Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Nebezpečí pro děti může čekat i pod vánočním stromkem

( Ministerstvo zdravotnictví České Republiky | přečteno: 10352x )

Dejte pozor, abyste svým dětem pod stromeček nepořídili nebezpečné dárky. I výrobky, které jsou podle výrobců určeny právě pro malé děti, obsahují řadu nebezpečných látek, ohrožujících zdraví.

shutterstock.com

Bazén plný ftalátů

SAINTEVE, CRYSTAL SWIMMING POOL – nafukovací bazének o průměru 60 cm vyrobili v Číně a do našich obchodů ho dodala firma PTT Global, s.r.o., Libušská 319, 142 00 Praha 4. Prodejcem byl Thuan Le Ngoc, Kateřinská 59/2, 779 00 Olomouc.

Laboratorní testy prokázaly, že během pobytu v tomto bazénku a při hře mohou obsažené estery kyseliny ftalové přicházet do kontaktu s ústy a kůží dítěte, mohou přecházet do slin, ulpívat na rtech a sliznici a v neposlední řadě mohou být společně slinami konzumovány. DEHP působí na reprodukční orgány. Shora uvedený výrobek obsahuje di-(2-ethylexyl)ftalát) (DEHP) v množství 9,5 % hmotnosti, což je 0,1 % nad limitem.

Další kojenecká lahve, které mohou způsobit i rakovinu

Nebezpečná kojenecká láhev BočekLáhel Slza Boček

Bohužel v poslední době přicházejí informaci o škodlivosti kojeneckých lahví velmi často. Bohužel se týkají i českého výrobce - firmy Boček. Tentokrát jde o kojeneckou láhev Slza 125 ml., včetně silikonové savičky a víča. Jde o kojeneckou láhev z průsvitného plastu (polykarbonátu) s barevným víčkem. Tělo láhve je zdobeno barevnými dětskými motivy. Uprostřed těla láhve je otvor ve tvaru slzy pro snadnější uchopení. Výrobek je balen v kartonu. V nejhořejší části kartonu je uveden text BOČEK®, 125 ml, 4 oz. V prostřední části kartonu je uveden název výrobku, ve spodní části je text. „Staráme se, aby Vaše dítě mělo to nejlepší…“ Na zadní straně kartonu je uveden název výrobku (Kojenecká láhev 125 ml, včetně silikonové savičky a víčka). Dále jsou popsány užitné vlastnosti láhve, zásady používání a čištění, varování a uveden materiál, z kterého je láhev vyrobena (mj. polykarbonát). Na kartonu je dále uvedena adresa a kontaktní spojení na výrobce BOČEK®, datum výroby, doporučená doba spotřeby (spotřebujte nejlépe do) a čarový kód.

Při výrobě této polykarbonátové láhve byl v rozporu s nařízením Evropské unie použit bisfenol A (BPA). Bisfenol může dětem způsobit biochemické změny v mozku, může ovlivnit imunitu a zvýšit riziko vzniku nádoru prsu.

Dětský kombi hrníček a nápitka 200 ml zn. Boček

Hrnek Boček rozebranýProblém s bisfenolem má i další výrobek firmy Boček. Jde o nádobu z průhledného plastu − polykarbonátu s dalšími nasazovatelnými díly (nasazovací úchyty z polypropylenu, jistící kroužky z polypropylenu se silikonovou savičkou s křížovým otvorem či pryžovou nápitkou, jistící kroužek fungující jako okraj pro pití a víčko). Po nasazení kroužku se silikonovou savičkou získá výrobek funkci kojenecké láhve. Tělo láhve je zdobeno obrázky Toma a Jerryho včetně nápisu „TOM and JERRY“, dále s vyznačením odměrky do 180 ml a značkou výrobce BOČEK®. Láhev je balena do barevně potištěného papírového kartonu s průhledným okénkem v jeho přední straně. Na přední straně je v dolní části je uveden nápis BOČEK®. Na zadní straně skládačky jsou opět uvedeny nápisy „TOM and JERRY“ a BOČEK ®, dále vícejazyčný popis výrobku, včetně popisu v českém jazyce. Text obsahuje název výrobku, návod k použití a čištění, upozornění a varování. Dále je uveden materiál těla výrobku (PC − polykarbonát) a jeho příslušenství. Na dně kartonu je opět značka BOČEK®, kód 3998628, čarový (EAN) kód, datum výroby a datum spotřeby, adresa výrobce, včetně telefonu, e-mailu a webu.

Baby - Nova, 125 ml

Baby-Nova kojenecká láhev Ze stejného důvodu dostala nálepku nebezpečného výrobku i láhev vyrobená firmou NOVATEX GmbH, Werner von Siemens Str. 14, 30982  Pattensen/Německo, distributorem byla BABY-NOVA, spol. s.r.o., Štěrboholská 1434/102a, 149 00  Praha 10 – Hostivař. Prodával ji Vlastimil Kubů, Krkonošská 603, 468 41 Tanvald – Šumburk nad Desnou.

Jedná se o kojeneckou láhev objemu 125 ml z průsvitného plastu (polykarbonátu) s víčkem a silikonovou savičkou. Průhledná láhev je zdobena textem „rock star“ a zobrazením lebky se skříženými hnáty. Na láhvi je černá stupnice (vodoznak), dále pokyny v němčině, uvedení výrobce a země původu (NOVATEX Germany). Na obalu je také zobrazen symbol výrobku určeného pro styk s potravinami (kelímek s vidličkou), německé určení výrobku pro styk s potravinami (für lebensmittel) a symbol druhu materiálu − sedmička v trojúhelníku (polykarbonát). Uvnitř láhve je příbalový leták.

 

NUK Dětská láhev PC 250 ml 

Nebezpečná láhev NUKI tato láhev z Německa je pro děti nebezpečná. Vyrobila ji firma Mapa GmbH, Industriestrasse 21-25, 274 04  Zeven/Německo, distribuovala ji MAPA SPONTEX VOLF s.r.o., Prodašice 4, 294 04  Dolní Bousov a p.k.Solvent s.r.o., K Žižkovu 9/640, 190 00  Praha 9. Prodejcem byl Roman Ettler, Ondřejská 113/40, 360 01  Karlovy Vary.

Jde o láhev z průhledného plastu (polykarbonátu) o objemu 250 ml se savičkou a průhledným barevným plastovým uzávěrem. Láhev je zdobena dětskými motivy (např. obrázky zeber s míči…). V horní části láhve je uveden text „NUK®“. Na láhvi je vodoznak (odměrka) do 250 ml. Na víčku je etiketa s názvem výrobku, určení výrobku pro děti do 6 měsíců a s odkazem na pokyny použití v příbalovém letáku. Dále je uveden výrobce a distributor. Na dně láhve je etiketa s čárovým (EAN) kódem a kódem výrobku. Nebezpečná je proto, že také obsahuje bisfenol A.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Velmi nebezpečné kousátko

Dětské vibrační kousátko ve tvaru včelky by mělo dětem ulevit, když se jim prořezávají zoubky. Ve chvíli, kdy se "zakousnou" do jeho tykadel, mělo by se jim dostat úlevné masáže. Bohužel se ukázalo, že intenzita vibrací je taková, že by mohla dítěti vážně poškodit zdraví.

Na obracečku můžete mít alergii

Výrobky, které přijdou do styku s potravinami, by neměly obsahovat škodliviny. V této obracečce s kytičkami ale hygienici našli velké množství formaldehydu. Ten by mohl způsobit mimo jiné alergickou reakci.

Afrodisiakum Magic Power Coffee nečekaně snižuje tlak

Původně to mělo být zaručeně účinné přírodní afrodisiakum, ale odborníci prokázali, že to může být zabiják. Ve spojení s některými léky může totiž nečekaně a velmi zásadně snížit krevní tlak.

Z takových misek děti nekrmte!

Krmit děti z podobných misek je nebezpečné - uvolňuje se z nich velmi nebezpečný formaldehyd! Maminky by je měly rozhodně odstranit z dosahu dětí, protože vzhledem k barvám a tvarům je svádějí i k okusování!

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce