Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

MUDr. Luděk Daneš, 43 let, odborný asistent

( Redakce Ordinace.cz | přečteno: 10716x )

MUDr. Luděk Daneš, 43 let, odborný asistent

Sexuologický ústav l. LF UK, specializace sexuologie s orientací zejména na diagnostiku a léčbu sexuálních dysfunkcí

Co má za sebou?

Narodil se v roce 1958 v Praze v lékařské rodině. Po absolvování ZDŠ a gymnázia začal v roce 1978 studovat na Fakultě všeobecného lékařství Univerzity Karlovy. Promoval zde v roce 1984. Poté nastoupil na Psychiatrickou kliniku, kde pracoval jako sekundární lékař do roku 1987. Tohoto roku složil atestaci z psychiatrie. V roce 1988 nastoupil na Sexuologický ústav jako odborný pracovník, v roce 1991 složil atestaci z lékařské sexuologie. Věnoval se samostatné vědecké a výzkumné činnosti. Výsledky bádání publikoval v mnoha odborných časopisech v tuzemsku i zahraničí. Aktivně se zúčastňuje i odborných seminářů a konferencí doma i v zahraničí. Nyní pracuje jako odborný asistent a k jeho práci patří proto i výuka mediků 1. lékařské fakulty.V prosinci 2001 obhájil kandidátskou práci na téma sexuální život diabetiků a obézních žen. Ve své výzkumné činnosti se soustřeďuje zejména na diagnostiku a léčbu sexuálních dysfunkcí mužů i žen.

Jak žije?

V Praze, kde se narodil, žije celý svůj život. Bydlí stále ve stejné vilce na Vinohradech, kde má dost starostí se stárnoucím domem a zahradou. Oženil se před 17 lety a má 7-letého syna, 9-letého dobrmana a 20-letou želvu. Zájem o zvířata a přírodu všeobecně ho provází celým jeho životem.

Co dělá ve volném čase?

Rád jezdí každý víkend a dovolenou na chatu na Vysočinu, kde se stará o zahradu a pokouší se chytat ryby. Mezi jeho největší záliby ale patří houbaření a následná konzumace houbových jídel. O víkendech hraje fotbal se synem a občas se projede na kole nebo s rodinou vyrazí na procházku do lesa.

Co dělá pro své zdraví?

Pro své zdraví toho bohužel moc nedělá. Jednak nemá příliš času a navíc je o lékařích známo, že na svoje zdraví příliš nehledí. Přes sennou rýmu se dopracoval až k astmatu. Proto se snaží každý rok odjet alespoň na pár dní k moři, kde pookřeje. Vzhledem ke zdravotnímu stavu se z něho stal jen sváteční kuřák. Dále jako většina lidí středního věku se marně snaží udržet si váhu, ale zatím to není žádná tragédie.

Vzkaz pro návštěvníky Lékárny.cz:

Sex má patřit mezi příjemné lidské činnosti a nikoliv být strašákem. Všem svým pacientům radím, že sex není sport, kde se mají dosahovat rekordy, ale přirozená součást života dvou lidí, kteří se milují. Ale i zde platí, že nikdo učený z nebe nespadl.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce
Chcete zdravě spát?
Stáhněte si voucher s 10% slevou na zdravotní matrace a polštáře Magniflex a využijte jej při nákupu v Showroomech Magniflex nebo v síti certifikovaných obchodních partnerů Magniflex po celé ČR.

banner_voucher_sleva_magniflex

Mohlo by vás zajímat

Práce na zahradě může být riziková pro váš zrak. Jaká je první pomoc při úrazech oka

Startuje letošní zahrádkářská sezóna. S pracemi na zahradě je ale spojena řada úrazů. Od drobných škrábanců přes řezné rány až po úrazy oka. Následky poranění očí jsou velmi nepříjemné a mohou mít dokonce trvalé následky. Zmírnit je může správná první pomoc.

Fenistil kapky na kašel

Dobrý den. Pediatr napsal synovi kapky Fenistil na kašel. Jak je to možné, když je na alergii?

Reflexní terapie: Masáž nohou, která dodá energii a vitalitu celému tělu

Když potřebujete „dobít baterky“, zbavit bolesti, stresu nebo zlepšit imunitu, sundejte boty a choďte bosí! Dopřejete si tak přirozenou reflexní terapii plosek nohou, která zahání únavu a působí na zdraví vnitřních orgánů.

Když na nás padne jarní únava

Pocit vyčerpání, podrážděnost, výkyvy nálady nebo snížená energie. Jarní únava může mít mnoho podob. Tento stav způsobený nejen nedostatkem slunečního světla, ale také omezeným pohybem na čerstvém vzduchu je přirozeným jevem, který podle odhadů trápí až tři čtvrtiny populace. Když si totiž v zimě vyčerpáme zásoby „hormonu štěstí“ serotoninu, může dojít k hormonální nerovnováze a přebytku „spacího hormonu“ melatoninu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce