Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Nebezpečné boty pro děti

( Ministerstvo zdravotnictví České Republiky | přečteno: 10390x )

Ministerstvo zdravotnictví informuje spotřebitelskou veřejnost o těchto nebezpečných výrobcích:

botyPolobotka tmavomodrá Nelli Blu

Model/značka: CP11-7409, č. 8378, tuhost: G, druh: I, šarže 05-2011

Výrobce dle nabývacího dokladu/ Země původu: FUZHOU EVERBLOOMING TRADING CO., LTD / Čína

Distributor: CCC CZECH, s.r.o., Českomoravská 2420/15, 190 93 Praha 9 (tato adresa platí od 23. 1. 2013), IČ: 26848601

Prodejce:  Prodejna obuvi CCC, OC Forum, Bílinská 3490/6, 400 01 Ústí nad Labem

Popis: Syntetické tmavě modré polobotky s bílými pruhy s barevnými kytičkami (žluté, zelené, růžové, modré) po stranách. Vnitřní část boty je provedena v bílé barvě, vnitřní vložka je bílá s modrými kytičkami. Zapínání je na suchý zip, na pásku suchého zipu je nápis „Nelli Blu“, motýl a barevné květiny (bílá, žlutá, modrá). Podrážka je modrobílá s modrým nápisem „Nelli Blu“. Výrobek je balen do papírové krabice růžové barvy.

Odůvodnění: Laboratorními testy bylo zjištěno, že u uvedeného výrobku nejsou prokazatelně dodrženy požadavky nařízení vlády č. 256/2009 Sb., kterým se zakazuje uvádění výrobku obsahujícího DMF (dimethyl-fumarát; CAS 624-49-7) na trh nebo do oběhu, pokud je koncentrace DMF vyšší než 0,1 mg/kg hmotnosti výrobku nebo jeho části, přičemž vložka boty obsahuje 0,41 mg/kg DMF.

Riziko spočívá v tom, že při kontaktu nohy s obuví může DMF proniknout na kůži, kde může dojít ke vzniku obtížně léčitelné kontaktní dermatitidy, včetně svědění, podráždění, zarudnutí a pálení; v některých případech byly hlášeny akutní dýchací potíže.

Tenisky CARSboty

Model/značka: CP40-275DCARS, č. 54395, šarže 11-2012

Výrobce dle nabývacího dokladu/ Země původu: PMS INTERNATIONAL SHOES LIMITED / Čína

Distributor: CCC CZECH, s.r.o., Českomoravská 2420/15, 190 93 Praha 9 (tato adresa a název platí od 23. 1. 2013), IČ: 26848601

Prodejce:  Prodejna obuvi CCC, OC Forum, Bílinská 3490/6, 400 01 Ústí nad Labem

Popis: Nízké tenisky se zapínáním na nártu na dva suché zipy. Materiál: textil; podrážka a špička jsou z gumy/plastu. Barva: červená a šedá (jazyk), podrážka bílá zdobená červeným a šedým pruhem, vnitřek boty červený, na pásku suchého zipu bílá nápis „PRO RACER“. Z boku boty je plastový obrázek auta, na patě z vnější části boty je černobílá kostičkovaný pruh, na vnitřní vložce je černý nápis Disney PIXAR a v kroužku číslo označující velikost boty. Na vnitřní části jazyku je uvedeno kódové označení výrobku odpovídající modelu/značce, číslo velikosti, materiálové složení a nápis © Disney Pixar. Na připevněné papírové etiketě je uvedena velikost obuvi, model/značka, barva: červená, název adresa dovozce, kód 54395 a čarový kód EAN (pro velikost 24 má hodnotu 2220089140246). Výrobek je balen v papírové červenošedé krabici s obrázkem auta (Blesk Mc Queen) a s nápisem Disney PIXAR CARS, dále údaji uvedenými na etiketě a navíc označením tuhosti (G) a druhu (I).

Odůvodnění: Laboratorními testy bylo zjištěno, že uvedený výrobek není bezpečný ve smyslu § 3, odst. 2 zákona č. 102/2001 Sb., o obecné bezpečnosti výrobků a o změně některých zákonů, ve znění pozdějších předpisů, ve spojení s nařízením vlády č. 256/2009 Sb., kterým se zakazuje uvádění výrobku obsahujícího DMF (dimethyl-fumarát; CAS 624-49-7) na trh nebo do oběhu, pokud je koncentrace DMF vyšší než 0,1 mg/kg hmotnosti výrobku nebo jeho části, přičemž vložka boty obsahuje 0,29 mg/kg DMF.

Riziko spočívá v tom, že při kontaktu nohy s obuví může DMF proniknout na kůži, kde může dojít ke vzniku obtížně léčitelné kontaktní dermatitidy, včetně svědění, podráždění, zarudnutí a pálení; v některých případech byly hlášeny akutní dýchací potíže.

 

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Velmi nebezpečné kousátko

Dětské vibrační kousátko ve tvaru včelky by mělo dětem ulevit, když se jim prořezávají zoubky. Ve chvíli, kdy se "zakousnou" do jeho tykadel, mělo by se jim dostat úlevné masáže. Bohužel se ukázalo, že intenzita vibrací je taková, že by mohla dítěti vážně poškodit zdraví.

Na obracečku můžete mít alergii

Výrobky, které přijdou do styku s potravinami, by neměly obsahovat škodliviny. V této obracečce s kytičkami ale hygienici našli velké množství formaldehydu. Ten by mohl způsobit mimo jiné alergickou reakci.

Z takových misek děti nekrmte!

Krmit děti z podobných misek je nebezpečné - uvolňuje se z nich velmi nebezpečný formaldehyd! Maminky by je měly rozhodně odstranit z dosahu dětí, protože vzhledem k barvám a tvarům je svádějí i k okusování!

Tenhle bryndák ohrožuje vaše dítě

Jestli jste pro své miminko koupili tenhle bryndák, tak ho vraťte do obchodu nebo vyhoďte. Kousátko, které je jeho součástí, uvolňuje do těla dítěte škodlivé ftaláty, které ohrožují funkce ledvin a jater, zvyšují riziko vzniku alergií či astmatu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce