Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Nestresujte si vlasy!

( Redakce Ordinace.cz | přečteno: 4852x )

Trápíte se s kvalitou vašich vlasů? A víte, že kromě skladby jídelníčku a ročního období se na nich může významně podepsat stres? Máte-li stresové období, musíte to vlasům kompenzovat.

Hořící termíny v práci, do toho domácnost a další povinnosti. Na každého z nás se někdy valí úkoly ze všech stran a je opravdu těžké je ukočírovat. Ke slovu se dostává nervozita a stres. V malé míře jsou možná prospěšné a pomohou nám vybičovat se k lepším výkonům. Je známo, že dlouhodobý stres už se podepisuje na našem zdraví.

Věděli jste ale, že stresem trpí i vaše vlasy? „Při stresu dochází k uvolňování stresového hormonu kortizolu, který má vliv na nedostatečné prokrvování vlasové pokožky. K vlasu tak nejsou dostatečně transportovány výživné látky,“ vysvětluje odbornice na výživu Jana Pszczolková.

Navíc, spousta lidí má tendence stres zajídat. A to určitě ne zdravými potravinami, ale spíš tučnými a sladkými, které přinesou alespoň zdánlivý pocit uspokojení. V těchto potravinách také vlasy potřebnou výživu nenajdou.

Dejte vlasům výživu, ať zůstanou naživu

Snížená kvalita vlasů, jejich nadměrné maštění nebo vypadávání pak na sebe nenechají dlouho čekat. Jestli chcete svým vlasům pomoci zvládnout stresová období, měli byste jim zajistit přísun všech potřebných výživných látek. Vlasy potřebují nejen vitaminy, ale i minerální látky a aminokyseliny. Dlouhodobě vyváženou stravou jim je určitě dodáte. Nárazově je ale praktické si vypomoci doplňky stravy.

Napište nám do diskuse nebo na [email protected].

Nacházíte se v archivu neaktuálních článků!

Pokud hledáte aktuální informace o nemocech a jejich příznacích, chcete vědět detaily a průběh různých vyšetření, nebo se zajímáte o možnosti prevence, využijte horního menu nebo navštivte hlavní stránku Ordinace.cz.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce