitou roli jako kvalita jeho spermií. Aspoň něco. :o) Po krátkém povídání jsme si domluvili schůzku na odběr Borkova ejakulátu, což bylo zhruba za týden.

Už jsem vám řekla, jak moc mého muže miluji? Nejenže s odběrem okamžitě souhlasil, ale dokázal s mým obrovským obdivem překonat nepředstavitelné podmínky prostředí, ve kterém se snažil naplnit odměrku aspoň pár kapkami ze svého mužství. Nevím, jaké mají zkušenosti ostatní páry, ale my na tuhle zkušenost asi jen tak nezapomeneme. Představte si čekárnu gynekologie, v ní hrající televizi, a za dveřmi WC kabinky, do které pronikaly různé zvuky zvenčí, muže snažícího se o zázrak… Po asi 30 uplynutých minutách, mé marné snaze o pomoc, vypnutí rušící TV a přemýšlení, zda by nebylo jednodušší provést tuto záležitost v klidu domova a frčet s ní rychle do ordinace, vyšel můj Borek z kabinky a vítězně držel naplněnou odměrku!

Čekání na výsledky jsme si zkrátili v cukrárně, kde jsme se oba odměnili dobrou kávou a větrníkem a od srdce se zasmáli právě prodělané zkušenosti. Pro výsledky jsme si nepřišli sami, čekal tam ještě jeden pár. Jeden z výsledků, bohužel, nebyl příznivý. Pro nás však měli zprávu dobrou a my tak měli důvod k radosti.

První seznámení s metodou Ludmily Mojžíšové


Teď, když byly výsledky pozitivní, předepsal mi doktor hormony na 3 měsíce, které mi měly pomoci otěhotnět, a loučil se s námi s úsměvem a ujištěním, že do půl roku budu jistě těhotná. Avšak nebyla jsem. Navíc pár dní třetího měsíce užívání hormonů jsem prožila v nepříjemných bolestech, kdy jsem sotva mohla chodit. Naštěstí po třech dnech pominuly, ale přesto jsem začala uvažovat, zda neexistují jiné, přirozenější způsoby, které by nám k miminku pomohly.

Zaslechla jsem něco o metodě paní Mojžíšové, ale moc toho nebylo. Při příští návštěvě mi gynekolog doporučil objednat se do nemocnice na zprůchodnění vaječníků, po čemž by následovala léčba dalšími, již kvalitnějšími a dražšími hormony. "A víte něco o metodě paní Mojžíšové?", zeptala jsem se. Mou otázkou nebyl nijak překvapen, nicméně žádné konkrétní informace jsem od něj nezískala. Když však viděl mé odhodlání, dal mi doporučení do nemocnice s tím, že tuto metodu tedy vyzkoušíme a poté navážeme na domluvený postup. Skvělé! Ihned jsem se běžela objednat k vstupnímu vyšetření a poté mé kroky vedly do knihkupectví, kde jsem si pořídila knížku "Metoda Ludmily Mojžíšové, praktická cvičení" a hltavě se do ní ihned doma zabořila.

Metoda Ludmily Mojžíšové představuje soustavu deseti cviků (+ dva pro muže), pomocí kterých se lze zbavit gynekologických problémů a přirozeně otěhotnět. Jak jsem se dočetla, pomohla tato metoda mnoha párům k otěhotnění a krom toho ženy zbavila i jiných problémů, např. bolestivé menstruace. Moc se těším, až si to prakticky vyzkouším – již zítra mám první individuální cvičení Mojžíšové. Ráda se s Vámi o tuto zkušenost brzy podělím. :o)"


Příště: Začínáme cvičit Mojžíšovou



Ovulační test LH MAX věnovala společnost Pears Health Cyber, výhradní distributor těhotenských a ovulačních testů Seratec®.
Stanovte si své PLODNÉ DNY!
Co je v projektu

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Diskuse k článku
Monika

Dobrý den, zkuste dávat příspěvky častěji, budete mít více čtenářů. Už dlouho se nic neděje.

Markéta

já osobně mohu Mojžíšku jen doporučit, sice jsem necvičila pravidelně jak by se mělo, ale už jen samotná návštěva studia a řešení defakto stejného problému - tedy snažení se o miminko - s ostatními holčinami pro mě bylo hodně povzbuzující a po psychické stránce, která je v této situaci hodně důležitá nedocenitelný. Nám bohužel spirmiogram nedopadl dobře a i přesto se stal zázrak a otěhotnila jsem přirozenou cestou, takže i Vám přeji ať se co nejdříve zadaří a dočkáte se miminka.


Celkový počet příspěvků v diskusi: 941. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Chtěli bychom miminko, ale ... část 3.

Jsme spolu už 5 let a teď jsme se začali léčit v CAR. Asi to ještě nějakou dobu potrvá, než budeme mít vlastní dítě. O tom, že máme tyto problémy nevědí ani naši nejbližší...

Chtěli bychom miminko, ale ... část 4.

Léčím se již 7 let, v posledním roce jsem 2x byla na IVF, ale neúspěšně. Jednou jsem sice otěhotněla, ale ve 5. týdnu jsem potratila...

Asistovaná reprodukce

V současnosti je přibližně 10-15% párů nedobrovolně bezdětných.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce