Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Netušila jsem, že ve svém mladém věku mohu mít takové problémy

( Redakce | přečteno: 6100x )

Jmenuji se Alena, je mi 28 let a v současné době už jsem znovu plná energie. Plánuji aktivity, které jsem si musela kvůli svým zdravotním problémům odříkat. Začalo to celkem lehkým zánětem močových cest, který jsem prodělala před několika měsíci. Praktický lékař mi na zánět předepsal antibiotika, po kterých vymizely potíže s ním spojené – pálení, řezání, bolest při močení. Následná vyšetření moči byla v pořádku a já tedy podle nich měla být fit. Bohužel tomu tak nebylo…

Objevily se problémy s močením, za které jsem se postupně začala stydět, měla jsem pocit, že se okolí na mě musí dívat jako na blázna… Aniž bych nějak moc pila, měla jsem velmi často rychlý a nutkavý pocit, že „musím“. Občas se stalo, že jsem přes den na malou chodila po půl hodině! To bylo velmi nepříjemné, obzvlášť v práci, když jsem měla nějaké jednání. To jsem raději nepila už vůbec, abych neustále neodbíhala od stolu. K tomu jsem ještě do práce přicházela nevyspalá a unavená, protože mé potíže mě neopouštěly ani v noci. Močit jsem někdy šla i čtyřikrát za noc! Myslela jsem si, že takové problémy jsou po prodělaném močovém zánětu normální. Po dvou měsících jsem si ale řekla, že asi ne, a rozhodla jsem se svěřit do rukou odborníka.

Praktický lékař, ke kterému jsem šla, mi znovu laboratorně zkontroloval moč. Výsledek byl ale opět negativní, proto mě odeslal na odborné pracoviště ke specialistovi – urologovi. Prošla jsem některými odbornými vyšetřeními a poté si vyslechla diagnózu, která zněla hyperaktivní močový měchýř. Urolog mi vysvětlil, že je to nemoc dobře ovlivnitelná, a předepsal mi léky (anticholinergika), které opravdu pomohly. S častým močením a nucením na něj už nemám potíže. Cítím se skvěle a i okolí poznalo, že je mi lépe.

musimcasto_alena.jpg

S odstupem času také vidím, že s návštěvou lékaře jsem až moc otálela. Dnes už dokonce vím, že je možné se přes internet objednat přímo k urologovi.

Nemáte pocit, že se v příběhu paní Aleny poznáváte?

Pokud máte nějaké problémy s močovým měchýřem a máte podezření na syndromem hyperaktivního měchýře, udělejte si jednoduchý test ZDE.
Z jeho výsledku zjistíte, jestli je ve vašem případě vhodné navštívit urologa nebo gynekologa, který Vás vyšetří.

Více informací o tomto onemocnění se dozvíte na stránkách www.musimcasto.cz. Zde také najdete kontakty na doporučené urology, ke kterým se můžete okamžitě objednat.
Nezanedbejte včasnou léčbu tohoto onemocnění, které Vám může nepříjemně ovlivnit každodenní život.

Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Močový měchýř může být hyperaktivní

Velká část nemocných netuší, že potíže s močením může způsobovat hyperaktivní močový měchýř.

Příčiny úniku moči

Inkontinence je neschopnost organismu udržet moč. Kde se taková neschopnost vzala? Co je příčinou úniku moči?

Speciální cvičení při úniku moči

Speciální gymnastika je základem účinné prevence a léčby náhlého úniku moči.

Cvičení zabraňuje úniku moči

Inkontinence neboli samovolný únik moči patří k onemocněním, o němž se veřejně příliš nemluví, protože zasahuje do intimní sféry člověka.

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce