Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Nejlepší nemocnicí roku 2009 se stala nemocnice ve Strakonicích

( Redakce Ordinace.cz | přečteno: 6403x )

V říjnu letošního roku jsme vás upozorňovali na to, že svým hlasováním můžete ovlivnit žebříček českých nemocnic pro letošní rok. Ankety se nakonec účastnilo na třicet tisíc pacientů. I svými hlasy jste tedy rozhodli o výsledcích, které vám teď aktuálně přinášíme.

shutterstock.com
Nejlepší hodnocení získala v průzkumu společnosti Healthcare Institute nemocnice ve Strakonicích. Uvedl to zpravodajský server idnes.cz. Průzkum hodnotil zařízení z pohledu pacientů, zaměstnanců i hospodaření, přičemž za nejdůležitější označili respondenti informace o ochotě personálu.
 
Absolutním vítězem se podle všech tří kritérií stala nemocnice ve Strakonicích. Po ní následuje Vojenská nemocnice Olomouc a nemocnice v Třinci. Mezi fakultními nemocnicemi byla nejlépe hodnocena Všeobecná fakultní nemocnice (VFN) v Praze, následovaná ostravskou fakultní nemocnicí a pražskou Thomayerovou fakultní nemocnicí.

„Pacienti považují za nejdůležitější při volbě zdravotnického zařízení stále stejné informace. Jsou to komplexnost péče, ochota personálu a prostředí v nemocnici,“ uvedl David Vavřina za společnost Healthcare Institute.

Pacienti nejlépe hodnotili nemocnici Podlesí, Vojenskou nemocnici v Olomouci a Nemocnici Na Homolce. Mezi fakultními nemocnicemi se nejlépe umístila VFN.

V hodnocení zaměstnanců si mezi krajskými a městskými nemocnicemi nejlépe stojí Karvinská hornická nemocnice, kategorii fakultních zařízení vede opět VFN v Praze. Pro zaměstnance je nejlepší motivací „příjemný“ styl vedení. Pozitivně vnímají také pochvaly a dny dovolené navíc. Zatímco v loňském roce chtělo nejvíce zaměstnanců zlepšit chování k pacientům, letos chtěli vybudovat hygienické zázemí pro nemocné. Změna chování zaměstnanců k pacientům je druhou prioritou, strava třetí.

Z hlediska hospodaření se stejně jako loni na prvním místě umístila Nemocnice Kadaň v kategorii obchodních společností, mezi příspěvkovými organizacemi Revmatologický ústav Praha a mezi fakultními zařízeními královéhradecká nemocnice.

Průzkum se realizoval od 1. března do 31. října 2009. Hlasovalo v něm více než 35 tisíc respondentů, z toho téměř 30 tisíc pacientů, zbytek byli zaměstnanci.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Diskuse k článku
ulnrjqyva

Y2O07M qrlclrubxmuu, [url=http://jetrhewmftjx.com/]jetrhewmftjx[/url], [link=http://iyelwpcgmyht.com/]iyelwpcgmyht[/link], http://butblzniraxp.com/


Celkový počet příspěvků v diskusi: 1. Vstoupit do diskuse.

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

LDL-aferéza

LDL-aferéza je přístrojová léčebná metoda, která umožňuje selektivní odstranění cholesterolu z krve pacienta. Je v současné době nejúčinnější a přitom bezpečnou metodou léčby zvýšené koncentrace cholesterolu v krvi - hypercholesterolémie.

Závislost na hrách způsobuje obezitu, ale i problémy se srdcem

Dětí, které tráví hodiny u počítače, je stále víc. Bohužel si tím škodí psychicky i fyzicky. Lékaři varují, že pravidelné vysedávání před monitorem má vliv na vznik obezity, ale i na problémy se srdcem.

Káva

Matečnou rostlinou kávového semena jsou různé druhy kávovníků. Semeno se zbaví dužiny, suší se a praží při 200 - 250 °C. Při pražení káva dostane typické aroma známé všem, kteří mají kávu rádi.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce