Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Na poraněnou chrupavku jsou nejlepší vlastní buňky

( Redakce Ordinace.cz | přečteno: 10754x )

Poraněné kloubní chrupavky může úspěšně léčit unikátní léčivý přípravek z lidských buněk, jediný takový na trhu v České republice. Zatím je dostupný pouze pacientům v Brně a Praze.

shutterstock.com

NTC chondrograftTM je unikátní a vysoce účinný léčivý přípravek, kde hlavní složkou jsou vlastní buňky chrupavky pacienta. Užívá se při léčbě poškozené chrupavky v kloubech, především kolene a kotníku. Jde o léčbu poškození kloubů, při kterých dohází především při úrazech. Nejčastějšími pacienty jsou tedy profesionální i rekreační sportovci.

Přípravek patří do tzv. skupiny léčivých přípravků Moderní terapie a vznikl v Národním Tkáňovém Centru, a.s. Od prosince je nositelem prestižního ocenění  Inovace roku 2012.

Léčbu NTC chondrograftTM ale zatím aplikují pouze lékaři z vybraných smluvních pracovišť, kterými jsou Fakultní nemocnice Brno a Fakultní nemocnice Královské Vinohrady v Praze. V příštím roce Národní Tkáňové Centrum, a.s., předpokládá významné rozšíření smluvních center po celé České republice. Teprve poté bude tato unikátní léčba vlastními buňkami dostupná širší veřejnosti.

Léčivý přípravek NTC chondrograftTM byl úspěšně aplikován více než 200 pacientům v České republice, kteří utrpěli poškození chrupavky kloubu. Dosahuje špičkových klinických výsledků a za celé období nebyly hlášeny ani zjištěny žádné nežádoucí účinky, pooperační komplikace nebo selhání implantátu.

O Národním Tkáňovém Centru, a.s.

Společnost Národní Tkáňové Centrum a.s., český lídr v oblasti bioimplantologie se sídlem v Brně, je vysoce inovativní společnost zaměřená na vývoj a výrobu léčivých přípravků Moderní terapie a zpracování lidských tkání a buněk v systému Správné výrobní praxe. Vyvíjí nové druhy léčby a zdravotnické materiály, které jsou založeny na mikro a nanotechnologii. Posláním Národního Tkáňového Centra je pomoci lékařům vrátit nemocné do aktivního plnohodnotného života. Národní Tkáňové Centrum je společným podnikem Ministerstva zdravotnictví České republiky a privátní společností PrimeCell a.s.

Více čtěte na www.natic.cz

 

Související články

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Diskuse k článku
Míra

Příspěvek byl odstraněn administrátorem diskuse z důvodu porušení Pravidel diskuse Ordinace.cz.


Celkový počet příspěvků v diskusi: 1. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Anketní otázka

Podle čeho se rozhodujete při výběru matrace?

Zatím hlasovalo 59 lidí

Mohlo by vás zajímat

LDL-aferéza

LDL-aferéza je přístrojová léčebná metoda, která umožňuje selektivní odstranění cholesterolu z krve pacienta. Je v současné době nejúčinnější a přitom bezpečnou metodou léčby zvýšené koncentrace cholesterolu v krvi - hypercholesterolémie.

Toxoplazmóza

Původce onemocnění: Toxoplasma gondii. Parazit se složitým vývojovým cyklem a řadou morfologicky odlišných stádií. Infekčním stádiem je oocysta, která se vytváří pouze ve střevě nakažené kočky (event. jiných kočkovitých šelem) a je vylučována trusem.

Káva

Matečnou rostlinou kávového semena jsou různé druhy kávovníků. Semeno se zbaví dužiny, suší se a praží při 200 - 250 °C. Při pražení káva dostane typické aroma známé všem, kteří mají kávu rádi.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce