Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Nebezpečný opalovací krém

( Ministerstvo zdravotnictví České Republiky | přečteno: 6978x )

Pokud se chystáte se vyrazit na opožděnou dovolenou do teplých krajin, tento opalovací krém si raději neberte.

Ministerstvo zdravotnictví

OPALOVACÍ KRÉM sun VITAL HIGH PROTECTION OF 30,

šarže 3004201519

Výrobce/ Země původu: Vivaco s.r.o., třída Edvarda Beneše, 500 12  Hradec Králové, IČ: 25959263/ Česká republika

Prodejce: Hák & Hák (od 7. 10. 2013 prodejna přejmenována na „Maminka“), Masarykova 32, Ústí nad Labem 

Popis: Bílá tuba s bílým zaklapovacím uzávěrem s nominálním obsahem 100 ml. Tuba je oblepena oranžovou samolepící etiketou. Na přední straně etikety se nachází název výrobku, uvedení ochranného faktoru (OF 30) a další texty: Vysoký stupeň ochrany pokožky před UVA a UVB zářením. Minerální UV filtry účinně chrání pleť před spálením. MINERAL REFLEX EFECT, TITANIUM DIOXIDE, Vysoce odolné proti vodě, otěru a potu. Obsahuje minerální ochranné filtry. Vhodné i pro děti od 3 let. Na zadní straně etikety je v češtině a slovenštině mj. zdůrazněna zvláštní vhodnost výrobku na obličej a jemnou dětskou pokožku. Dále se zde nacházejí pokyny k použití ve formě textu a piktogramů, uvedení výrobce, symbol otevřeného kelímku, adresa výrobce, EAN kód a údaje o složení.

Odůvodnění: Výrobek nevykazoval deklarovaný ochranný účinek proti slunečnímu záření (naměřena hodnota SPF = 14,7) a představuje proto pro spotřebitele závažné zdravotní riziko, protože nesplňuje požadavek článku 3 nařízení Evropského parlamentu a Rady (ES) č. 1223/2009, o kosmetických přípravcích, podle kterého musí být kosmetický přípravek dodávaný na trh být bezpečný pro lidské zdraví zejména s přihlédnutím k jeho obchodní úpravě a značení.

Přečtěte si také

Na trampolínce můžete bojovat s inkontinencí

Očkování proti sezónní chřipce

20 zajímavostí o mozku

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Na obracečku můžete mít alergii

Výrobky, které přijdou do styku s potravinami, by neměly obsahovat škodliviny. V této obracečce s kytičkami ale hygienici našli velké množství formaldehydu. Ten by mohl způsobit mimo jiné alergickou reakci.

Z takových misek děti nekrmte!

Krmit děti z podobných misek je nebezpečné - uvolňuje se z nich velmi nebezpečný formaldehyd! Maminky by je měly rozhodně odstranit z dosahu dětí, protože vzhledem k barvám a tvarům je svádějí i k okusování!

Hlavní hygienik: tyhle laky nepoužívejte

Dva laky na nehty musí zmizet z prodeje. Obsahují totiž v kosmetických výrobcích zakázaný dibutylftalát a benzylbutylftalát, které ohrožují hlavně reprodukční schopnost lidí.

Tenhle bryndák ohrožuje vaše dítě

Jestli jste pro své miminko koupili tenhle bryndák, tak ho vraťte do obchodu nebo vyhoďte. Kousátko, které je jeho součástí, uvolňuje do těla dítěte škodlivé ftaláty, které ohrožují funkce ledvin a jater, zvyšují riziko vzniku alergií či astmatu.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce