Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Masáž: lék na nervy i elixír mládí

( Renata Vyšínová | přečteno: 11776x )

Masáž většinou vnímáme spíš jako chvíle, při kterých vypneme mozek, relaxujeme. Pokud si ji dopřejeme pravidelně, měli bychom být nejen zdravější, ale také vypadat mladě i ve vyšším věku.

shutterstock.com

Masáž stimuluje krevní oběh, zvyšuje přísun kyslíku tkáním, snižuje krevní tlak, uvolňuje svaly a zlepšuje pružnost kloubů. Můžete jí tedy předcházet bolestem zad. Stimulace určitých tlakových bodů lze ovlivnit i stav vnitřních orgánů.

Čtěte také: Thajská a čokoládová masáž

Při masáži se uvolníte, takže zmírníte následky stresu, který může být příčinou mnoha zdravotních problémů. Pokud chodíte na masáž pravidelně, pak je to skvělá prevence proti mnoha nemocem a lze ji považovat za účinnou metodu jak posílit imunitu.

Díky masáži lze také bojovat se stárnutím – pravidelná masáž totiž podporuje krevní oběh, takže pleť zůstane déle vypnutá a má zdravou barvu. Výsledkem je také uvolnění svalového napětí, které ovlivní držení těla, takže máte mladší pružnější krok. Protože odbourává stres, máte po masáži lepší náladu, tedy důvod se usmívat a na své okolí působit uvolněně a mladistvě.

I když má masáž mnoho pozitivních účinků, jsou chvíle, kdy bychom na ni rozhodně chodit neměli. Odložte návštěvu maséra, pokud vás trápí:

  • infekce
  • horečka
  • srdeční obtíže
  • vysoký krevní tlak
  • křečové žíly
  • nediagnostikovaný otok či zduřeninu
  • Kožní problémy
  • Škrábance
  • Vyrážku

Masáž není vhodná ani pro lidi s neléčenou rakovinou. Velmi opatrně by si měl masér počítat i v případě, že máte astma.

Video: Masáž lávovými kameny

Napište nám, zda chodíte pravidelně na masáž a jak se po ní cítíte. Zajímají nás i zkušenosti s různými druhy masáží. Vaše příspěvky můžete poslat prostřednictvím diskuse nebo  na mailu [email protected].

Zdroj: Susan Mumfordová - Masáže od A do Z, vydala Metafora 2011

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Diskuse k článku
Romana

Souhlasím s tím, že masáš je naprosto skvělá a relaxační věc, ale tuhle jsem se dostala k nějakému ne příliš dobrému masérovi a bolela mě záda asi týden, takže hodně sejde na tom komu se dostanete pod ruku.

Dana
1x

Souhlasím, masáže hodně pomáhají, a to nejenom na pohybový aparát, ale především také na psychiku. Já osobně mám velice ráda lymfatické masáže, které mě celkově hodně uvolňují a užívám si je tak jendou do měsíce. Také mi dost pořešily problémy se spánkem - zařadila jsem je na základě doporučení spánkové hygieny :-) Píšou to i tady: http://www.kralovske-spani.cz/jak-spravne-spat/ z odborného hlediska. Můžu doporučit salon v Brně Taňa Kmenta, kde mají teda thajské, které jsou drazší, ale jsou super.


Celkový počet příspěvků v diskusi: 2. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Vliv stresu na sexuální život

Můj přítel (4 roky, žijeme spolu) pracuje šest hodin denně jako učitel, ale odpoledne, dojíždí cca 50 km vlakem, domů se vrací okolo 21.30. Je permanentně unavený, celé dny, i o víkendech. Jistě chápete, že mi to vadí, nelze s ním nic podnikat, nelze s ním normálně sexuálně žít. Existuje nějaký lék nebo potravinový doplněk, který by ho "nabil energií", odstranil únavu? Prosím poraďte, děkuji předem. Petra Martincová

Bolesti hlavy při stresu

Při každém menším nervovém vypětí mě téměř vždy rozbolí hlava. Bolest hlavy se nedá pak nějak samovolně ovvlivnit a vždy musím sáhnout po nějakém chemickém preparátu. Snažila jsem se preventivním podáváním bylinných preparátů předejit bolestem, ale málokdy to učinkovalo a bolest hlavy se stejně objevila. Jak předejít bolestem hlavy ze stresu nějakými nenavykovými byllnnými preparáty, když míru stresu není možno snižít?

Stres

V obecném pojetí pojem stres označuje reakci organismu na nadměrnou zátěž. U zvířat se stresová reakce objevuje zejména v situacích, kdy jim jde o holý život. V lidské společnosti se s jejím rozvojem dostala sociální a psychologická rovina na podobné místo jako biologické přežití.

Co je wellness? Vše zdravé, co nám dělá dobře!

Slovo wellness na nás útočí ze všech stran - vaše kamarádky jezdí na wellness pobyty, zaklínají se jím vyživoví poradci, slogan vašeho fitness centra obsahuje slovo wellness atd. Zkrátka wellness, kam se podíváš. Ale co to znamená? Obecně wellness znamená zdravý životní styl, který vede k harmonii těla a duše.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce