Inzerce https://www.lekarna.cz/doprava-zdarma/?utm_source=ordinace&utm_medium=leaderboard&utm_campaign=doprava-zdarma

Pokožku proti slunci chraňte zvenku i zevnitř

( Romana Žatecká | přečteno: 6382x )

První kontakt pokožky se sluníčkem je pro nás sice příjemný a rádi nastavujeme obličej slunečním paprskům, může být ale zároveň zdraví nebezpečný. Hlavně když jsme pokožce neposkytli ochranu proti slunečnímu záření.

shutterstock.com

Jak si sluníčko užít a neuškodit si? Máme pro vás pár dobrých rad.

1) Jen make-up nestačí! A to ani ten s označením SPF. Vždy spoléhejte více na speciální ochranné krémy nebo mléka.

2) Oblečte nejdříve svou pokožku, než oblečete sebe! Doporučujeme nenatírat ochranným krémem jen části těla, ale větší plochy nebo rovnou celé tělo. Například nenatírat jen ruce vykukující z rukávů, ale celé paže. Nikdy nevíte, kdy si na hřejícím sluníčku odložíte…

3) Ochrana potřebuje svůj čas. Krémy nanášejte minimálně 20 minut před odchodem z domova, teprve potom jsou připraveny plnit svou funkci.

4) Kontrolujte datum spotřeby! Zkontrolujte své kosmetické zásoby, krémy z loňské dovolené už mohou být prošlé. Takové vás na slunci neochrání.

5) Dbejte na to, abyste měli ochranný krém vždy po ruce! Vyplatí se to; u svého dermatologa nebo v lékárně si můžete vyžádat vzorky, které můžete mít vždy u sebe.

6) Chraňte se i zevnitř! Například užívání potravinových doplňků s betakarotenem zvýší vaši ochranu proti slunci. Studie ukázaly, že betakaroten pomáhá chránit pokožku před slunečním zářením, působí ale jinak než opalovací krémy a navzájem se nenahrazují. Naopak, společně působí jako spolehlivá ochrana. Pamatujte, že zatímco krémem se namažete a za 20 minut jste chráněni před sluncem, betakaroten poskytne ochranu proti slunci po minimálně desetitýdenním užívání, a to ještě jen na úrovni SPF 4. Přínosem jeho dlouhodobého užívání však je, že podporuje zhnědnutí kůže.

Doporučujeme: V katalogu naší internetové lékárny naleznete doplňky stravy vhodné pro ochranu vaší pokožky proti slunci.

Přečtěte si také

Při holení myslete hlavně na pokožku

K pěkné kštici pomůže kosmetika, ale i kvalitní strava

Akné v dospělosti: Nesahat, nemačkat, nepotírat alkoholem


Komerční sdělení
BCH2.PNG
Léky a doplatky

Vyhledejte lék pomocí jeho celého názvu nebo jeho části. V databázi najdete kompletní příbalovou informaci daného léku a průměrný doplatek v lékárně.

Např.: wobenzym
Poraďte se s lékařem

Podívejte se na zveřejněné odpovědi o zdraví a nemocech. Všechny odpovědi

Inzerce https://www.ordinace.cz/clanek/odborne-poradny-na-ordinace-cz/
Partner rubriky Pokožka
Partner rubriky Pokožka

Chcete mít přehled
o novinkách na ordinaci.cz

Objednejte si zdarma náš pravidelný zpravodaj.

Inzerce https://www.lekarna.cz/vzdalena-odborna-pece/?utm_source=ordinace&utm_medium=square&utm_campaign=vzdalena-odborna-pece

Mohlo by vás zajímat

Jak se léčí kožní nemoci?

MUDr. Ilonou Procházkovou, Dermatovenerologická klinika, 25. dubna 2002

Účinnost opalovacího krému

Je pravda, ze cim je ochranny slunecni faktor opalovacich kremů vyssi, tim dele trva, nez se krasne opalime?dekuji

Suchá kůže v těhotenství

Dobrý den, chtěla jsem Vás požádat o radu. Jsem v 7. měsíci těhotenství, váhový přírůstek je v doporuč.limitu, můj "problém" je spíše kosmetického charakteru. Ať se mažu jakýmkoliv speciálním krémem na tělo v těhotenství (zkoušela jsem např. českou Bonellu a některé zahraniční výrobky),klasickou a oblíbenou NIVEOU, mandlovým či dětským olejem, kůže na celém těle, nejen na prsou a břiše, je nepříjemně suchá a loupe se. Vím, že to není žádný vážný problém, jen nepříjemnost, ale já bych i v těhotenství pro své tělo chtěla udělat maximum. Ještě bych doplnila, že uvedené výrobky kombinuji a mažu se i několikrát denně (olej používám i do koupele a vtírám do vlhké kůže). Můžete mi doporučit nějaký konkrétní výrobek, který by byl opravdu účinný? Moc děkuji za odpověď a přeji hezký den.

Nadměrné maštění kůže

DOBRY DEN, je mi 20 let jsem muz, jiz druhym rokem trpim nadmernym mastenim kuze na obliceji, celistech a zad. Spousta lidi rika, ze jsem jeste ve vyvinu a tim me takto uklidnuji, ale i pri opakovanych navstevach dermatologa, ktery me predepisuje (Eryfluid sol. a Aknecolor past.) me nepomahaji, ba dokonce zhorsuji! Pri sdeleni tohoto problemu, me lekar odmita cokoliv jineho predepsat a pokracuje vytrvale jiz druhym rokem v techto "lecich"! Je to sice pouhy kosmeticky problem, ale velmi me trapi a tak bych Vas prosil o jakoukoliv radu. (Pripravky jako Oxy, Clean and Clear, Zinat, atd. jsou neucinne ba naopak mou plet jeste podrazdi.) Děkuji

Nejčtenější články

Nejnovější témata

Nejnovější diskuze

19. června 2008, 10:54:48

Dobrý den .Ano opět bych přestával kouřit bez šidítek ,.Vážím si sám sebe a nebudu se…

28. června 2008, 09:42:17

Hele ty nulo ty ještě žiješ? Dofám ,že nekouříš.kam jedeš na dovolenou ? Nebolí tě oči…

28. června 2008, 09:57:08

Tak vážení poděkujte Karlovy slíbil jsem mu pro zdar Vašeho odvykání ale spíše pro něho…

Naši partneři

Inzerce