Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Na podzimní deprese zabere hořčice

( Komerční prezentace | přečteno: 7943x )

Kromě úzkosti výtažek z květů hořčice polní zmírňuje podrážděnost, což ocení zejména ženy trpící premenstruačním syndromem. Bachovy květové esence vás zbaví také stresu, vzteku, žárlivost a dalších negativních emocí, které jsou hlavní spouštěče nemocí.

shutterstock.com

Migrénu, žlučníkový záchvat a otoky končetin si můžete přivodit tím, když zveličujete svoje problémy a každému na potkání o tom vyprávíte. Pár kapek Bachovy květové esence z vřesu obecného vás srovná na duchu i na těle. Astma a zažívací potíže, včetně nechutenství, zase pramení z nervozity nebo strachu, které dokáže utlumit výtažek z osiky obecné.

Geniální objev odvrátil předčasnou smrt

Hlavní příčinou všech nemocí jsou negativní emoce jako závist, hněv, pýcha, zklamání, beznaděj apod. K tomuto závěru dospěl anglický chirurg, bakteriolog a patolog dr. Edward Bach (1886-1936). Při péči o zraněné v průběhu 1. světové války onemocněl rakovinou a po vážné operaci mu podle lékařů zbývaly tři měsíce. Přesto se ponořil do práce, která ho bavila, uspokojovala a činila šťastným, a kupodivu se začal zotavovat. V plné síle se dožil dalších 19 let.

Když si sám na sobě ověřil, jaké zázraky způsobily optimismus a dobrá nálada, hledal prostředky, které je navodí. Vsadil na přírodu, konkrétně divoce rostoucí rostliny, keře a stromy, v nichž vytušil léčivý potenciál. Při výběru zapojil nejen intuici, ale i odborné znalosti, a výsledkem byla ucelená kolekce 38 květů, které ovlivňují základní stavy mysli. Výhodou je, že se Bachovy esence dají vzájemně kombinovat a přípravek je tak šitý přímo na vaše potřeby. Domácí výroba výtažků je poměrně náročná, ale i na našem trhu jsou k dostání jak všechny základní esence, tak vyvážené směsi určené pro konkrétní životní situace nebo speciálně namíchané pro ženy, dospívající či seniory. Tyto přípravky v bio kvalitě zcela odpovídají původním recepturám dr. Bacha.        

Bezpečná první pomoc pro každého

Když na vás dolehne něco obzvlášť nemilého, případně jste unavení, vyčerpaní a přepracovaní, 2 až 4 kapky příslušné Bachovy esence si nakapejte pod jazyk, po chvilce je spolkněte a zapijte vodou. Nebo kapičky zamíchejte do libovolného nealkoholického nápoje a popíjejte po doušcích v intervalech 3 až 5 minut, dokud nepocítíte úlevu. Nenásilným způsobem tak překlenete momentální bolest či trápení, harmonizujete psychiku a tím zabráníte vzniku onemocnění.

Pokud máte dlouhodobě mizernou náladu, nervy na pochodu a jste ve vleku sužujících pocitů, stejnými způsoby užívejte 4x denně 4 kapky vybrané „bachovky“, a klidně dávku můžete podle potřeby zvýšit, jelikož se jimi nemůžete předávkovat ani si na ně vytvořit závislost. Rovněž nemají žádné vedlejší účinky a je vyloučena interakce s jinými léky, proto jsou Bachovy květové esence vhodné i pro děti, těhotné a kojící ženy; prospívají také zvířatům a rostlinám. Jen mějte na paměti, že nenahrazují klasickou medicínu a jejich cílem není léčit choroby, nýbrž to, že umožňují vyrovnat se se skrytými či potlačenými emočními problémy, které mají přímý dopad na váš zdravotní stav.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Kalendárium - Listopad

Nastává nám měsíc marného čekání na trochu slušné počasí, měsíc marného čekání na několik slunečních paprsků na zamračené obloze. Všichni víme, že kam nechodí slunce, tam chodí lékař.

Duševní choroby

MUDr. Pavel DoubekPsychiatrická klinika VFN, 6. června 2001

Deprese - co to je a u koho se vyskytuje?

Deprese (dříve nazývaná melancholie) je onemocněním duše, ale také celého těla. Jde o závažnou psychickou poruchu, která postihuje až 10 % obyvatelstva. Ve své nejtěžší formě se projevuje smutnou a sklíčenou náladou, která způsobuje nemocnému duševní trýzeň a bolest.

Deprese

Až deset procent obyvatel trpí depresemi, které se projevují smutkem, sklíčeností a ve výsledku i dušení bolestí.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce