Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Nechcete přibrat mezi svátky? Zakažte si stres a snídejte cukroví

( Renata Vyšínová | přečteno: 8248x )

Dopřejte si cukroví k snídani, po obědě jděte na delší procházku, dost spěte a hlavně nepodléhejte stresu. To jsou základní rady, které by vás měly letos uchránit od přebytečných vánočních kilogramů.

shutterstock.com

„I když se musíme letos obejít bez sněhu a ledu, tudíž bez lyžování a bruslení, jistě si každý z nás dokáže najít náhradní pohybovou aktivitu. I kdyby to měla být procházka po vánočně vyzdobeném městě,“ říká RNDr. Mária Adamčíková ze Studia Vitalita v Čáslavi, která pro vás má i několik dalších rad.

Dobijte baterky vydatným spánkem

Předvánoční čas je plný stresu a honičky, takže se snažte zabrzdit a užívat si klidu. Dopřejte si vydatný spánek, který vás příjemně vyladí. Posílíte jím i svou imunitu.

Přestaňte se stresovat svojí postavou

I když právě držíte dietu a hubnete, neměli byste se stresovat tím, že o svátcích jistě přiberete. Pokračujte i nadále ve své snaze, ale ne nijak urputně.

  • Jestliže si zapisujete všechno, co sníte, klidně v tom pokračujte. A pokud papír odhalí prohřešky, „zaplaťte“ za ně větší dávkou pohybu.
  • Nemusíte si striktně odpírat klasické dobroty – jen je jezte s rozumem a ve správnou dobu. Ráno si na talířek k snídani klidně dejte cukroví, ale pak ho během dne už nejezte. Když budete celý den chodit kolem mísy a „uzobávat“, sníte ho nakonec víc, než když ho posnídáte v přiměřeném množství. Obecně platí, že sacharidy konzumujte dopoledne.
  • Připravte na stůl také talířek s kousky ovoce a zeleniny, jistě po nich pak sáhnete častěji – a klidně i místo zmíněných sladkostí.
  • Nepodceňujte pitný režim. Kromě vody si můžete dopřát ovocný, zázvorový nebo mátový čaj. Můžete si dopřát i bylinkové čaje pro lepší trávení.
  • Stále dodržujte pravidlo menších porcí častěji za den. Jezte pomalu. Jídlo pořádně kousejte a nakrájejte na co nejmenší kousky – pak ho sníte méně. Na dietu myslete i při přípravě Silvestra

Za pár dní budete nakupovat pohoštění na oslavu Silvestra. Už v obchodě byste měli pamatovat na správný výběr surovin. Co si totiž domů nepřinesete, to nemůžete sníst, takže bude lepší se vyhnout regálům s chipsy, slazenými nápoji, trvanlivými salámy…

Místo toho si vyberte nepražené a nesolené oříšky, sušené ovoce. Místo tučných salámů kupte kozí sýry, mořské plody, uzeného lososa, italskou šunku. Dopřejte si také exotické ovoce - ananas, mango, pomelo.

Jestliže to s hubnutím myslíte vážně i nadále, pak by vás mohly zajímat nejčastější omyly a také seriál, ve kterém jsme vám nabídli odborné hodnocení nejznámějších "zaručeně" fungujících diet.

 

 

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Máte problém s nadváhou?

S problematikou nadměrné váhy se potýká spousta lidí zejména ve středním věku, kdy úroveň fyzické aktivity klesá vinou např. rodinných závazků, ale - přiznejme si - i vinou zvýšené tendence k pohodlnosti. Obezita se proto stává čím dál více chronickou nemocí zejména v ekonomicky vyspělých státech západní Evropy a ve Spojených státech ...

Kdo může za nadváhu?

V dnešním článku začneme hovořit více o konkrétních problémech týkajících se problematiky hubnutí a udržování stálé tělesné hmotnosti. Hovořit o specifických strategiích hubnutí však vyžaduje porozumět základním příčinám nadváhy.

Fyzická aktivita a hubnutí

Pro většinu dietařů je hlavním nástrojem pro redukci hmotnosti omezení přijímaných kalorií. Tomuto tématu jsme se věnovali v našem předešlém příspěvku. Pro zdravou redukci tělesné hmotnosti je však nutno přidat rovněž fyzickou aktivitu. Této složce redukční diety je bohužel věnována malá pozornost, a ve většině případů je považována za pouhý doplněk dietního programu.

Dieta - co vše se skrývá pod tímto slovem?

Řecké slovo původně znamenalo životní styl, vše, co lze ovlivnit. Dnes jím rozumíme přechodnou nebo trvalou odchylku od obvyklého stravování nebo způsob stravování vůbec.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce