Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Nekonečný příběh: hubnutí

( Renata Vyšínová | přečteno: 19219x )

Kolikrát za život už jste zkoušeli zhubnout? Jestli vám na počítání nestačí ani prsty na rukou, jste přesně "případ" pro nás. Chceme spojit věčné dietáře a najít způsob, jak tentokrát uspět. Pozveme na pomoc ty, kteří opravdu zhubli - a co víc, kteří si svou váhu zatím udrželi. Prozradí vám své fígle. Tak co, jdeme do toho?

shutterstock.com

Možná se divíte, proč začínáme hubnout právě teď - většinou se přece hubne do plavek... Poslechli jsme ale rady odborníka, který říká, že hlavní je motivace. Pokud ji v sobě cítíte, není nač čekat. Kromě toho budete mít i "náskok" na Vánoce. Ne, že bychom se chystali svá pracně ztracená kila nahnat nad mísou bramborového salátu a řízků, ale pokud za sebou budete mít pár týdnů hubnutí, bude vám líto ho jen tak zahodit a budete se víc hlídat. Tudíž nepřiberete a do nového roku budete vcházet s dobrým pocitem (a na sjezdovku se zapnutou bundou, která se vám ve skříni za ten rok podezřele "smrskla").

Takže co – berete naši výzvu? Pojďte do toho s námi! Přihlaste ne nám v diskusi nebo na mailu [email protected]. Napište jen své křestní jméno a závazek, kolik chcete zhubnout. A jak psycholog radí, dejte si nějaký reálný cíl.

Čtěte také: Při hubnutí je důležitější hlava než žaludek

Půjdu příkladem, můj osobní závazek je pět kilo do Vánoc. Moje metoda hubnutí je následující: Pět rozumných a nepříliš kalorických jídel denně – součástí každého porce zeleniny. Žádné sladkosti, žádné „jídlo mezi jídly“. Ráno a večer půl hodinky pohybu – něco, čím posílím břišní svaly a dám zádům oddych od věčného vysedávání u počítače. To je metoda, kterou podle mě může zvládnout každý (tedy i já). Hned máte na jazyku pár dobrých rad, jak to mám udělat lépe? To je právě to, nač čekáme - napište nám, jak hubnete vy, jakou metodu na to máte a jak vám zabírá! Třeba bude tak úžasná a bude mít takové výsledky, že inspiruje i ostatní.

Chceme také požádat ty, kteří várazně zhubli, aby nám poslali svou fotku před a po - rádi bychom vytvořili motivační fotogalerii. Nic nepodpoří odhodlání tak, jako dobrý příklad...

Čtěte také: Pořádná snídaně, základ hubnutí

Protože jsme ale na Ordinace.cz, nebudeme se pouštět do zdraví škodlivých aktivit. Takže žádné totální hladovění, žádné drastické záležitosti typu „jedna ředkvička denně“. Prostě v pohodě, bez nervů, bez zdravotních rizik.

Takže jdeme na to? Těšíme se na to, že se k naší výzvě přidáte – nezapomeňte se přihlásit do diskuse pod článekm nebo na mail [email protected].

A jako motivaci vám nabízíme i pár slov odborníka o tom, proč a jak bychom s tím měli začít -  hlavně proč to nepřehánět… Takže neváhejte otevřít i další kapitolu …

kapitola
Celý seriál
Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Podváha

Nedostatečná výživa je důsledkem nepoměru mezi energetickými požadavky organizmu energií z potravin.

Máte problém s nadváhou?

S problematikou nadměrné váhy se potýká spousta lidí zejména ve středním věku, kdy úroveň fyzické aktivity klesá vinou např. rodinných závazků, ale - přiznejme si - i vinou zvýšené tendence k pohodlnosti. Obezita se proto stává čím dál více chronickou nemocí zejména v ekonomicky vyspělých státech západní Evropy a ve Spojených státech ...

Fyzická aktivita a hubnutí

Pro většinu dietařů je hlavním nástrojem pro redukci hmotnosti omezení přijímaných kalorií. Tomuto tématu jsme se věnovali v našem předešlém příspěvku. Pro zdravou redukci tělesné hmotnosti je však nutno přidat rovněž fyzickou aktivitu. Této složce redukční diety je bohužel věnována malá pozornost, a ve většině případů je považována za pouhý doplněk dietního programu.

Zdravou výživou ke zdravé hmotnosti

V našem dnešním článku začneme hovořit o základních zásadách zdravé výživy a o tom, jakým způsobem si může každý vytvořit zdravý jídelniček podle svých jídelních zvyků. K lepšímu porozumění tohoto tématu se však musíme nejprve seznámit s důležitou pomůckou - potravinovou pyramidou.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce