Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Početí online! Lipa cvičí a věří, že otěhotní

( | přečteno: 11880x )

Lipa a Borek z projektu Početí online! se před měsícem pustili do cvičení Ludmily Mojžíšové. Každý den hodinu cvičit - po osmi hodinách v práci, po nákupu, po vaření, když jste unavená a chcete jen lenošit. Přinutit se ke cvičení stálo Lipu úsilí, protože ani dobrý pocit ze cvičení nezaručil, že by někdy nevynechala.

shutterstock.com

Jen si zvyknout a pak už to jde

Uplynul měsíc od doby, co jsem začala docházet na rehabilitační cvičení dle metody Ludmily Mojžíšové. Během té doby jsem o sobě zjistila novou informaci: nemám zrovna pevnou vůli. Minulý týden jsem cvičila možná tak 2x a teď se k tomu musím každý den hodně přemlouvat. Když jsem úspěšná, mám ale skvělý pocit, říkám si: "Vždyť to je, jako bych pro nás dělala to miminko. Tak co může být lepší?" Lepší není nic, jen ta únava z práce kdyby mohla zmizet jako mávnutím kouzelného proutku! Ale opravdu se snažím. Tento týden jsem zahájila úspěšně, od pondělí do čtvrtku jsem si stanovila přísný režim, a to, že po příchodu z práce se jen převléknu, dám si trošku čaje a alou do cvičení. Výsledek se dostavil rychle, a to v podobě návyku - v pátek mi zavolala kamarádka, jestli se nechci stavit. A moje reakce? Že ano, ale až tak za hodinku a půl, protože si musím ještě něco dodělat. Poctivě jsem si odcvičila svou "padesátiminutovku" a s fajn pocitem zamířila na návštěvu. Mám ze sebe radost. :o)


Všichni kolem rodí...

Máte také pocit, že kamkoliv se podíváte, vidíte těhotnou ženu nebo rodiče s kočárkem? Já ano. Ale myslím, že nejde jen o můj pocit, ale o realitu. Ještě stále rodí silné 70. ročníky, mezi nimi plno mých známých, příbuzných a také tzv. "celebrit". Nejsem čtenářkou bulvárních plátků, ale někdy se prostě tomu nelze vyhnout. Když si kdykoliv pustím internet, abych si přečetla zprávy z domova a ze světa, nelze přehlédnout upoutávky typu "Nechala se vyfotit nahá v 9. měsíci těhotenství!", "Další z českých celebrit je těhotná!" apod. Také dvě mé o deset let mladší sestřenky již porodily, a kamarádky, které mají jedno, dvě děti, teď čekají druhé či třetí... Musím říct, že jsem zatím ve stádiu, kdy mě to, že všichni kolem rodí, nijak neskličuje. Spíš shledávám soucit u svých kamarádek. Jedna z nich mi nedávno se zdráháním sdělila, že její švagrová je těhotná a dívala se na mě s takovýma psíma očima, až mi jí bylo líto! "Ty jo! To je super! A kdy to čekají?", zeptala jsem se a ona vypadala vskutku překvapeně.


Nechci působit na lidi tak, aby se báli o tomhle před námi mluvit. Nezraňuje mě to. Zatím. Mám z těch všech rostoucích bříšek a dětských kočárků kolem pozitivní pocit. Představuji si nás s Borkem v této roli a myslím na to, jak to bude krásné. Já vím, že se od té doby moc nevyspím, že nám ty děti budou občas drásat nervy, vím, že se budeme muset uskromnit a že chvíle, které teď trávíme jen spolu, už nebudou jenom naše. Vím, že od té doby, co se stanu maminkou, začnu žít ve strachu, aby se tomu našemu maličkému nic nestalo. Všechno tohle vím. Ale přesto moc toužím po tom, aby tahle situace už nastala.


Příště: Kyselina listová, kontryhel a další zaručené prostředky

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Sekundární prevence v prenatální péči

Sekundární prevencí nazýváme soubor prenatálních vyšetření, jejíž cílem je zjistit, zda se plod vyvíjí správně. Tato informace je důležití jak pro rodiče, tak i pro lékaře, kteří se budou po porodu o dítě starat.

Dědičné poruchy a vrozené vývojové vady

Downův syndrom, Turnerův syndrom, poškození plodu zarděnkami, nebo některými léky užívanými v těhotenství - to všechno jsou choroby, které řadíme mezi dědičné poruchy a vrozené vývojové vady.

Prenatální diagnostika

Tři až pět dětí ze sta se rodí s vrozenou vývojovou vadou. Většinou se jedná o děti mladých a zdravých nepříbuzných rodičů bez jakékoliv zátěže v rodině.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce