Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Listopad končí, nový příběh v projektu začíná!

( Nina Šeblová | přečteno: 8000x )

Čas neúprosně letí a s ním do projektu přibývají stále nové články. Začal advent a to je pro mnohé z nás čas na rekapitulaci. Tak i já dnes rekapituluji náš projekt. Stručná rekapitulace: hubnutí, příprava krizového plánu a nový pár!

shutterstock.com

Nový příběh

V nejbližších dnech se na Ordinace.cz v rámci projektu Početí online! začne odvíjet druhý příběh. V malebné vesničce na Moravě se Lipa Vazaj se svým mužem Borkem snaží již 23 měsíců o miminko a zatím se jim nedaří. Začněte spolu s námi sledovat nový příběh! Vyjadřujte novému páru podporu, napište si, co si o jejich situaci myslíte a co byste jim poradili. Lipa a Borek čekají na vaše rady a tipy.

Čím více příběhů, tím více zkušeností a rad od ostatních. Jsem velice ráda, že se paní Vazaj rozhodla svěřit se svou těžkou a dlouhou cestou za miminkem – každý příběh je jiný a dává to komplexnější a plastický pohled na problematiku otěhotnění.

Zdravé miminko jako motivace pro hubnutí

Média určují, jak bychom měli vypadat. Může pro nás být důvodem zhubnout to, že chceme vypadat jako sexy modelka z titulní strany pánského časopisu, ale neexistují lepší důvody? Ano, existují! Odpověď mi dal článek Zhubnutí - snazší cesta k těhotenství, který jsme publikovali v rámci projektu minulý týden. Zdravý životní styl a váha v normě zvýší šance na otěhotnění, zlepší průběh těhotenství a přispěje k tomu, aby vaše miminko bylo zdravé. Není toto správná motivace?

Žijeme v době krize, připravme si krizový plán


Nečekejte s řešením krize, až budete nejen psychicky, ale i finančně v koncích. Pokud se vám nedaří počít dítě, vytvořte si krizový plán! Ve článku Očima psychologa: Krizový plán při neplodnosti jsme se dozvěděli jak na to:

    řekněte si kolik času a peněz investujete do asistované reprodukce;
    řekněte si, zda využijete jen prostředky hrazené pojišťovnou;
    půjdete do náhradní rodinné péče (NRP);
    projděte i během cyklů IVF vzdělávacími kurzy o NRP a nastudujte si související literaturu.

Co bude dál?

Tento týden se dozvíte, co jíst před početím a během začátku těhotenství. Spolu s námi začnete sledovat nový příběh a doufám, že shlédnete i avizované video. Připravujeme nový formát odborných rad – konkrétní, stručné, ale nanejvýš odborné odpovědi na konkrétní otázky, např. Co je to vlastně ovulace?, Může nějaká poloha při milování zvýšit šance na otěhotnění? atp. Zajímá něco konkrétního, možná choulostivého, i vás?

Ovulační test LH MAX věnovala společnost Pears Health Cyber, výhradní distributor těhotenských a ovulačních testů Seratec®.
Stanovte si své PLODNÉ DNY!
Co je v projektu
Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Diskuse k článku
maruška

tak to se moc těším na nový příběh!!!

Nováková

Z čeho a co to je LEUKOPLAKIA močového měchýřě,dá se vyléčit?


Celkový počet příspěvků v diskusi: 1529. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Sekundární prevence v prenatální péči

Sekundární prevencí nazýváme soubor prenatálních vyšetření, jejíž cílem je zjistit, zda se plod vyvíjí správně. Tato informace je důležití jak pro rodiče, tak i pro lékaře, kteří se budou po porodu o dítě starat.

Dědičné poruchy a vrozené vývojové vady

Downův syndrom, Turnerův syndrom, poškození plodu zarděnkami, nebo některými léky užívanými v těhotenství - to všechno jsou choroby, které řadíme mezi dědičné poruchy a vrozené vývojové vady.

Pajizévky (strie) v těhotenství

Jelikož jsem si během těhotenství pravidelně natírala mastí břicho, po porodu nemám na břichu pajizévky (strie), takže jsem na ně celkem pyšná. Problém jsou ale moje prsa, která se mi hodně zvětšila a vytvořili se mi pajizévky, které mi zůstaly i po skončení kojení. Jakou kosmetiku mám použít na dekolt a prsa, aby byla kůže pevnější a alespoň trochu se mi zlepšily pajizévky?

Prenatální diagnostika

Tři až pět dětí ze sta se rodí s vrozenou vývojovou vadou. Většinou se jedná o děti mladých a zdravých nepříbuzných rodičů bez jakékoliv zátěže v rodině.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce