Inzerce https://www.lekarna.cz/opalovaci-prostredky/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=opalovaci-prostredky

Plastika může být i prevencí rakoviny prsu

( Barbora Neubergerová | přečteno: 40073x )

Každé tři minuty se jedna žena na světě dozví, že má rakovinu prsu. Následná onkologická léčba je náročná a její součástí je buď částečné, nebo úplné odstranění prsu, jehož následky může napravit plastika. Ovšem jsou případy, kdy může plastický chirurg zasáhnout i preventivně a rakovině zabránit.

shutterstock.com

Prsní dvorec a bradavku dokreslí tetování

Součástí rekonstrukce prsu je i obnova prsního dvorce a bradavky. „Tato část je konečnou fází celé rekonstrukce. Prsní dvorec můžeme vymodelovat z kůže odebrané v tříslech, kde má pokožka tmavší pigmentaci. Pokud je pigmentace bradavky slabá, můžeme její odstín upravit pomocí barevného tetování,“ dodává lékař.

V současné době je cílem onkologů a chirurgů při léčbě zhoubného nádoru prsu postupovat co nejšetrněji a zachovat co možná největší části prsu, i tak to většinou má dopad na psychiku pacientky. „Rekonstrukce prsů u žen po onkologické léčbě je velmi často tím, co je zase vrací do normálního plnohodnotného života. Znovu mají pocit ženskosti, sebevědomí a mohou bez zábran prožívat partnerský a intimní vztah,“ vysvětluje Karel Urban.

Rekonstrukce prsů po ukončení onkologické léčby je hrazena pojišťovnou.

kapitola

Přidat nový komentář

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/

Mohlo by vás zajímat

Úloha výživy v prevenci nádorových onemocnění

Neexistuje snad žádná oblast výživy, která by byla tak bohatá na informace, jako oblast vztahu výživy k rakovině a současně žádná oblast, kde by se vyskytovalo tolik dezinformací, poskytujících klamnou naději pro pacienty s nádorovým onemocněním. Všechny údaje o nových zaručeně účinných protinádorových látkách, získané na laboratorních zvířatech, hlavně na hlodavcích, je třeba brát se značnou rezervou.

Novinky v léčbě rakoviny prsu

doc. MUDr. Luboš Petruželka, CSc.,Onkologická klinika, 7. února 2002

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce