Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Měsíček zahradní (Calendula officinalis)

(PharmDr. Hana Šindelářová | přečteno: 9586x )

Proč kráska je asi jasné. Ale proč kráska orientální? Vždyť roste téměř v každé zahrádce. U nás v Evropě ano. Jinde však roste už jen v orientálních zemích.

shutterstock.com

Orientální kráska…

Proč kráska je asi jasné. Ale proč kráska orientální? Vždyť roste téměř v každé zahrádce.

U nás v Evropě ano. Jinde však roste už jen v orientálních zemích. Tato okrasná léčivka, která zdobí naše zahrádky žlutooranžovými květy od jara až do podzimu, navozuje pocit optimismu a tepla. Navíc má ještě léčivé vlastnosti, kterých se vždy v lidovém léčitelství hojně využívalo.

A jak tedy léčí?

Měsíček obsahuje velké množství tzv. fytoncidů, což jsou rostlinná antibiotika, která účinně zasahují proti bakteriím a plísním. Proto se měsíček hojně používá nejen k léčbě špatně se hojících a hnisavých ran, ale i na podrážděnou pokožku v důsledku přehřátí nebo podchlazení. Pomáhá i po nadměrném slunění. Velice účinně podporuje regeneraci jizev a omezuje bolestivost v oblasti křečových žil. Přidává se do různých mastí, krémů či gelů a tělových mlék.

Kdy měsíček oceníte?

Jestliže trpíte na suchou a rozpraskanou pokožku, špatně se Vám hojí rány a zůstávají po nich nevzhledné jizvy nebo se jen rádi opalujete, jistě oceníte léčivou schopnost měsíčku zahradního. Vaši pokožku zregeneruje a zvláční. Špatně se hojící rány pomůže zahojit.

Máte-li nevzhlednou jizvu, doporučujeme vám pravidelně ji lehce masírovat měsíčkovou mastí.

Jestliže se rádi sluníte či navštěvujete často solária, tělové mléko s obsahem měsíčku zklidní Vaši pokožku a zanechá ji pružnou a vláčnou.

A kde měsíček seženete?

Výrobky obsahující výtažky z měsíčku zahradního dostanete ve Vaší lékárně. A jak se jmenují?

Měsíček zahradní (Calendula officinalis)Měsíčková mast (50 ml) Herbacos-bofarma

Tato vysoce účinná bylinná mast je vhodná pro všechny typy pleti. Pozitivně působí na suchou a rozpraskanou pokožku a rty i na podrážděnou kůži v důsledku přehřátí nebo podchlazení, po nadměrném slunění. Je vhodné ji nanášet na bolestivou a citlivou pokožku v oblasti křečových žil.

Velmi příznivě podporuje regeneraci jizev.

Měsíček zahradní (Calendula officinalis)SUNNY CARE Tělové mléko po koupeli a po opalování (200 ml) Herbacos-bofarma

Toto tělové mléko s měsíčkovým olejem a panthenolem je určeno k ošetření pleti obličeje a pokožky celého těla po pobytu na slunci či v soláriu. Obsahuje komplex regeneračních a výživných látek, měsíčkový olej, provitamín B5- panthenol a vitamín E. Tyto látky hydratují, zklidní a zchladí pokožku, podporují regeneraci a podílí se na odbourávání volných radikálů vznikajících vlivem UV-záření. Je ideální v kombinaci se SUNNY CARE Bylinným tělovým gelem s měsíčkovým olejem a panthenolem.

Měsíček zahradní (Calendula officinalis)SUNNY CARE Bylinný tělový gel po koupeli a po opalování (200 ml) Herbacos-bofarma

Tento vysoce účinný gel s měsíčkovým olejem a panthenolem je vhodný k ošetření pleti obličeje a pokožky celého těla. Hydratační složky gelu dodávají pokožce potřebné množství ztracené vlhkosti a tím zachovávají její pružnost a zdravý vzhled. V případě podráždění pokožky po nadměrném slunění, se aplikuje na suchou pokožku v krátkých intervalech v takovém množství, kolik stačí pokožka vstřebat. Na noc je vhodné prostřídat se SUNNY CARE Tělovým mlékem s měsíčkovým olejem a panthenolem.

SUNNY CARE Pleťové mléko po opalování (100 ml) Herbacos-Bofarma

Toto pleťové mléko je určeno k intenzivní regeneraci pleti po každém pobytu na slunci, v soláriu nebo jako zklidňující prostředek po nadměrném slunění. Jeho účinnou složkou je D-panthenol, který v kombinaci s vitamínem E zlepšuje vazbu vody v pokožce. Optimalizuje stav pleti a zanechává ji pružnou a vláčnou.

Vytvořeno ve spolupráci:
Měsíček zahradní (Calendula officinalis)
Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Vrba bílá

Vrbu lze užívat při nemocech z nachlazení, ale také jako účinné antirevmatikum. Pomáhá při zánětech trojklaného nervu. Z dalších indikací můžeme jmenovat choroby ledvin a močového aparátu, záněty v trávicím ústrojí, zklidnění psychiky u lehčích psychických rozladění, hnisavé kožní defekty a vyrážky.

Echinacea

Echinacea je rostlina domácí na prériích Severní Ameriky, ale dá se vypěstovat i u nás. Odpradávna ji používaly k léčbě staré indiánské kultury a daly jí jméno sluneční klobouk...

Ženšen neboli všehoj ženšenový

K nejznámějším exotickým bylinám patří ženšen, původem z Číny. V překladu ženšen znamená "síla země v podobě člověka". Tvar kořene totiž připomíná lidské tělo.

Jitrocel kopinatý

Pro období podzimu jsou typická onemocnění horních cest dýchacích provázená kašlem, někdy i zvýšenou teplotou. I když existuje léků na kašel celá řada, mnozí z nás sáhnou po osvědčené medicíně našich babiček - jitrocelovém sirupu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce